Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Vali Civelek, Şehit Aileleri ve Gazilerle Bir Araya Geldi

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Muğla Valiliği ev sahipliğinde Şehit aileleri ve Gaziler onuruna akşam yemeği düzenlendi.

Vali Civelek, Şehit Aileleri ve Gazilerle Bir Araya Geldi

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Öğrenci Sarayında düzenlenen akşam yemeği programınaVali Esengül Civelek, Aksaz Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Semih Ozangüç, Güney Görev Grup Komutanı Tuğamiral Hasan Özyurt, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Muğla Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Nadir Yağcı, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, Vali Yardımcıları Fethi Özdemir, Turgut Çelenkoğlu, ilçe kaymakamları, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Coşkun Sel, İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya,ilçe belediye başkanları, kurum amirleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, şehit aileleri ve gaziler katıldı. Muğla Valisi Esengül Civelek, salona gelişlerinde Şehit yakınları ve gazileri tek tek karşılayarak, selamladı.

Konuşmasına acı bir haberle başlayan Muğla Valisi Esengül Civelek, Hakkâri’de bölücü terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda Fethiyeli Jandarma Uzman Çavuş Süleyman YasirAğır’ın şehit düştüğü haberini paylaştı. Vali Civelek şehidimize Allah’tan rahmet, ailesi ve yakınlarına başsağlığı diledi.

Vali Civelek, “15 Temmuz 2016’da üç yıl önce hepimizin bildiği, tarihe tanıklık ettiğimiz şekli ile Fetullahçı Terör Örgütünün gerçekleştirdiği hain darbe girişiminde, o gece Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde milletimiz her bir evladıyla genciyle, yaşlısıyla, kadınıyla, erkeğiyle tek bayrak, tek millet, tek vatan, tek devlet ilkelerinde asla vazgeçmeyeceğini ve bu değerler için ölüme gidebileceğini tüm dünyaya göstermiştir.” dedi.

Türk milletinin 15 Temmuz gecesi adeta yeniden Çanakkale destanı yazdığını ve yeniden kurtuluş mücadelesi ortaya koyduğunu ifade eden Vali Civelek, “Milletimiz güçlü ve üstün iradesi, dirayeti, cesareti ve kahramanlığı ile 15 Temmuz hain darbe girişimi bozguna uğratılmış, bir demokrasi zaferine dönüştürülmüştür. 15 Temmuz tarihimizin dönüm noktası olmuştur ve 15 Temmuz ruhu yaşatılacaktır. “diye konuştu.

Vali Civelek konuşmasına şöyle devam etti:

“Ecdadımızın canı, kanı pahasına bizlere emanet ettiği bu aziz vatan için, milli birliğimiz, beraberliğimiz, bekamız için, istiklal ve istikbalimize kasteden hainlere karşı verilen kahramanlık mücadelesinde şehitlerimiz olmuştur, gazilerimiz olmuştur. İlimizde de Marmaris İlçemiz Emniyet Müdürlüğünde görevli polis kardeşlerimiz şehit ve gazi olmuşlardır. Şehitlerimiz asla unutulmayacak, unutturulmayacaktır. Her bir şehidimiz zihinlerimizde ve yüreğimizde canlı kalacaktır. Bizler çok iyi biliyoruz ki bu aziz vatan, bu ülke bizlere şehitlerimizin ve gazilerimizin mirasıdır. Şehitlerimizin hatıralarını sonsuza dek yaşatmak hepimizin görevidir, sorumluluğudur.

Saygıdeğer şehit yakınlarımız, gazilerimiz; Milletçe sizlere minnettarız. Sizler şehitlerimizden devletimize, milletimize, bizlere en büyük en kıymetli emanetlersiniz. Sizlerle birlikte olmak bizim için en büyük şeref, en yüce görevdir.

Bu duygu ve düşünceler ile Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere vatan için, bayrak için canlarını seve seve feda eden, kanları ile bayrağımıza renk veren aziz şehitlerimizi ve ebediyete irtihal eden gazilerimizi rahmetle, minnetle, saygıyla anıyorum. Ruhları şad olsun, mekânları cennet olsun.”

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis