Tokat’tan gündeme ilişkin önemli açıklamalar

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) geleneksel  Salı toplantısında gündeme ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. 30 Ağustos kutlamalarından, Adli Yıl’ın açılışına, çevre ve yangınlardan, belediyede düşündükleri yeni yapılanmaya kadar çeşitli konularda açıklamada bulunan Tokat, kısaca Milas merkezde yapmayı düşündükleri yatırımlara da değindi.

Tokat’tan gündeme ilişkin önemli açıklamalar
  • 05 September 2019, Thursday 11:06

Toplantı gündemini özetleyen CHP Milas İlçe Başkanı İlgin Göktepe, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’nu kastederek, “Dün kendisini çocuk gibi azarlayan kişiyi bugün alkışlıyor…” dedi. Göktepe, Ilbıra Dağı’nda olduğu gibi, Çamköy konusunda da MUÇEP’i desteklemeyi sürdüreceklerini açıkladı.

Milas’ta 30 Ağustos kutlamalarında belediye olarak üzerlerine düşeni yaptıklarını belirten Belediye Başkanı Muhammet Tokat, siyasi iktidarın 30 Ağustos gibi bir destanı unutturup, yerine 15 Temmuz gibi yeni destanlar oluşturmaya ve bunu ilköğretimdeki çocuklara aşılamaya çalıştığını dile getirdi. Tokat, şöyle konuştu: “Artık anlaşılmıştır ki; devleti yönetenler, toplumun hafızasını silip, yerine başka şeyler ikame etmeye çalışıyor. 30 Ağustos vesilesiyle bu iyice su yüzüne çıkmıştır. 30 Ağustos eskiden siyasi görüşü ne olursa olsun, herkesin coşkuyla kutladığı bir zaferdi. 30 Ağustos, tarihimizde bir kırılma noktasıdır; akla hayale sığmayacak müthiş bir destandır…  Başkomutanlık whatsapp’tan olmaz. Eskiden Zafer Haftası olarak kutlanırdı; bugün Malazgirt’le çakıştırılıyor. Bu eleştirdikleri FETÖ’nün taktiğidir. (Onlar da 23 Nisan yerine Kutlu Doğum’u getirmişlerdi.) Tarihimizi biliyoruz. 1071’in önemi var; ama, Göbeklitepe’den sonra tarih yeniden yazılıyor. 12 bin yıl önce, Ön Türklerin yarattığı bir  uygarlık var…”

“Bu ilan edilmiş bir savaş”

Cuma gününe rastlayan 30 Ağustos nedeniyle, camilerdeki vaazlarda Atatürk’ten söz edilmemesini eleştiren Tokat, “ Bunu protesto eden vatandaşlar da imamlar da oldu. Diyanet artık bir siyasi partiye hizmet ediyor ve ihanet içindedir” dedi.

Siyasi iktidarın Atatürk ve Cumhuriyet’e karşı tutumunu, “Bu ilan edilmiş bir savaş. Aydınlanma devrimini müdafaa etmek, Cumhuriyet’i temelleriyle korumak, hepimizin görevidir.”

Yıllarca avukatlık mesleğini yaptığını anımsatan Muhammet Tokat, Yeni Adli Yıl’ın açılışı konusuna da değinerek, şunları söyledi: “Gerek Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, gerekse Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kavramlarla oynayarak, toplumun hafızasını yanıltma içinde. Kumpas davaları ile tüm yargıyı talan etmiş bir iktidardan hukuk reformu beklenemez. Yürütmenin başı yargıyı ayağına çağıramaz. Cüppeler düğmesizdir. Bu anlayışla ülke yönetenin ayağına gitmişsen, düğmeyi çoktan iliklemişsindir. İşin acı tarafı; temsil ettiği 40’a yakın baroyu hiçe saydı. Cumhurbaşkanı, onun gözünün içine baka baka baroları tehdit etti. Yürek acıtıcı bir tablo… Dürüst hakim, savcı ve avukatlara kolay gelsin. Bu anlayışla Türk yargı sisteminin adalet sergilemesi çok mümkün değildir.”

“Yöremiz talan tehdidi altında”

Çevre talanı, madenler ve orman yangınları konusuna değinen Tokat, orman yangınlarında Türk Hava Kurumu (THK) uçaklarının kullanılmamasının tek nedeninin, THK’nin  Atatürk ile özdeşleşmiş bir kurum sayılması olduğunu öne sürdü. Komşu ülke Yunanistan’ın yangın söndürme için THK uçaklarını talep ederken, Türk makamlarının ihale yapmasını abes bulan Tokat, doğanın korunmasını ülke savunmasına benzeterek, şu açıklamalarda bulundu:

“Yöremiz talan tehdidi altında. Çağdaş yaşamda enerji ihtiyaçlarını biliyoruz. Ama, bunun için doğanın tahrip edilmemesini istiyoruz. Şaibeli yangınlarla doğamız ciddi zarar gördü. Devletin basiretsizlik, umursamazlık diye nitelendirebileceğimiz tavrı yüzünden etkili mücadele yapılmadı… İkiztepe, Karacahisar, Çamköy’de kömür için köylünün arazileri toplanıyor. Orman alanı, su kaynakları, tehdit ediliyor. Çallı’da izinsiz güneş santrali için fıstık çamları kesiliyor. Ilbıra’da yüzeysel maden arama yöntemi nedeniyle ağaçlar kesiliyor. Milyarlarca yılda oluşan bu dünya, sadece bizim kuşak için yaratılmadı. Dolayısıyla doğaya sahip çıkmak, aynı Kurtuluş Savaşı’nda yapılanları yapmak gibi bir şeydir.”

Belediyede yeni yapılanma

Cuma günkü Belediye Meclisi toplantısının önemli bir gündemi olduğunu açıklayan Tokat, “Teşkilat yapısı  yeniden düzenlenecek ve yeni yapılanmaya göre görevlendirmeler yapılacak. AR-GE kırsal kalkınma gibi yeni ve önem verdiğimiz birimler olacak. Strateji belirleme, teşkilat ve görevlendirme sonrası, 5 yılık çalışma planını yapacağız… Milas merkezde, Baltalı Kapı ve bazı yerlerin düzenlemelerini halledeceğiz. Ören’in altyapısı yenilenecek. Labranda’ya teknoloji yatırımı yapacağız. Şu anda merkezden gelen parayı, köylere harcıyoruz.”

Tokat, muharrem ayı dolayısıyla, Alevi yurttaşların muharrem ayını kutladı; “Yaslarının, ibadetlerinin, oruçlarının kabulünü diliyorum” dedi.

Editör: Gülçin Erşen
Beğendim 1 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık