19 Ekim Muhtarlar Günü yarın kutlanıyor

19 Ekim Muhtarlar Günü, bugün kutlanıyor. Saat 10:00’da Milas Muhtarlar Derneği önünden Atapark’a kadar kortej yaparak yürüyecek olan muhtarlar, Atatürk Anıtı’na çelenk koyacaklar ve Milas Muhtarlar Derneği Başkanı Mehmet Çoban bir konuşma yapacak.

19 Ekim Muhtarlar Günü yarın kutlanıyor
  • 18 October 2021, Monday 16:18

Buradaki törenin ardından, Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke, muhtarlara öğle yemeği verecek.

Muhtarlar Günü vesilesiyle Muğla Valisi Orhan Tavlı, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ve Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat da birer mesaj yayınladılar.

VALİ’NİN MESAJI

Muğla Valisi Orhan Tavlı 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla yayınladığı mesajda şu görüşlere yer verdi:

“Kültürümüzün ve toplumsal hayatımızın önemli yapı taşlarından biri olan Muhtarlarımız, devletimizin her mahalle ve köydeki kurumsal temsilcisi olarak, vatandaşlarımızla devlet kurumları arasında köprü vazifesi görmektedir.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın gösterdiği teveccüh ile birçok kamu hizmetinin vatandaşlarımıza ulaştırılmasında önemli görevler üstlenen muhtarlarımızın hizmet standartları ve özlük hakları geliştirilerek, vatandaşlarımızın şikâyet ve taleplerini ilgili kurumlara aktarmada ve yerine getirmede önemli imkanlara kavuşmaları sağlanmıştır.

Muğla’mızın her alanda gelişmesinde, kalkınmasında muhtarlarımızın rehberliği, önerileri ve düşünceleri oldukça önemli olup, bizler de vatandaşlarımıza en iyi kamu hizmetini sunabilmek için muhtarlarımızla iş birliği içerisinde çalışmalar yapmanın ve bunun için elverişli koşullar oluşturmanın gayreti içindeyiz.

Devletimizin vatandaşlarımıza ulaşması noktasında her zaman en ön saflarda olan muhtarlarımız, ilimizde meydana gelen orman yangınlarının söndürülmesi çalışmalarında, yangınlardan zarar gören vatandaşlarımızın yaralarının sarılmasında ve mağduriyetlerinin giderilerek hayatın normale dönmesi konusunda kurumlarımızla birlikte canla başla görevlerini yerine getirmişler, büyük fedakârlık göstermişlerdir.

Başta ilimizde görev yapan muhtarlarımız olmak üzere, milletimizin hizmetkârı, demokrasinin ilk adımı olan, tüm kıymetli muhtarlarımızın ‘19 Ekim Muhtarlar Günü’nü en kalbi duygularımla kutluyor, çalışmalarında kolaylıklar, görevlerinde başarılar diliyorum.”

“13 İLÇEMİZDE MUHTARIMIZLA BİRLİKTE AİLE BİRLİKTE MUĞLAYIZ”

Vatandaşın oyları ile seçimle iş başına gelen muhtarların demokrasinin temel taşı olduğunu söyleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, 19 ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla yayınladığı mesajda, Muğla’da 569 mahalle muhtarı ile birlikte aile birlikte Muğla olduklarını ve yaşadıkları şehre birlikte hizmet ettiklerini söyledi.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “Muğla dünyanın ve ülkemizin eşsiz güzellikleri yanında tarih, kültür, turizm, tarımda söz sahibi şehirlerinden biri. Birbirinden değerli 13 ilçesi olan Muğla’mızda yaşayan, bu şehre tatile gelen vatandaşlarımızın en iyi hizmeti alması için var gücümüzle çalışıyoruz. Bu hizmetlerde bizlerin en büyük destekçisi 13 ilçemizde vatandaşlarımızın oyları ile seçilen demokrasimizin temel taşı 569 muhtarımız. Muhtarlık her zaman vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda ilk aradığı makam olmuştur. Sevgi, hoşgörü ve güler yüzle hemşehrilerimize hizmet ettiğimiz Muğlamızda bizlerin en önemli mesai arkadaşı, yoldaşı ve vatandaşlarımızla aramızdaki en sağlam köprü değerli muhtarlarımızdır.

Muhtarlık görevinin son yıllarda yetkileri azaltılsa da sorumlulukları bir o kadar fazladır. Çok önemli bir vazifeyi yerine getiren muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü kutluyor, her zaman yanlarında olduğumuzu bilmelerini istiyorum. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da birlikte aileyiz birlikte Muğlayız.”dedi.

BAŞKAN TOKAT MUHTARLAR GÜNÜ’NÜ KUTLADI

Milas Belediye Başkanı Av. Muhammet Tokat, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı. Başkan Tokat mesajında şu ifadelere yer verdi.

“Kültürümüzün ve toplumsal yaşamımızın önemli yapı taşlarından biri olan ve demokrasinin temel taşı olan muhtarlarımız, belediyeler ve tüm devlet kurumlarıyla vatandaşlar arasında kurulan köprüdür. Özellikle belediyelerin vatandaşlara hizmeti ulaştırması noktasında muhtarların önemi çok büyüktür.

Değerli muhtarlarımızla birlikte ilçemizde hizmet sürecinde en güzel çalışmaları yapmak amacıyla el birliği, gönül birliği ve karşılıklı istişareler çerçevesinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Muhtarlarımızın taleplerini vatandaşlarımızın talepleri olarak görüyor ve taleplerin yerine getirilmesi konusunda var gücümüzle çalışıyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle büyük bir özveri ve sevgiyle görevlerini yerine getiren tüm muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü kutluyor, çalışmalarında başarı ve kolaylıklar diliyorum.”

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık