Muhtarlarla ilk toplantı…

31 Mart 2019 tarihinde yapılan yerel seçimlerin ardından seçilen ve mazbatalarını alarak göreve başlayan mahalle muhtarları, her ay düzenli olarak Milas Kaymakamı Eren Arslan başkanlığında ilçemizdeki kurum ve kuruluşların yöneticilerinin de katıldığı toplantıya katılarak, hem kendilerini tanıttılar, hem de mahallelerindeki sorunları, talep ve istekleri dile getirdiler.

Muhtarlarla ilk toplantı…

Milas Halk Eğitimi Merkezi Toplantı Salonu’nda gerçekleşen toplantıya; Milas Kaymakamı Eren Arslan, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat ve ilçemizdeki kurum amirleri yanı sıra, geçen dönem muhtar olanlar ve 31 Mart’ta seçilen ve muhtarlıkta ilk dönemi olan isimler katıldı.

Seçilen tüm muhtarları kutlayan ve hayırlı olsun dileklerini ileterek sözlerine başlayan Milas Kaymakamı Eren Arslan, toplantının açılış konuşmasında; “31 Mart Mahalli İdareler seçimlerinden sonra ilk muhtarlar toplantısını gerçekleştiriyoruz. Buradan baktığımda da birçok arkadaşımızın değiştiğini yani yeni muhtarlarımızı görüyorum. Öncelikle bütün muhtarlarımıza görevlerinde başarılar diliyorum.

Yeni seçilen muhtarlarımız için söylemek gerekirse, bu toplantılarda bizler burada sizlerin taleplerini alıp, değerlendirdikten sonra yerelde yapılacakları bizler, yerelin dışında genel idarenin yapacaklarını da ilgili yerlere ulaştırarak sorunun çözümüne katkı sunuyoruz. Bunun yanında bizlerin, sizler aracılığıyla temsil ettiğiniz mahallelerdeki halka duyurmak istediğimiz konuları da sizlere aktararak duyulmasını sağlıyoruz.

Amacımız, vatandaşlarımıza en hızlı ve etkin bir biçimde en iyi hizmeti ulaştırabilmek, sorunlarına kısa zamanda ve en ekonomik biçimde çözüm üretmek. Yeni seçilen muhtarlarımız bu anlamda elbette yeni bir heyecanla birçok şeyden zaman içerisinde haberdar olacak ama şunu öncelikle söylemek istiyorum; kamuda bir işin görülmesinde en önemli kriter, her şeyden önce mevzuata uygun ve yasal olmasıdır. Sonrasında ise konunun takip edilmesi çok önemlidir. İlçemiz kendine özgü birçok özelliği nedeniyle biraz daha gayret isteyen bir yer. Kendi adıma söylemem gerekirse bugüne kadar çalıştığım hiçbir ilçede sayıca bu kadar mahalle, dolayısıyla mahalle muhtarı görmedim. Sanırım ilçemiz bu anlamda Türkiye’de ilk beşin içerisinde. Sayı fazla ve talepler de bu oranda benzer olunca bunların takip edilmesi hakikaten çok önem arz ediyor. Bu yüzden sorunların çözümünde sizlerin kurumlarla doğrudan iletişim halinde olmanız çok önemlidir. Çünkü bu iletişim, sorunun takibi ve çözüm alınması açısından önemlidir.

Şimdi sizlere sırasıyla söz hakkı vereceğim. Söz hakkı isteyen muhtarımız önce kendisini tanıtarak başlasın konuşmaya, ardından da talep ve isteklerini iletsin” diyerek sözü, muhtarlara bıraktı.

Sırasıyla söz alan muhtarlar kendini tanıttı ve ardından da taleplerini iletti. Bundan önceki toplantılarda olduğu gibi yine mahalle muhtarlarından; yol, su, elektrik ve telefonla ilgili sıkıntılar dile getirilerek bir an önce bu sorunların giderilmesi talepleri geldi.

 

  

  

Editör: Adem KANKAYNAR
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık