Üreticiler ‘seralarda iyi tarım uygulaması’ konusunda bilgilendirildi

Muğla Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nde görevli teknik personel, bir grup Milaslı çiftçiye ‘Seralarda İyi Tarım Uygulaması’ konusunda bilgilendirmede bulundu. 

Üreticiler ‘seralarda iyi tarım uygulaması’ konusunda bilgilendirildi

Muğla Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile Milas İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından ortaklaşa bir çalışma yapılarak, ilçemizdeki özellikle sera yetiştiricilerine, serada sebze yetiştiriciliği hakkında bilgiler verildi. Sebze üretimindeki yanlış uygulamanın düzeltilmesi ve kontrollü yetiştiricilik konusunda üreticilere yönelik yapılan bilgilendirme toplantısına; Milas Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Eşref Arslan da katıldı.

Muğla Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nde görevli; Duygu Düzkesen, Meryem Bağı ve Halil İbrahim Yalçın ile Milas İlçe Müdürlüğü’nde görevli; Ümit Özgüç, Ali Gölgedar ve Haluk Aydın tarafından yapılan bilgilendirme; tohum, gübre, ilaç, sulama, zararlı böceklerle mücadele gibi konularda yapılan yanlışlar örneklerle anlatılırken, iyi tarım uygulamasının yöntemleri geniş bir biçimde ele alındı.

Bilgilendirme toplantısında konuşan Milas Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Eşref Arslan; “ilçemizde organik tarım yapılması için çok çaba sarf ediyoruz. Bunda önemli mesafeler kat ettik. Bu konuda İl Müdürlüğümüz gerçekten bilimsel yöntemlere önem veriyor ve ilçelerle işbirliği içerisinde bu yöntemleri sahada bizzat uyguluyor. Bölgemizdeki çiftçilerden de bu konuda daha fazla duyarlılık göstermesini bekliyoruz” derken, Milas Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı da; “Babadan-dededen kalma yöntemlerin artık devri bitti. Milaslı çiftçi modern usullerle üretim yapmak zorundadır. Bunu yapabildiğimiz ölçüde dünya çiftçileriyle rekabet edebiliriz” dedi.

Çiftçilere, seralarda iyi tarım uygulaması ile ilgili bilgilendirmede bulunan teknik personel ise; bitki koruma ürünlerinin kullanımı ve imhası, sağlıklı ve katma değeri yüksek tarımsal ürünler yetiştirilmesi konularında bilgi verdiler. Toprak analizinin önemine de vurgu yapılan toplantıda, tüm çiftçilerin tarımdaki gelişmeleri yakından takip etmeleri konusunda tavsiyelerde bulunuldu. Toplantının sonunda Eğitim çalışmasının fayda sağlaması temenni edilerek, katılım gösteren çiftçilere teşekkür edildi.

Editör: Adem KANKAYNAR
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık