‘Turizm Haftası’ etkinliklerle kutlanacak

Turizm Haftası, Milas’ta da 18 Perşembe günü yapılacak olan etkinliklerle kutlanacak. Milas Kaymakamlığı tarafından yapılacak olan Turizm Haftası açılış töreni, 18 Nisan Perşembe günü saat 10.30’da Güllük Mahallesi Hermias Heykeli önünde yapılacak kortej yürüyüşü ile başlayacak.

‘Turizm Haftası’ etkinliklerle kutlanacak

Turizm konusunda toplumda farkındalığı arttırmak ve turizm bilinci oluşturmak, iç turizmi canlandırmak, doğal, tarihi ve kültürel varlıkları sürdürülebilir turizm ilkeleri doğrultusunda değerlendirmek ve halkın turizm hareketlerine daha etkin katılımını sağlamak amacıyla bu yıl 15 - 22 Nisan tarihleri arasında 48. Turizm Haftası kutlanacak. Hafta dolayısıyla ilçemizde de çeşitli etkinlikler yapılacak.

Turizm Haftası açılış töreni 18 Nisan Perşembe günü Gülük ile Kıyıkışlacık mahallerinde kutlanacak. Saat 10.30’da Güllük Mahallesi Hermias Heykeli önünde yapılacak kortej yürüyüşü ile başlayacak olan etkinlikler; saat 11.00’de Atatürk Meydanı önünde yapılacak olan açılış, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması, günün anlam ve önemine ilişkin konuşmaların yapılmasının ardından halk oyunları gösterisi, kompozisyon yarışması ödül töreni ve keşkek ikramı ile devam edecek.

Etkinlikler aynı gün saat 12’de Güllük sahilden Kıyıkışlacık’a tekne gezisi düzenlenecek. Kıyıkışlacık Mahallesi’nde saat 13’te yapılacak olan halk oyunları gösterisi, İasos Antik Kenti gezisinin ardından sona erecek.

Tüm vatandaşları Turizm Haftası açılış törenine davet eden Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke, “Toplumda turizm bilincini geliştirmek, iç turizmi canlandırmak, halkın turizm hareketlerine katılımını sağlamak, turizm kültür değerlerimizi tanıtmak ve turizmi geliştirmek amacıyla her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” açılış törenine ve düzenlenen etkinliklere katılmanızı dileriz” dedi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık