Belediye zeytinlerini kendisi topluyor

Milas Belediyesi, ilçe merkezinde mülkiyeti belediyeye ait olan taşınmazlar üzerindeki zeytin ağaçlarının mahsullerini toplamaya başladı.

Belediye zeytinlerini kendisi topluyor

Milas Belediyesi, 2886 Sayılı Devlet İhale Kanunun 51/a maddesine dayanarak ilçe merkezinde sorumluluğu altındaki taşınmazlar üzerinde bulunan zeytin ağaçlarının mahsulünün hasadı için pazarlık usulüyle satış ilanı vermişti.
Ancak belediyenin ilçe merkezindeki zeytin ağaçlarının mahsullerinin, 35 bin 862 lira muhammen bedeli ile satış ihalesine katılım olmadı. 
İhaleye beklenen ilginin gösterilmemesi sebebiyle, Milas Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü’nce ilçe merkezindeki zeytin ağaçlarının mahsulünün hasat edilmesine karar verilmişti. Alınan karardan sonra Belediye şehir merkezindeki zeytinleri hasat etmeye başladı. Hasat işlemi, Cumhuriyet Mahallesi’nde yer alan Pembe Karadeveci Parkı’nda başladı.
Milas Belediyesi Park Bahçeler Müdürü Mustafa Çoban hasat ile ilgili bilgi vererek; “Encümen kararı ile Müdürlüğümüze yetki verildi. Biz de 10-12 kişilik bir ekip oluşturarak, zeytinleri Pembe Karadeveci Parkı’nda toplamaya başladık. İlçe merkezindeki zeytinleri toplama işlemimiz tahminen 10 gün kadar sürecek. Şehir merkezinden 14 bin 345 kg zeytin elde edileceğini düşünüyoruz” dedi.

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık