Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Toplu taşıma ücretlerine düzenleme yapıldı

​​​​​​​ÖĞRENCİ ÜCRETLERİ DEĞİŞMEDİ

Toplu taşıma ücretlerine düzenleme yapıldı

* Muğla’da toplu taşıma faaliyeti yürüten özel toplu taşıma esnafının zam talepleri UKOME Kurulu’nda görüşülerek karara bağlandı.

* 1 Ağustos 2020 tarihinden itibaren uygulanacak olan güncel fiyat tarifesine göre şehir içi indi bindi tam elektronik ücret tarifesi 3.05 TL yerine 3.25 TL olarak değiştirilirken, indirimli (öğrenci) ücret tarifelerinde ise değişiklik yapılmadı.

UKOME (Ulaşım Koordinasyon Merkezi Kurulu) Genel Kurulu’nun 28 Temmuz 2020 tarihli toplantısında değerlendiren toplu taşıma araçlarının ücret tarifeleri, belirli standartların sağlanması, sürdürülebilir ve maliyeti karşılanabilir toplu taşıma sisteminin tesis edilmesi amacıyla değiştirildi. Buna göre şehiriçi indi bindi tam elektronik ücret tarifesi 3.05 TL iken, UKOME Genel Kurulu’nun 28.07.2020 tarihli ve 2020/6-242 sayılı kararı ile şehir içi indi bindi elektronik kart tam ücret tarifesi 3.25 olarak değiştirildi.

İndirimli (Öğrenci) Ücret Tarifelerinde Değişiklik Yapılmadı

1 Ağustos 2020 tarihinden itibaren uygulanacak olan güncel fiyat tarifesinde yine UKOME Kurulu Kararı ile indirimli (öğrenci) ücret tarifelerinde değişiklik yapılmadı. Buna göre 2.35 olan mevcut fiyat tarifesi uygulanmaya devam edecek.

Toplu taşıma fiyat tarifelerinin değiştirilmesi ile ilgili UKOME yetkilileri tarafından şu ifadelere yer verildi: “Muğla İl genelinde ulaşım hizmeti sunan belediyemiz ve belediyemiz denetimindeki özel toplu taşıma araçlarında, öğrencilerin okullarına ulaşımlarında destek olmak amacıyla öğrenci indirimi uygulanmakta olup, Menteşe İlçesinde Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi öğrenicilerinin kullanmış oldukları, Kampüsü de içine alan “Yeniköy – Kötekli – Kampüs – Tıp Fakültesi” hattında uygulanan öğrenci ücret tarifesi 1,20 TL. olan mevcut fiyat tarifesi uygulanmaya devam edilecektir. Muğla İl genelinde Belediyemiz ve denetimindeki özel toplu taşıma araçlarında şoför ve yolcu arasındaki nakit para alış verişi, COVİD – 19 pandemisi nedeniyle halk sağlığını korumak ve toplu taşıma hatlarından doğru veri elde edilmesi maksadıyla,  kaldırılmış olup, İl genelinde alternatif ödeme sistemleri olan; 27 Adet otomatik dolum cihazı (TVM), 2 dolumluk kart, NFC ödeme sistemi ve 150 farklı noktada tam kart satış ve dolum bayi ağı ile 12 farklı noktada kişiselleştirilmiş seyahat kartı basım ve vize yapılarak hizmet verilmektedir.”

Başkan Taşer, “UKOME’ye toplu taşıma ücretlerinin güncellenmesi için talepte bulunduk”

Çin’de ortaya çıkarak bütün Dünya’yı etkisi altına alan Koronavirüs (COVID-19) salgınından her sektör gibi kendilerini de çok etkilendiğini vurgulayan Fethiye Şoförler Odası Başkanı Şaban Taşer şunları ifade etti:  “Pandemi süreci ile birlikte gelen yolcu kısıtlaması gibi durumlar nedeni ile çok olumsuz etkilendik. Vatandaşlarımıza hizmeti düşünürken kendi evimizi de düşünmek zorundayız. Araç giderleri, yakıt ve birçok ürüne yapılan zamlar sonrası ulaşım ücretlerinin artışı için talebimiz oldu. UKOME’de değerlendirildi ve iki tarafı memnun eden bir karar çıktı, teşekkür ediyoruz.”

Başkan Mazı: “Bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da halkımıza en iyi hizmeti verebilmek için çalışmaya devam edeceğiz

Toplu taşıma ücretlerin güncellenmesi için UKOME’ye başvuru yaptıklarını ifade eden SS 64. Turgutreis Minibüs Taşıyıcılar Kooperatif Başkanı Hüseyin Mazı şunları söyledi: “Toplu taşıma ücretlerinin güncellenmesi talebimizdeki amacımız vatandaşlarımızı mağdur etmek değil, verdiğimiz hizmetin karşılığını almaktır. Sonuç olarak bizler de diğer büyük sorumluluğumuz olan ailemizi geçindirebilmek için çalışmaktayız. Bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da halkımıza en iyi hizmeti verebilmek için çalışmaya devam edeceğiz.” 

 

 

 

Editör: Şahin ŞAHİN
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis