Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Tabakhane yıkımı 2. gününde

Milas’ın Tabakhane Caddesi’nde dün başlatılan yıkım çalışmaları sürüyor. Bugün bölgedeki depolarda bulunan eserler taşındı, 2 konutun daha yıkımı tamamlandı. Çalışmaların önümüzdeki hafta ortasına kadar sürmesi planlanırken; yıkılan binalardan oluşan alan Hekatomnos Anıt Mezarı Arkeoparkı’nda müze, yeşil alan ve otopark olarak değerlendirilecek.

Tabakhane yıkımı 2. gününde

Milas’ın Tabakhane Caddesi, uzun yıllardır atıl durumda bulunduğu görünümünden perşembe günü başlatılan çalışma ile kurtulacak. Hekatomnos Anıt Mezarı’nın ortaya çıkması ile bölgedeki birçok konut ve işyeri için başlatılan kamulaştırma çalışmalarının tamamlanmasıyla dün yıkım çalışmalarına başlandı.
Çalışmalar kapsamında ilk olarak dün öğle saatlerinde Vergi Dairesi karşısındaki eski işyerleri yıkıldı. Bugün ise ilk olarak depolardaki taş eserlerin güvenli yere nakledilmesi sağlandı. 
Geçtiğimiz yıl ocak ayında Balavca Deresi kıyısında bulunan ve arkeoloji çevrelerinde heyecanla karşılanan 7 tonluk üzüm salkımlı lahit mezar da, çalışmalar sırasında hasar görmemesi için güvenli bölgeye taşındı. Taşıma sırasında mezara bir zarar gelmemesi adına yoğun çaba gösterildi. Daha sonra ise eski köy garajından başlanarak eski konutların yıkımına başlandı. Çalışmaların önümüzdeki hafta ortasına kadar sürmesi planlanıyor.
Kültür Varlıkları Koruma Kurulu’nun kararı ile Muğla Röleve ve Anıtlar Müdürlüğü ve Milas Müze Müdürlüğü denetiminde Hekatomnos Mezar Anıtı Çevre Düzenlemesi projesi kapsamında yıkılan konut ve işyerleri; müze, yeşil alan ve otopark olarak değerlendirilecek.
Yıkım çalışmaları sırasında Milas Müze Müdürlüğü, eserlere zarar gelmemesi için önlemler alırken, trafik polisleri de herhangi bir can veya mal kaybı yaşanmaması adına yolu trafiğe kapattı. Yıkımları YK Enerji’den sağlanan iş makinesi gerçekleştiriyor.Milas Belediyesi de çok sayıda ekiple eserlerin nakli, yıkılacak binalardaki güvenlik önlemi gibi konularda çalışma sağlıyor. Yıkım işlemine Milas Belediyesi Ulaşım ve Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri de destek veriyor. Yıkımı gerçekleşen alanda incelemede bulunan Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, söküm ve nakliye işlemlerini sürdüren Belediye ekiplerinden de bilgi aldı.

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis