Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

“Türkiye, beka sorununu 100 yıl önce çözdü”

Millet İttifakı Milas Belediye Başkan Adayı Muhammet Tokat, seçim çalışmaları kapsamında ilçemize bağlı Ketendere, İkiztaş ve Çomakdağ Kızılağaç mahallelerinde coşkulu bir şekilde karşılanmasına teşekkür ederek; “Buralara bahar erken gelmiş” dedi. İYİ Parti Muğla Milletvekili Prof. Dr. Metin Ergun da çalışmalara katılarak mahalle sakinlerine seslendi ve ‘Cumhur İttifakı’ ortaklarının ‘Beka’ söylemine sert bir dille cevap verdi:

“Türkiye, beka sorununu 100 yıl önce çözdü”

İYİ Parti Muğla Milletvekili Prof. Dr. Metin Ergun, Millet İttifakı Milas Belediye Başkan Adayı Muhammet Tokat, CHP Milas İlçe Başkanı İlgin Göktepe, mevcut büyükşehir ve Milas Belediyesi Meclis Üyeleri’nin yanı sıra, 31 Mart 2019 Pazar günü yapılacak seçimlerde belediye meclis üyesi adayı olan isimler, her iki partinin ilçe yönetim kurulu, ilçe kadın ve gençlik kolları başkan ve üyelerinin katıldığı seçim çalışması bu kez ilçemize bağlı; Ketendere, İkiztaş ve Çomakdağ Kızılağaç mahallelerinde gerçekleşti.

“KARŞIMIZDAKİ MANZARA HER ŞEYİN ÖZETİ”

Mahalle meydanında coşkulu bir kalabalık; bayrak, slogan ve konfetilerle karşılanan Milas Belediye Başkanı ve Millet İttifakı Belediye Başkan Adayı Muhammet Tokat, sıcak ve samimi karşılama karşısında duygulandığını ifade ederek; “Şahsıma, ekibime, partime göstermiş olduğunuz bu teveccüh nedeniyle hepinize sonsuz teşekkür ediyorum. 30 yılı aşan siyasi hayatımda bana güvenenleri, inananları asla mahcup etmedim, onların güvenlerini boşa çıkarmadım.

Bugün de yaptıklarım ve yapamadıklarımla karşınızdayım. Bizim reklam ya da şovla işimiz yok. Biz kendimizi bugüne kadar hizmet adamı olarak tanımladık, halkımız da bizi öyle gördü ve kabul etti. Seçim çalışmaları sürecinde gittiğimiz her yerde muhtarlarımız ve halkımız, mahallelerine yaptığımız hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorlar. İşte siyasetçinin ve bir belediye başkanı olarak hizmet etme amacıyla bu göreve gelmiş birinin de görmek ve duymak istediği budur. Bir anlamda yaptığı işin mükâfatını bu şekilde alır.

İlk dönem sadece ilçe merkezine hizmet götürmekle yükümlü iken, 2014 sonrası bu alan 10 kat artarak 132 mahalleye çıktı. Sorumluluk alanı artarken ne yazık ki gelirlerimiz azaldı. Gerçekten bu süreçte çok zorlandık. Kimi zaman ödemelerimizi hatta çalışanlarımızın bile maaşlarını ödemekte zorlandık. Bu noktada bir ilçe belediyesi olarak yapmamız gereken ya borçlanacaktık, ya da mal satışına gidecektik. Bunları yapmayı düşünmeyen bir belediye başkanının, hizmet etme niyeti de yok demektir. Elimiz-kolumuz bağlı oturamazdık.

Türkiye’de satmadık şey bırakmayan, hatta geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete’de yayınlanan bir karara göre Ziraat Bankası, Halk Bankası, Türk Hava Yolları ve daha birçok kurum veya kuruluş satılarak ‘Varlık Fonu’na devredilecek. Türkiye’de her şeyi satanlar, millete bunun hesabını vermek yerine bizim sattığımız yaklaşık 300 adet zeytinliğin derdine düştüler. Ben de gittiğim her yerden çağrıda bulunuyorum; Yüreğin yetiyorsa bizimle aynı dönemde Milas’ta, Mal Müdürlüğü aracılığıyla satılan 3080 adet yerin hesabını sor; kime, ne kadara satılmış halka bunu açıkla diyorum ama bugüne kadar verilmiş bir cevap yok.

Yine her gittiğim yerde söylüyorum; bir insan fikrini, yolunu, hatta partisini bile değiştirebilir. Hiçbir itirazımız yok ancak bunun gerekçesini birilerine çamur atarak değil, doğruları anlatarak halka izah etmeli. Şekilden şekile girerek, oy için olduğundan farklı görünerek hiç kimse bir şey kazanamaz. Doğal olarak ben bu mahalledeki herkesin oyuna talibim ancak herkesin oyunu alacağım diye de takla atmam, kendimi olduğumdan farklı göstermem, hele ki kendimi hiç satmam! Bana oy verenden de, vermeyenden de Allah razı olsun. Veren de, vermeyen de benim hemşehrim. Bize hangi makam veya menfaat teklif edilirse edilsin, hangi fırsatlar sunulursa sunulsun, şu üç şeyden asla vazgeçmeyeceğim: doğruluk ve dürüstlükten, halka ve ülkeme hizmet aşkımdan, Cumhuriyete ve Atatürk’e bağlılıktan asla vazgeçmeyeceğim” diyerek, ilk ve ikinci başkanlık dönemini anlattı.

“AMAÇ, GÖKOVA KÖRFEZİ’NE OTURMAK!”

Başkan Tokat’ın ardından gidilen 3 mahallede de vatandaşlara seslenen İYİ Parti Muğla Milletvekili Prof. Dr. Metin Ergun ise, ‘Cumhur İttifakı’ ortaklarının ‘beka’ söylemine tepki göstererek; “Biz bu seçimde cumhurbaşkanı ya da milletvekili seçmiyoruz. Biz; mahalle muhtarı ve azalarını, ilçe belediye meclis üyelerini, ilçe ve büyükşehir belediye başkanlarını seçeceğiz. Bu mahallenin muhtarının ya da Milas Belediye Başkanının adının Muhammet veya Metin olmasının, ülkenin bekası ile ne alakası var? Yunanistan ya da Rusya bize savaş açtı da bizim mi haberimiz yok!

Bu aziz millet 100 yıl önce Büyük Önder Atatürk’ün önderliğinde beka sorununu ortadan kaldırdı. Bugün bir beka sorunu varsa o da Türkiye’nin değil, muhalefet partilerinindir. Mutfakta tenceresini kaynatamayan analarımız, bacılarımız, kızlarımız veya eşlerimizindir. Üniversiteden mezun olmuş ama iş bulamamış binlerce gencimizindir. Aldığı maaşla geçinemeyen asgari ücretli vatandaşlarımızındır. Tarlasını, takımını terk etmiş, kahve köşesinde oturan çiftçinindir. 17 yılın sonunda bu ülkeyi soğan ve patates ithal eder hale getirdiler, muhalefet partilerinin de bunları söylememesi için, sizlerin kafasını karıştırmak için bir beka söylemi çıkardılar. Bu bir algı operasyonudur. Sizlerin, milliyetçilik, vatan ve bayrak sevginizi kullanarak, bir süre daha iktidar koltuğunda oturmaktır. Çünkü artık deniz bitti, kara çoktan göründü. Ekonomik yönden ülkeyi uçurumdan aşağıya yuvarladılar. Son günlerde ise devlet, domates, patates, soğan satar hale geldi. Neymiş efendim o kuyruklar ‘varlık’ kuyruklarıymış! Doğru ya, biz o kadar zenginleştik ki, 2 kilo domates almak için 3 saat kuyrukta bekliyoruz. Bunlar milletin aklı ile de dalga geçiyorlar. Ama milletimiz artık uyandı ve gerçekleri gördü. İşte korkuları da bu yüzden...

CHP ve İYİ parti olarak 50’den fazla ilde ittifak kurduk ve seçimlere birlikte gidiyoruz. Kimi yerde CHP, İYİ parti’nin adayını destekliyor, Muğla’da olduğu gibi kimi yerde de İYİ Parti aday çıkarmayarak CHP’nin adayını destekliyor. Ben bu yörenin çocuğuyum. Bugüne kadar benden hiç desteğinizi esirgemediniz. Şimdi sizlerden bir şey daha istiyorum. Aslında bu sefer kendim için değil, sizin adınıza Sayın Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat ve Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Dr. Osman Gürün’den bir şeyler istemek adına sizden, Millet İttifakı adaylarına oy vermenizi, hem de dünden daha güçlü bir şekilde sandıktan çıkmaları için destek istiyorum. Siz bu desteği verin, geri kalanını bize bırakın. 5 yıl boyunca sizler adına onları asla rahat bırakmayız.

Bir konuda daha sizi aydınlatmak, yapılmak istenen oyunu size anlatmak istiyorum. Bağımlı ya da bağımsız bazı adaylar, Millet İttifakı’nın oyunu bölmek için uğraşıyorlar. Bunların seçimi kazanma potansiyelleri yok. Amaç; Milas, Yatağan ya da Ketendere, İkiztaş, Çomakdağ Kızılağaç değil. Hedefleri, Gökova Körfezi’ne oturmak! Yandaşlarına o bakir alanı peşkeş çekerek hem betonlaşmasına, hem de birilerinin rant elde etmesini sağlamak. Mevcut Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Dr. Osman Gürün, buna karşı çıktığı için acaba bu şekilde intikam mı alınmak isteniyor diye düşünmemek elde değil.

Bu nedenle birilerine bu fırsatı vermeyin, oylarınızı bölmeyin. Sizden Milas’ta Sayın Tokat’a, Muğla’da ise Sayın Gürün’e destek istiyorum” dedi.

Konuşmaların sonunda günün anısına toplu fotoğraf çekilirken, İkiztaş Mahallesi’nde Başkan Tokat ve mahalle sakinleri birlikte Muğla Zeybeği oynadılar.

Editör: Adem KANKAYNAR
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis