Teröre tepkiler sürüyor

​13 Mart Pazar günü Ankara’da meydana gelen terör saldırısına tepkiler sürüyor.

Teröre tepkiler sürüyor

13 Mart Pazar günü Ankara’da meydana gelen terör saldırısına tepkiler sürüyor.

Dün, gazetemizin hazırlık çalışmaları sırasında haber merkezimize ulaşan açıklamalar şöyle ...

 

Muğla Barosu Başkanı

Av. Cumhur Uzun

Saldırıyı gerçekleştiren bu alçaklara söz söylemenin de bir anlamı yok. Zira söz, insan olana söylenir. İnsanlıktan nasibini almayan ve insan öldürmeyi hedef alan düşüncenin, insanlıkla bir ilgisi olamaz. Bu alçakları, bu insanlık düşmanlarını lanetliyor, yaşamını yitiren yurttaşlarımıza Allah’tan rahmet, kederli aileleri ve sevenlerine başsağlığı, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum.

Ancak bir sözümüz de bu saldırıyı önlemekle ödevli olanlara: Ankara’da, neredeyse her ay, içimizi parçalayan bir patlama meydana geliyor. Ülkemin başkentinin tam da ortasında, bu patlamayı gerçekleştirenleri engellemekle ödevli olanlardan tek bir olumlu davranış görülmüyor. Patlamayı engelleyemeyenler, her nedense bu engelleyemedikleri terörün sorumluluğunu üstlenmek yerine, sadece olayı değerlendirmekle yetiniyorlar.

Sizlerin görevi, olayı değerlendirmek değil, olayı önlemek. Eğer bunu yapamıyorsanız, yapabilecek kişilere yerinizi derhal devredin. Zira terörü önlemek, sizin “Sıfır Hata” ile yerine getirmeniz gereken bir ödev. Onlarca saldırıyı engelledik, bunu gözden kaçırdık diyemezsiniz. Sizin bir gözden kaçırmanız, son olarak 37 canımızın yitirilmesine neden oldu.

Terörü önlemek konusunda üstüne düşeni tam olarak yerine getiremeyenler, terörün yarattığı acıların nedeni olurlar.

Herkes güvenli bir ülkede yaşama hakkına sahiptir. Bu hakkı teslim edemiyorsanız, derhal bulunduğunuz yerleri teslim ediniz.

 

Türk-İş Muğla İl Temsilciliği

Ülkemizin geleceğine, barışına, demokrasisine, huzuruna kasdeden bu insanlık dışı saldırıyı nefretle kınıyor, ölenlere Allah’tan rahmet, ailelerine ve milletimize başsağlığı, yaralılara acil şifalar dilerken, ülkemizin huzur ve birliğini hedef alan, toplumu korku ve şiddetle sindirmeye çalışanlara karşı herkesi birlik ve beraberliğe çağırıyoruz.

Yeter artık… Hergün şehit cenazesi görmekten, her gün masum insanların öldürülmesinden bıktık artık...

Hükümeti, oynanmak istenen bu oyunda barıştan yana, demokrasiden yana, hukukun üstünlüğünden yana politikalar üretmeye davet ediyoruz.

Yeter artık… Yeter.

Türk-İş Muğla İl Temsilciliği, Tes-İş ve Maden-İş Sendikaları Yatağan Şubeleri, Belediye-İş, Tez-Koop İş Sendikası Muğla Şubeleri, Toleyis Sendikası Marmaris Şubesi, Yol-İş Sendikası Muğla Temsilciliği, T. Harb-İş Sendikası Marmaris Temsilciliği.

 

MHP Muğla İl Başkanı

Mehmet Korkmaz

Çözüm; dün yedi düvele karşı omuz omuza duran, 1000 yıldır coğrafyamızda bir ve beraber yaşayan bizlerin yine kol kola teröre karşı yürümemizdir.

Çözüm; komşumuz, iş arkadaşımız, akrabamız olan ve olmalarından da gurur duyduğumuz Kürt kardeşlerimizin teröre karşı net cevabıdır.

Aramıza kazılan derin hendeklerin, koyulan bariyerlerin kaldırılması başkalarının elinde değil bizim elimizdedir. Emin olabilirsiniz bu ateş hepimizi yakar ve şu an bütün dünya elini oğuşturarak bizim birbirimizi yememizi bekliyor.

Zaman bir ve beraber olma zamanı. Zaman tarafını belirleme zamanıdır.

Bu vatan bu millet bizim, bu oyunun kazananı bölmek isteyenler değil birlik isteyenler olacak ve Türk milletinin birliğini istemeyen kim varsa zamanla muhakkak ki bedelini ödeyecektir.

Kızılay Meydanında can veren sivil ve yurdun dört bir yanında gözünü kırpmadan şehadet şerbeti içen asker, polis ve korucu vatan evlatlarını unutmayacağız.

 

Vatan Partisi

Milas İlçe Örgütü

Pazar günü Ankara’da meydana gelen bölücü terör saldırısı, Türkiye düşmanı, halk düşmanı bir eylemdir. ABD, “kara gücüm” diye belirttiği PKK terör örgütünü canlı bombalarla Türkiye’nin üzerine sürmüştür.

Bu saldırıyla doğrudan doğruya halk hedef alınmıştır. Halkımızı korkutmak ve bölünmeye razı kılmak istiyorlar. Öte yandan ısrarla sürdürülen canlı bombalı terör eylemleri, bir kaos planına da işaret etmektedir.

Milletimizi yıldırmak isteyenlere verilecek cevap bellidir: Korkmuyoruz, kararlıyız! Acılarımızı, şehitlerimizle birlikte toprağa gömeceğiz ve şehit anaları, babaları, kız kardeşleri gibi dimdik duracağız.

Türkiye, kesinlikle ABD ve İsrail planlarına teslim olmayacaktır. Hiç kimse Türkiye’yi PKK ile yeniden müzakere masasına oturtamaz.

ABD, bölgemizde yenilmektedir ve Türkiye’de de kesinlikle yenilecektir. ABD ve İsrail’in kaos planına Türkiye, kenetlenerek, vatan bütünlüğünü sağlayarak, yeniden Atatürk Devrimi rotasına girerek cevap verecektir.

Bölücü teröre karşı mücadelenin kesin ve kalıcı başarıya ulaşması için, komşularımız Suriye, Irak, İran, Azerbaycan ve Rusya ile hem güvenlik hem de ekonomi alanlarında işbirliği şarttır. AKP hükümetinin Suriye ve Rusya düşmanı siyasetleri, teröre karşı kesin başarının önündeki en önemli engeldir. Suriye, Irak, İran, Azerbaycan ve Rusya’nın toprak bütünlüğü Türkiye’nin de toprak bütünlüğüdür. Bölücü terörü ve yobaz terörünü bölgemizden temizlemek için komşularla işbirliği şarttır ve Vatan Partisi bunun için verimli çalışmalar yürütmektedir. Komşularımız işbirliğine hazırdır.

 

TGB Milas Temsilciliği

Ankara’da yaşanan saldırıda yaşamını yitiren tüm yurttaşlarımızın yakınlarına ve milletimize başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Türkiye’de vatan mücadelesi yürütmenin bedelleri ağır olmuştur. Tüm bu bedellere rağmen, milletimiz evlatlarını Mehmet yapmaya, Mehmetçiğin arkasında konumlanmaya devam edecektir. Saldırı, aldığı canlarımız dışında bizden bir şey eksiltmedi, aksine daha da bilendik!

Terörle mücadelenin bedellerini en aza indirmek, güvenli ve kontrollü bir ülke yaratmakla gerçekleşir. Bu saldırılar göz önüne alındığında, güvenlik zafiyetini gidermek, komşularla işbirliği yapmayı ve Suriye ile savaşa son vermeyi gerektirir. Suriye ve Irak’a düşmanlık, AKP’nin sınırı kevgire çevirmesine yol açmış, terör ihracını önlenemez boyuta getirmiştir. Bunun için NATO konseptinden çıkacak devrimci bir hükümet ihtiyacı ortadadır. Gençlik, bu ihtiyacın karşılanması için gereken mücadeleyi sürdürecektir.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık