‘Süper bücürler’ 23 Nisan’ı erken kutladı

Türk milletinin iradesini temsil eden Birinci Büyük Millet Meclisi'nin açıldığı, Büyük Önder Atatürk’ün ise bu günü tüm dünya çocuklarına armağan etmesi sonucu her yıl kutlanan ve bu sene de 99’ncu yıldönümünü kutlayacağımız 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı hazırlıkları tüm yurt genelinde sürerken, ilçemizdeki Özel Milas Anaokulu öğrencileri, bayramı süper bir gösteri programıyla erken kutladılar.

‘Süper bücürler’ 23 Nisan’ı erken kutladı

Önceki gün akşam Milas Belediyesi Toplantı ve Düğün Salonu yine tarihi günlerinden birine evsahipliği yaptı. Hıncahınç dolu salonda nefes almakta bile zorlanan izleyiciler çareyi, belli aralıklarla kendini dışarıya atmakta bulurken, diğer taraftan çocuklarının/torunlarının sahne performansını cep telefonuyla kaydetmeye çalışan büyükler ilginç görüntüler oluşturdu.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na sayılı günler kala Özel Milas Anaokulu öğrencileri, bayramı bir hafta önceden öğretmenleriyle birlikte hazırladıkları gerçekten çok renkli ve güzel bir gösteri programıyla kutladılar.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programın açılış konuşmasını yapan okulun kurucusu Nazlı Yıldız; “Ne mutlu bizlere ki, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk gibi büyük bir lidere sahibiz. O’nun engin dünya görüşü, siyasi ve askeri dehası, bir avuç kader arkadaşıyla çıktığı yolda, arkasına 7’den 70’e bütün bir ulusu takmayı başarmış, sonunda da yokluklar içindeki bir millet, kendi geleceğini yine kendisinin verdiği azim ve kararlılıkla büyük bir zaferle taçlandırmıştır.

Milletine duyduğu güveni, 23 Nisan 1920’de Birinci Büyük Millet Meclisi’ni açarak, Türk Milleti’nin iradesine olan inancını somut bir şekilde ortaya koyan Gazi Mustafa Kemal, bu günü çocuklara armağan ederek de gelecek nesillere ne kadar büyük bir güven duygusu içinde olduğunu göstermiştir. İşte ne mutlu bizlere ki Atatürk’ün güvenine layık olmaya çalışan bir nesli yetiştirmenin çabası içerisindeki ebeveynleriz.

Birazdan sizin, bizim, hepimizin evlatları, gözbebeklerimiz, geleceğimiz, her şeyimiz olan yavrularımız sahneye çıkacaklar, aylardır büyük bir azimle hazırlandıkları gösterilerini sunacaklar. Eminim hepiniz, büyük bir gururla onları izleyeceksiniz.

Ancak fazla vaktinizi almadan birkaç hususu sizlerle paylaşmak, özellikle de teşekkür etmek istediğim çok değerli dostlarım var. Bunlardan ilki, bu yıl kardeş okul projemiz kapsamında siz değerli velilerimin katkılarıyla yardım kampanyası düzenledik ve çok güzel bir katılım oldu. Batman’da bulanan tek öğretmenli köy okulunda bulanan yardıma muhtaç öğrencilerimiz vardı. Sizlerin göndermiş olduğu kıyafet ve ayakkabılarla belki bu kış biraz daha az üşüdüler ve kırtasiye malzemeleriyle eğitimlerine destek sağlamış olduk.  Mutlulukları görülmeye değerdi.  Bizlerin Batman Samiköy Okulu ile tanışmamıza vesile olan Sayın Merve Turhan Hanımı buraya davet ediyorum. Kendisine huzurlarınızda bir teşekkür plaketi takdim etmek istiyorum.

İkinci olarak da Özel bireylerimiz yararına bir kermes düzenledik ve velilerim de büyük bir katkı sağladı. Kermesten de güzel bir gelir elde edildi. Elde ettiğimiz gelirin tatmamı ihtiyaçları doğrultusunda ilçemizdeki M. Önol Karadeveci Rehabilitasyon Merkezi’ne verildi.  Düzenlenen kermeste bizleri yalnız bırakmayan velilerim Sayın Işıl Demir ve Meltem Keskin’i de sahneye davet ediyorum. Onlara da huzurlarınızda birer teşekkür plaketi takdim etmek istiyorum.

Özel Milas Anaokulu olarak yaptığımız etkinliklerde bizleri yalnız bırakmayan, emek harcayan herkese gerçekten teşekkür ediyorum.

Konuşmamı sonlandırırken, bugün bir arada olmamızın ana sebebi olan bu gösteriyi hazırlayan tüm öğretmen arkadaşlarıma, bizimle birlikte bu gecenin kusursuz olması için gönüllü olarak emek harcayan tüm dostlarımıza teşekkür ediyorum. Elbette en büyük teşekkürü ise biricik yavrularımıza, buraya çıkmak için can atan, bütün şirinlikleriyle sizlerin karşısında olacak çocuklarımıza ediyorum. Buraya kadar geldiniz, bizleri yalnız bırakmadınız. Sizlere de kucak dolusu selam ve sevgilerimi sunuyorum” dedi.

Yapılan konuşmanın ardından isimleri okunanlar sahneye çıktı ve kendilerine Nazlı Yıldız tarafından birer teşekkür plaketi ve çiçek takdim edildi.

Özel Milas Anaokulu öğretmenlerinden Gizem Mazı’nın sunduğu 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı programında sırasıyla; ‘Gülen Yüzler Sınıfı’ öğrencilerinin dans gösterisi, ‘Pamuk Şekerleri Sınıfı’ öğrencilerinin bale gösterisi, ‘Minik Düşler Sınıfı’ öğrencilerinin zeybek gösterisi, ‘Küçük Yaşlar Karma’ öğrencilerinden oluşan korodan İngilizce şarkılar, ‘Elma Şekerleri Sınıfı’ öğrencilerinin pandomim gösterisi, ‘Parlayan Yıldızlar Sınıfı’ öğrencilerinin gösterisi, okul jimnastik takımının gösterileri, ‘Uçan Balonlar Sınıfı’ öğrencilerinin Vals gösterisi ve son olarak tekrar karma yaşlardan oluşan koro sahne alarak İngilizce şarkılar söyledi.

Gösterinin sonunda minik öğrencilerin açtığı Türk Bayrağı salondan büyük alkış alırken gece, çekilen toplu fotoğraf ile son buldu.

 

Editör: Adem KANKAYNAR
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık