Tarihin en büyük göçmen kaçakçılığı operasyonu

Adem KANKAYNAR -

Tarihin en büyük göçmen kaçakçılığı operasyonu

Muğla İl Emniyet Müdürlüğü, Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti Şube Müdürlüğü (GİM) ile KOM Şube Müdürlüğü’nün koordinesi de Milas KOM Grup Amirliğince, Muğla ve Türkiye'nin en geniş göçmen operasyonu yapıldı. Muğla merkezli 8 il'de eş zamanlı operasyonda 17 göçmen kaçakçılığı olayına suçüstü yapılırken, 20 organizatör de gözaltına alındı.

 

Muğla İl Emniyet Müdürlüğü, Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti Şube Müdürlüğü (GİM) ile KOM Şube Müdürlüğü’nün koordinesi de Milas KOM Grup Amirliğince, Muğla ve Türkiye'nin en geniş göçmen kaçakçılığı operasyonunda düzensiz göçmenleri yurtdışına illegal yollardan kaçırmaya çalışan şebekenin farkına varılmasıyla, suç örgütünün ortaya çıkarılması çalışmanın delillendirilmesi ve suç örgütünün tamamen deşifre edilmesine yönelik olarak çeşitli tarihlerde, birbirinden farklı şehirlerde 17 göçmen kaçakçılığı olayına suçüstü yapıldı.

Toplamda 450 göçmen kaçmak üzereyken organizatörleri ile birlikte yakalandı.

Yakalamalar kapsamında 20 organizatöre adli işlem yapılırken, 17'si tutuklanarak cezaevine teslim edildi.

29 Mart 2018 tarihinde başlatılan operasyon'da toplam 82 şüpheli gözaltına alınırken, yapılan operasyon ülke tarihinin en geniş kapsamlı göçmen kaçakçılığı operasyonu olma özelliğini taşımaktadır.

Dosya kapsamında illegal yollardan kaçırılmaya çalışılan PKK Terör Örgütü üyeliğinden aranmakta olan iki şahıs yurtdışına kaçmak üzereyken, yakalanmaları akabinde adli makamlarca tutuklandı.

Milas Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan alınan talimatla ilk etapta şüphelilerden 43 kişi hakkında gözaltı kararı verilmiş olup, tahkikat aşamasında verilen ifadeler sonrasında yeni şüphelilere ulaşılabileceği ve dosyanın daha da genişleyebileceği değerlendirilmektedir.

Gözaltına alınan 36 kişiden 14 'ü bugün adliyeye çıkacak salı ve çarşamba günleri adliyeye çıkarma işlemleri devam edecektir.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık