Vaka sayısı 46, vefat sayısı 5

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Muğla'da pozitif vaka sayısının 46, vefat sayısının 5 olduğunu söyledi.

Vaka sayısı 46, vefat sayısı 5

 Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu üyeleri ile gerçekleştirdiği videokonferansın ardından basın toplantısı düzenledi.

Bakan Koca, bir önceki gün itibarıyle toplam vaka sayısının 18 bin 235 olduğunu belirterek, şöyle devam etti: “Bu kadar kişi gözlem ve tedavi altına alınmadan önce de virüs taşıyordu. Çoğu toplum içindeydi, sosyal hayatı vardı. Şüpheli görülüp karantinaya alınmadan önce işlerini sürdürüyorlardı. Bu kişilerin temas çevrelerinin gözlem altına alındığını bir an için unutun. Tespit edilmemiş başka hastalar olduğu gerçeğini buna ilave edin. Yayılımın ne kadar kolay, hızlı olduğunu hatırlayın. Virüsün yayılım zincirini kıracak, bizi güvenceye alacak tedbir belli. Temas içinde olmayacağız, araya mesafe koyacağız.”

60 yaş üzeri hastaların ölüm haberlerinin herkesi yaraladığını dile getiren Koca, “Büyüklerimizi uyarıyorum. Evden çıkmayın. Ailelerimizi uyarıyorum, büyüklerimizi riskten koruyun. Gençlerimizi uyarıyorum, virüsü taşıyıp taşımadığınızı bilemezsiniz. Gençliğiniz, ailenizin, büyüklerinizin talihsizliği olmasın” dedi.

3 Nisan koronavirüs tablosunu değerlendiren Bakan Koca, şunları kaydetti: “Toplam test sayımız 141 bin 716. 2 bin 786 vaka tespit edildi. Toplam vaka sayımız 20 bin 921’e çıktı. Bugün kaybettiğimiz 69 vakamız ile toplam can kayıbımız 425’e ulaştı. 25 ilde can kaybımız bulunmuyor. 56 ilde maalasef can kayıpları yaşandı. İstanbul’da 12 bin 231, İzmir’de 1105, Ankara’da 860, Konya’da 601, Kocaeli’de 500 vaka var. En yüksek can kaybımızın yaşandığı şehir 210 ile İstanbul.”

“Yeni süreçte olabilecek etkileri gündemde tutabilecek yeni kurulun da hazırlıklarına başladık” diyen Koca, “Önümüzdeki günlerde daha çok vaka ve sayıların konuşulduğu dönemde, psikolojik ve sosyolojik yolu ile farklı bir ekibin oluşacağı hazırlık içerisindeyiz” ifadelerini kullandı.

Bakan Koca, Muğla'da tespit edilen vaka sayısını 46, Koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden kişi sayısını 5 olarak açıkladı.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık