TOBB, PAKİSTAN'DAYDI.. 

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ile birlikte aralarında TOBB'nin Dış İlişkiler Komisyonu Raportörü MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer'in de olduğu TOBB heyeti, Pakistan'ın Karaçi kentinde bir dizi toplantıya katıldı.

TOBB, PAKİSTAN'DAYDI.. 

 

    TOBB, Pakistan'ın Karaçi kentinde bir dizi etkinliğe katıldı. TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ile birlikte Karaçi'ye giden heyette, TOBB'nin Dış İlişkiler Komisyonunda raportör olarak görev alan MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer de yer aldı. TOBB heyeti, Karaçi'de bir dizi etkinliğe katıldı. 

    TOBB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Selçuk Öztürk ile birlikte TOBB heyeti, 14 Kasım'da Pakistan Ticaret ve Sanayi Odaları Federasyonu (FPCCI) ev sahipliğinde Karaçi'de yapılan Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Ticaret Sanayi Odaları 27. Yürütme Kurulu toplantısına katıldılar. Yürütme Kurulu Toplantısı’na onur konuğu olarak katılan Sindh Valisi Imran Ismail bir konuşma yaptı.

    TOBB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Selçuk Öztürk ve TOBB heyeti, 15 Kasım'da yine Karaçi'de,  İslam Ticaret, Sanayi ve Tarım Odası ile Pakistan Ticaret ve Sanayi Odaları Federasyonu işbirliğinde düzenlenen Yatırım Konferansına katıldılar. Belucistan Başbakanı Jam Kamal Khan Konferansta onur konuğu olarak yer aldı ve katılımcılara bölgedeki yatırım imkânları hakkında bilgi verdi.

    15 Kasım'da ise Türkiye-Pakistan Ticaret ve Sanayi Odası Forumu 2. Toplantısı Kararaçi'de yapıldı. Toplantıya TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve Türkiye’nin İslamabad Büyükelçisi Mustafa Yurdakul toplantıda görüşlerini iş dünyası ile paylaştılar. Toplantıya TOBB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Selçuk Öztürk ile Türkiye’den ve Pakistan’dan çok sayıda iş insanı katıldı. Toplantıda TOBB heyetinden Milas TSO Başkanı Reşit Özer,  Turgutlu TSO Başkanı Faruk Aydın, Yüksekova TSO Başkanı Abdurrahman Pınar,  Karadeniz Ereğli TSO Başkanı Arslan Keleş, Vezirköprü TSO Başkanı Abdülkadir Fişekçi, Akşehir TSO Başkanı Ahmet Emin Makascı, TOBB Kadın Girişimcilerden Zühal Gözüküçük ve Zerrin Özel de yer aldılar.  

    Türkiye-Pakistan Ticaret ve Sanayi Odası Forumu, Dr. Ömer Bolat ve Pakistan Ticaret ve Sanayi Odaları Federasyonu (FPCCI) Başkanı Engr. Daroo Khan Achakzai  eş-başkanlığında gerçekleşen toplantıda Türkiye ile Pakistan’daki yatırım imkânları hakkında sunumlar yapıldı. Türkiye-Pakistan Ticaret ve Sanayi Odası Forumu 2020 Eylem Planı üzerinde görüş alış verişinde bulunuldu. Ayrıca Türk ve Pakistanlı firmalar arasında ikili iş görüşmeleri gerçekleştirildi.


    Pakistan Karaçi’de düzenlenen Türkiye - Pakistan Ticaret ve Sanayi Odası Forumu toplantısına da katılan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı ve İslam Ticaret, Sanayi ve Tarım Odası Başkan Yardımcısı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’na, İslam ülkeleri arasındaki ticaretin gelişimine yaptığı katkılardan dolayı Pakistan Devlet Başkanı Arif Alvi tarafından ödül verildi.

    Ödülü Türk iş dünyası adına aldığını belirten Hisarcıklıoğlu, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve İslam Ticaret, Sanayi ve Tarım Odası olarak, İslam ülkeleri arasındaki ticaretin artırılması için çalışmaya devam edeceklerini vurguladı.

    Hisarcıklıoğlu, iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi gerektiğini söyledi. Forum kapsamında Türk ve Pakistanlı firmalar arasında ikili iş görüşmeleri de yapıldı.


 

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık