Tehlike yaratan ‘özel salıncak’ kaldırıldı

ÖNDER Haber / Adem KANKAYNAR -

Tehlike yaratan ‘özel salıncak’ kaldırıldı
  • 16 September 2017, Saturday 7:09

Özel bireyler için yapıldığı iddia edilen, ancek üzerinde ya da yakınında herhangi bir kullanım ve uyarı bilgisi yer almayan salıncak çocuklar için tehlike saçtı.

Milas Şehir Parkı’ndaki Çocuk Oyun Alanına, sonradan monte edilen, yere yakınlığı ve giriş bölümünde rampasıyla dikkat çeken salınacağın her ne kadar engelli bireyler için yapıldığı sezilse de, çevrede bu sezgiyi somutlaştıracak bir uyarı-yönlendirme bilgisi yoktu. Böyle olunca da bu ‘özel salıncak’ parka gelen her çocuk tarafından kullanılır oldu.

Bu durumda, salıncağın hedef kitlesi dışında kullanıldığında saçabileceği tehlikenin farkında olmayan bazı çocuklar için kazalar kaçınılmazdı. Nitekim bazı çocukların ayakları salıncağın altında kalmaya ve hafif yaralanmalar yaşanmaya başlandı.

Yaşanan kazalar üzerine tepkilerini dile getiren yurttaşlar, “Bu salıncak iyi niyetlerle buraya konmuş olsa da gerekli uyarılar yapılmadığı için çocuklarımızın yaralanmasına neden oluyor. Salıncağın konumu ve çevresi yeniden gözden geçirilerek hem özel bireylerimiz hem de çocuklarımız için daha güvenli hale getirilmeli” dediler.

Söküldü…

Meydana gelen kazaların ardından Milas Şehir Parkı’na konulan ‘özel salıncak’ yetkililer tarafından kaldırıldı.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık