Tüm kapılar vatandaşa sonuna kadar açık…

İçinde bulunduğumuz Haziran ayında Milas Kaymakamlık Binası girişinde oluşturulan ‘Açık Kapı Bürosu’na Milaslı vatandaşlardan ilgi var. Yaklaşık 15 günde 30’a yakın başvurunun yarısının yanıtlandığını belirten Milas Kaymakamı Eren Arslan, diğerlerinin ise ilgili birimler tarafından incelendiğini ve en kısa zamanda vatandaşa cevap verileceğini söyledi.

Tüm kapılar vatandaşa sonuna kadar açık…

İçişleri Bakanlığı tarafından 81 il ve belli oranda nüfus yoğunluğuna sahip ilçelerde oluşturulan ‘Açık Kapı Bürosu’nun ilçemizde de kurulmasının üzerinden henüz bir ay bile geçmemişken, Milaslılar birçok konuda başvuruda bulundu.

Milas Kaymakamı Eren Arslan; “Açık Kapı Bürosu, vatandaş ile en üst düzeyde iletişim kurulması, taleplerin etkin ve hızlı bir şekilde alınarak, takip edilmesi ve sonuçlandırılması amacıyla ortaya konulmuş olan bir proje. Bu kapsamda ilçemizde de 15 Haziran 2019 tarihi itibariyle vatandaşın başvurularını almaya başladık. Yani bürodaki personelimiz ile vatandaşa hizmet vermeye başladık.

15 Haziran-24 Haziran tarihleri arasında 28 adet başvuru yapıldı. Bunlardan 3 tanesi Valilik hizmetleri, 1 tanesi Çalışma ve Sosyal Güvenlik hizmetleri, 2 tanesi Çevre ve Şehircilik hizmetleri, 4 tanesi Emniyet ve Güvenlik hizmetleri, 1 tanesi Enerji, 1 tanesi Gıda Tarım ve Hayvancılık, 4 tanesi Sosyal Hizmetler ve 14 tanesi de Yerel Yönetimlerle ilgili.

Açık Kapı Bürosu’na vatandaşımız tarafından yapılan bu başvuruların 10 tanesi olumlu, 4 tanesi olumsuz, 5 tanesi kısmen olumlu veya kısmen olumsuz olarak geri dönüşüm sağlanmıştır. 1 tane vatandaş talebinin Açık Kapı Birim Havuzu’nda olup Telekom’dan cevap verilmesi bekleniliyor, 8 tanesi ise ilgili birimlere yönlendirilmiş olup, o birimlerce cevap verilmesi bekleniyor.

Burada sistem, vatandaş gelip talebini ilettiğinde o kurumun aynı sistem içerisinde yetkilendirilmiş görevlileri var ve talep, elektronik ortamda oraya iletiliyor. Kurum bu başvuruyu alıp gerekli işlemi yaparak, bizim birime geri dönüş yapılıyor. Böylece vatandaşın daha hızlı bir şekilde talep mekanizmasını oluşturmak elbette vatandaşda bir memnuniyet yaratıyor. Kamu hizmetlerinin sunumunda hız, etkinlik ve bu hizmetlere ulaşımda kolaylık hedefleniyor. Çok güzel de sonuçlar alınıyor. Bu şekilde de büromuz çalışmaya devam edecek.

Öbür taraftan Açık Kapı Birimi var diye bizim tüm birimlerimizin doğrudan vatandaşla iletişimi kesilmiş değil. Yani diğer kapılar da sonuna kadar vatandaşa açık” diyerek, birimin çalışmaları hakkında bilgi verdi.

İlçeye bağlı kırsaldaki mahallelerde her hafta Cuma günleri yapılan ‘Vatandaşla buluşma’ kapsamında bu toplantıların ilçe merkezinde de olup olmayacağını sorduğumuzda ise Kaymakam Arslan şu yanıtı verdi:

“Elbette olur ancak bildiğiniz gibi ilçemize bağlı mahalle sayısı bir hayli fazla ve birçok kurum amiri, sivil toplum kuruluşu ve oda başkanlarıyla bizzat o mahallelere gidip, sorunları yerinde görmeye çalışıyor ve vatandaşı dinliyoruz. Çünkü şehir merkezinde oturan bir vatandaşımız kolaylıkla bizlere, kurumlara ulaşarak şikâyetini ve talebini iletebilir. Oysa bu kırsaldaki mahallelerde biraz daha zordur. Her şeyden önce ciddi bir masraf gerektirir. Bu nedenle bu tür toplantılara oralardan başlamayı tercih ettik. Kent merkezindeki mahallelerde de bu tür toplantılar organize edilirse neden yapmayalım.”

       

Editör: Adem KANKAYNAR
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık