TES-İŞ’ten basın açıklaması

“TÜRKİYE SEN EVDE KAL! ENERJİ İŞÇİLERİ SENİN İÇİN DIŞARIDA ÇALIŞMAYA DEVAM EDİYOR..”

TES-İŞ’ten basın açıklaması

İlimizdeki üç termik santralde örgütlü Tes-İş Sendikası Yatağan Şube Başkanı ve Türk-İş Muğla İl Temsilcisi Fatih Erçelik, bir basın açıklaması yaparak, “Türkiye sen evde kal! Enerji işçilerisenin için dışarıda çalışmaya devam ediyor” dedi.
Fatih Erçelik’in açıklaması şöyle:
“Koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında Enerjinin ne denli önemli olduğunu bir kez daha gördük. Enerji olmadan koronavirüs salgınıyla mücadele yapılamaz. İşte bu yüzden stratejik bir öneme sahiptir Enerji..
Enerji hayattır, Enerji medeniyettir. Bu mücadelenin görünmeyen gizli kahramanları da Enerji işçileridir. Koronavirüs salgını ile mücadelede önemli bir rol üstlendiğimizin farkındayız. Enerji işçileri salgının başladığı günden beri olası bir Enerji kesintisine yol açmamak için, gece gündüz demeden hayatları pahasına çalışmaya devam ediyorlar.
Yatağan, Yeniköy ve Kemerköy Termik Santrallerinde çalışan üyelerimiz, kesintisiz bir Enerji üretimi için ellerinden gelen fedakarlığı yapıyorlar.
Çok önemli ve kritik günlerden geçiyoruz. Tes-İş Sendikası Yatağan Şubesi olarak salgının ülkemize girdiği günden beri, üyelerimizin sağlığı için alınacak tedbirler kapsamında oluşturulan komisyonlarda yer aldık. Sağlık Bakanlığı ve Çalışma Bakanlığının genelgeleri doğrultusunda, Santral Yönetimleriyle birlikte bazı radikal kararlar aldık. Öncelikle hijyen, dezenfekte ve sosyal izolasyonun sağlanması konusuna çok önem verdik. Kronik rahatsızlığı olanlar, 65 yaş ve üstü üyelerimiz ücretli izne çıkarıldı. Cumhurbaşkanımızın çağrısı doğrultusunda evde çalışma ve minimum elemanla çalışma konusunda bazı kararları uygulamaya koyduk. Bu süreçte hiçbir üyemizin mağduriyet yaşamaması ve hak kaybına uğramaması için çaba sarf ediyoruz.
Evde Kal çağrısına uyan üyelerimizin ücretli izinleri bu süreci karşılamaya yetmeyebilir. Çünkü bu salgının ne kadar süreceği, ne zaman sona ereceği de belli değil. Bu olağanüstü süreci üyelerimize ücretsiz izin dayatması olmadan atlatmak zorundayız. Santral Yöneticilerimizden bu konuda anlayış bekliyoruz.
Önümüzdeki günlerde salgının seyrine göre de Genel Merkezimizin desteği, ve Santral Yönetimleriyle birlikte yeni tedbirler almaya devam edeceğiz.
Bizim için şu anda önemli olan halkın ihtiyacı olan Enerjiyi 7/24 kesintisiz üretmek. Ülkemizi bir dakika bile karanlıkta bırakmamak. Bunu yaparken üyelerimizin ve ailelerinin sağlığını da düşünmek zorundayız.  Biz işimizin başındayız. Alacağımız bireysel ve toplumsal önlemlerle bu zor günleri atlatacağımıza inanıyoruz. Yeter ki zor şartlarda çalışan Enerji işçilerinin değeri bilinsin.
Sağlık çalışanlarının bu kutsal mesleği hangi zorluklarla yerine getirdiklerini biliyor ve onları var gücümüzle alkışlıyoruz. Ancak sağlık çalışanlarının yanında salgın hastalıkla her gün burun buruna gelen güvenlik görevlilerini, eczacıları, temizlik görevlilerini, gıda üreten işçileri ve Maden İşçilerini de alkışlıyoruz. Bir de bu ülkeyi aydınlatan, çarkları çeviren, virüs tehdidine rağmen her türlü zorluğa meydan okuyan Enerji işçileri var! Onlar bu ülkenin gizli kahramanları.. Onların da kuvvetli bir alkışı hak ettiklerini düşünüyoruz.
Hayatı mümkün kılan Enerji işçisi üyelerimize sonsuz saygı şükranlarımızı sunuyoruz.
Son olarak Türkiye Sen Evde Kal! Enerji işçileri senin için dışarıda çalışmaya devam ediyor. Saygılarımızla,”

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık