Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

15 TEMMUZ MESAJLARI..

15 Temmuz 2016’da devletimize ve milletimize karşı Fetullahçı Terör Örgütü tarafından gerçekleştirilen hain darbe girişiminin yıldönümü nedeniyle başta Muğla Valisi Esengül Civelek olmak üzere Muğla milletvekilleri ve diğer il yöneticileri birer mesaj yayınladılar.

15 TEMMUZ MESAJLARI..

Muğla Valisi Esengül Civelek, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle yayınladığı mesajda şunları belirtti:

“15 Temmuz 2016’da devletimize ve milletimize karşı Fetullahçı Terör Örgütü tarafından gerçekleştirilen hain darbe girişimi, ülkesine, devletine, demokrasisine, anayasal düzene ve özgürlüğüne bağlılığını, aydınlık bir gelecek idealinden asla taviz vermeyeceğini tüm dünyaya haykıran asil milletimizin yazdığı kahramanlık destanı ile hüsrana uğratılmıştır.

Türk Milleti, 15 Temmuz gecesi milli birlik ve beraberlik içerisinde, kardeşlik ruhuyla, gencinden yaşlısına, kadınından erkeğine tek yürek olmuş, ülkesinin bekası ve aydınlık yarınları için destansı bir direniş sergilemiştir.

15 Temmuz hain darbe girişimi, asla unutulmayacak, unutturulmayacaktır. Ülkemizin geleceğine kasteden hainlere karşı verilen onurlu mücadele aynı kararlılıkla devam edecek ve 15 Temmuz ruhu yaşatılacaktır. Ülkemiz, güçlü Türkiye yolunda hızla ilerlemesini sürdürecektir.

15 Temmuz’un yıldönümünde Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, 15 Temmuz demokrasi şehitlerimizle birlikte vatan için, bayrak için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve ebediyete irtihal eden gazilerimizi rahmetle, saygıyla, minnetle anıyor, hayattaki gazilerimize şükranlarımı sunuyorum.

AKP İL BAŞKANI KADEM METE’NİN MESAJI

AKP Muğla İl Başkanı Kadem Mete, 15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle yazılı bir mesaj yayınladı. Mete mesajında “Aklı devşirilmiş bir örgüt tarihimizde görülmeyen bir hainliği yapacak kadar ileri gitmiştir” dedi.

İl Başkanı Mete açıklamasında şu ifadelere yer verdi.

 “Tarihi;  şan, şeref ve eşsiz zaferlerle dolu aziz milletimiz, bundan tam 3 yıl önce, devlet içerisine yuvalanmış hainlerin, devletimize, demokrasimize ve milletimize karşı başlattığı alçak bir darbe girişimi ile karşı karşıya kaldı.

Kendilerine milletimizin emanet ettiği silahları, yine milletimize doğrultarak onca insanımızı şehit eden  hain yapılanma ,15 Temmuz 2016 tarihinde  Marmaris ilçemizde bulunan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı  gönderdiği suikast timi ile öldürmek istemiş, kahraman Muğlalı vatandaşlarımız, vatansever kamu görevlilerimiz ve Sayın Cumhurbaşkanımızın ve dik duruşu sayesinde amaçlarına ulaşamamışlardır.

Akılları devşirilmiş olan bir örgüt, tarihimizde hiç görülmeyen bir hainliği  yapacak kadar ileri gitmiş Gazi Meclisimizi bombalamış, 251 insanımızı şehit etmiştir.

Aziz milletimiz “ Ölümüne “ diyerek vatanımız ve demokrasimiz için çağrıda bulunan Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısına sessiz kalmamış, meydanları, havalimanları doldurmuş tarihine bir destan daha eklemiştir.

Bunun yanında hain kalkışmadan sonra günlerce meydanlarda  demokrasi nöbetleri tutarak adli ,idari ve kolluk kuvvetlerimizin yanında yer almış ,  ülkemizi işgale yeltenen hainlere fırsat vermemiştir.

Bugün vesilesi ile necip milletimizin bir ferdi olmaktan  ve Muğlalı hemşerilerimizle aynı şehirde yaşıyor olmaktan duyduğum memnuniyeti bir kez daha ifade ederken tüm vatandaşlarımızı  15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik günü programlarına davet ediyorum.

Bu topraklar üzerinde yaşayan, 15 Temmuz gecesi meydanlarda olan, meydanlara çıkamadığı halde duaları ile aziz milletimizin yanında yer alan , gönül coğrafyamızdaki tüm kardeşlerime şükranlarımı sunuyorum.

Bayrağımızı indirtmeyen, toprağımızı çiğnetmeyen kahramanlarımızı, tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum.

Gazilerimize sağlık sıhhat ve afiyetler diliyorum.

Rabbimden birliğimizi, beraberliğimizi daim eylemesini niyaz ediyor başta Muğlalı kardeşlerim olmak üzere milletimizin 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününü tebrik ediyorum.”

CHP İL BAŞKANI ADEM ZEYBEKOĞLU: HER TÜRLÜ DARBEYİ LANETLİYORUZ

CHP Muğla İl Başkanı Adem Zeybekoğlu da, 15 Temmuz darbesinin yıldönümünde yaptığı açıklamada şunları belirtti:

“15 Temmuz hain darbe girişiminin üzerinden üç yıl geçti. Demokrasiye ve milli iradeye yönelik bu hain kalkışma ve arkasındaki FETÖ terör örgütünü lanetliyoruz. 15 Temmuz 2016 gecesinde yaptığımız gibi halk egemenliğine ve Türkiye’nin demokratik birikimine sahip çıkma azmindeyiz.

Darbe girişimine karşı Milletimiz, Gazi Meclis ve siyaset kurumu ortak bir direniş sergilemiş, girişim boşa çıkarılmıştır. Ancak bu kararlı duruş ne yazık ki güçlü bir demokrasi çıkarma fırsatına dönüştürülememiş, sonraki süreçte TBMM’ni devre dışı bırakan bir OHAL rejimi yerleştirilmiştir. Aradan 3 yıl geçmiş olmasına karşın darbenin siyasi ayağını ortaya çıkarmaya dönük esaslı bir adım da atılmamıştır. 

Askeri ya da sivil her türlü darbeye karşı duyarlı duruşumuz devam edecektir.Güçlü ve müreffeh bir Türkiye yaratmanın yolu, Cumhuriyetin kuruluş ilkelerine bağlı, kuvvetler ayrılığına dayalı demokratik, laik, sosyal hukuk devleti esaslarına sarılmaktan geçiyor.

Tek güvencemiz ve umudumuz yine milletimizin azim ve kararlılığıdır. Demokrasiye ve halk egemenliğine olan inancımızla 15 Temmuz hain darbe girişimini lanetlerken, darbeye karşı direnişte canını veren şehitlerimizi rahmetle anar, gazilerimize sağlık ve esenlikler dileriz.”           

 

Başkan Gürün; “Atatürk’ün izinden gittiğimiz sürece egemenlik kayıtsız şartsız Türk Milleti’nin olacak 15 Temmuzlar yaşanmayacaktır”

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün 15 Temmuz hain darbe girişiminin 3.yılında bir mesaj yayımladı.

Türkiye Cumhuriyeti’nin darbelerden çok çektiğini, ülkemizin 15 Temmuz darbe sürecine nasıl getirildiğinin iyi araştırılması ve bu sürecin aydınlatılması gerektiğinin altını çizen Başkan Gürün 15 Temmuz’da “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” anlayışı ile canını hiçe sayan şehitlerimizi saygıyla andıklarını söyledi.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “Türkiye Cumhuriyeti Kuvayi Milliye ruhuyla, tüm dünyanın örnek aldığı büyük asker, devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde özgürlüğüne düşkün Türk Milleti tarafından kurulmuştur. Ülkemiz Atatürk ilke ve devrimleri ile çağdaş medeniyetler seviyesine kısa sürede ulaşmış ve diğer ülkelere örnek olmuştur. O günlerden bugünlere Türk Milleti’nin birliğini ve beraberliğini bozmak isteyen iç ve dış parazitler ne yazık ki 15 Temmuz darbe girişimi sürecine ülkemizi getirmiştir. Devletin en önemli kurum ve kadrolarına yerleştirilen hain Fetö terör örgütü mensuplarının darbe girişimi nedeni ile 249 vatandaşımız şehit olmuş, çok sayıda vatandaşımız da yaralanmıştır. “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” anlayışı ile 15 Temmuz darbe girişimini püskürten ve özgürlüğüne, demokrasisine, Cumhuriyeti’ne sahip çıkan halkımız hainlere en güzel cevabı vermiş, onlara sokakları, meydanları dar etmiştir. Atatürk’ün şu sözü asla unutulmamalıdır; “Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz. En doğru, en hakiki tarikat medeniyet tarikatıdır.” Bu duygu ve düşüncelerle 15 Temmuz’da şehit olan vatandaşlarımızı bir kez daha saygı ve rahmetle anıyor, gazilerimize şükranlarımızı sunuyorum” dedi.

AK Parti Muğla Milletvekili M. Yavuz Demir, 15 Temmuz Demokrasi ve

Milli Birlik Günü nedeniyle yazılı mesaj yayımladı.

AK Parti Muğla Milletvekili Demir mesajında, 15 Temmuz’un toplumsal hafızadan asla silinmeyecek önemli bir gün olduğunu vurguladı.

Demir, açıklamasında, “15 Temmuz, toplumsal hafızamızdan asla silinmeyecek, gelecek nesillerimize aktarılması gereken son derece önemli bir tarihtir.

FETÖ, PKK gibi hain örgütler; geçmişte vardı, şimdi de var, gelecekte de var olacaktır. Önemli olan bizlerin bu gibi hain emellere karşı uyanık olup, vatan, bayrak sevgisi altına birlik ve beraberliğimizi her zaman en üst seviyede tutabilmemiz. Biz, birbirimize bağlı olduğumuz sürece bu tür girişimler asla karşılık bulamayacaktır.” dedi.

Üyesi olduğu TBMM’nin de o gece hainlerin kurşunlarından nasibini aldığını ve Gazilik unvanını ikinci kez elde ettiğini, o sıralarda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Marmaris’te yaptığı çağrıyla ülkenin kaderinin değiştiğini hatırlatan Demir, “O gün güzel ülkemizi işgal ederek, karanlık güçlere teslim etmeyi planlayan hainler aziz milletimizin dik duruşu ve vatana bağlılıklarıyla hayatlarının dersini aldılar.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Muğlamızda, Marmaris’te yaptığı çağrıyla milyonlar tankların önüne yatarak ülkesine, demokrasisine sahip çıktı. Marmaris ve Muğla; İstanbul ve Ankara dışında bu travmayı fiili olarak yaşayan bölgelerimizden. Muğlalılar bir bütün olarak ülkemizi ve cumhurbaşkanımızı korumak için meydanlara akın ettiler. Birçoğumuz 3 yıl önce bugün, o kahramanlık destanına tanık olduk.” dedi.

Türkiye’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çizdiği 2023-2071 hedefleri doğrultusunda hızla istikbale yürüdüğünü kaydeden Demir, “Bizler Cumhurbaşkanımızın çizdiği hedeflerimiz doğrultusunda ülkemiz ve Muğlamız için çalışmayı son sürat sürdüreceğiz.” ifadelerini kullandı.

Demir, açıklamasını şöyle sonlandırdı:

“Bu anlamlı gün dolayısıyla 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Muğlamızda şehit verdiğimiz kahraman polis memurlarımız Mehmet Çetin ve Nedip Cengiz Eker olmak üzere 252 demokrasi şehidimizi rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimize de acil şifalar diliyorum.”

TOBB: 15 Temmuz Hain Darbe Girişiminin

3. Yıldönümünde; Unutmadık, Unutturmayacağız

Milas Ticaret ve Sanayi Odası da, 15 Temmuz’un yıldönümünde, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nce yayınlanan mesajı paylaştı. Mesaj şöyle:

“Türkiye, 15 Temmuz 2016 gecesi demokrasisine ve hukuk devleti yapısına kasteden hain ve alçakça bir saldırıyı geri püskürterek şunu açıkça göstermiştir: Gücünü sandıktan, yetkisini milletten almayan bir idareyi asla meşru kabul etmeyiz. Demokrasi ve milletin iradesi dışında bir seçeneğe de boyun eğmeyiz.

15 Temmuz hem Türkiye siyaseti, hem de Türkiye ekonomisi için tarihi bir stres testi oldu. Milletin dirayetiyle bu test başarıyla geçildi. Demokrasimiz ve kurumlarımız kaba kuvvete teslim olmayacak kadar olgunlaştıklarını kanıtladı. Devlet içinde illegal örgütlenen FETÖ çetesi ortaya çıkarıldı. Darbe heveslilerine karşı ortaya konan milli direniş sayesinde gelecekte benzer kalkışma girişimi içinde olabileceklerin önüne set çekildi.

FETÖ kaynaklı bu hain darbe girişiminin ortaya çıkmasıyla birlikte, TOBB ve Oda-Borsa camiası olarak tepkimizi ilk anda ortaya koyduk. Darbe girişimine karşı ilk harekete geçen, ilk inisiyatif alan meslek örgütü olduk. Daha darbe bildirisi okunur okunmaz, gece saat 00:22’de çıktık dedik ki; “Milletin iradesi ve demokrasi dışında hiçbir iradeyi tanımıyoruz. Gün demokrasiye sahip çıkma günüdür”.

365 Oda ve Borsamızla birlikte 81 il ve 160 ilçede eş zamanlı olarak darbeye karşı tepkimizi gösterdik. “Demokrasi Vazgeçilmezimiz, Milli İrade Gücümüz, Kardeşliğimiz Geleceğimizdir” dedik. Sonrasında 81 ildeki Odalarımız ve Borsalarımız ilk günden itibaren Demokrasi Nöbetlerinde aktif bir şekilde yer aldı. Ayrıca 15 Temmuz Şehitleri Dayanışma Kampanyasına en fazla katkıyı da TOBB, Odalar ve Borsalar sağladı.

TOBB ve Oda-Borsa Camiası; Demokrasinin, Milletimizin ve Devletimizin Yanındayız

Mustafa Kemal Atatürk’ün “Hâkimiyet, kayıtsız şartsız milletindir” ilkesini şiar edinen TOBB ve Oda-Borsa camiası olarak demokrasiyi savunmaya devam edeceğiz. Devletimizin yanında, milletimizin emrinde olacağız. Ülkemizin birliğine, kardeşliğimize ve demokrasimize karşı olanların da karşısına dikileceğiz. Çünkü devletimiz ve ülkemiz var oldukça biz de varız. Demokrasi varsa hepimiz varız.

100 sene önce kahraman ecdadımız “Milletin istiklalini, yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır” diyerek İstiklal Harbinin adeta ilk kıvılcımını yakmıştı. 15 Temmuz 2016 gecesi aynı ilkeyle ve birlikte hareket eden Türk Milleti bir büyük felaketin önüne geçmiş oldu.

Türk iş dünyası olarak, aynı ruh, aynı inançla çalışmayı sürdürüyoruz. Türkiye’nin dünyanın en büyük ekonomileri arasında yerini almasını ve lider ülke haline gelmesini de, yine hep birlikte çalışarak sağlayacağız.

Tarihe geçen bu destansı demokrasi mücadelesinde hayatını kaybeden milli direnişin kahraman şehitlerine Allah’tan rahmet, kıymetli ailelerine sabırlar diliyoruz, gazilerimizi minnetle anıyoruz.”

ÇIRAY: 15 TEMMUZ TÜRK MİLLETİNİN BAŞINA ÇUVAL GEÇİRME GİRİŞİMİDİR

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı İzmir Milletvekili, kamuoyunda kısaca FETÖ Darbesini Araştırma Komisyonu olarak bilinen komisyonun etkin üyesi Aytun Çıray, 15 Temmuz FETÖ darbe, kalkışma,  kaos ve iç savaş kanlı teşebbüsünün üçüncü  yıldönümü vesilesiyle çarpıcı açıklamalarda bulundu.  Çıray açıklamasına “15 Temmuz’da millet olarak bize yaşatılan ağır travma,  ayrıntılı bir şekilde planlanmış gayet sistematik bir kararlılıkla hayata geçirilen bir planın sonucudur,” diye başladı.

3 MART TEZKERESİ’NİN REDDİ ÜZERİNE FETÖ PİYONU İLERİ SÜRÜLDÜ 

Aytun Çıray, sözlerini şöyle sürdürdü:FETÖ adı verilen hıyanet maşaları, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde 3 Mart 2003’te gerçekleşen gizli oturumda  ‘Türk Silahlı Kuvvetlerinin yabancı ülkelere gönderilmesi ve yabancı silahlı kuvvetlerin Türkiye’de bulunması için dönemin Hükümetine yetki verilmesine yönelik başbakanlık tezkeresini reddedilmesi’ üzerine, oylama sonucunda etkili olan iki kurumu cezalandırmaya, etkisizleştirmeye ve bir bakıma tasfiye etmeye yönelik bir planı hayata geçirmeye başlamışlardır. Hedef alınan söz konusu iki kurum Türk Milletinin 20. Yüzyıldaki varoluş savaşından Mustafa Kemal Atatürk liderliğinde zaferle çıkmasını sağlayan Türkiye Büyük Millet Meclisi ve Türk Silahlı Kuvvetleriydi. Bu planın ilk adımı, Türk Silahlı Kuvvetlerine kalleşçe ve alçakça düzenlenmiş bir eylemle başına çuval geçirilmesiydi.”

Bu menfur olaya hükümetin ve TSK’nın en üst komuta kademesinin verdiği tepkinin yetersiz ve yüzeysel olduğunu anlatan Çıray, bunun plânın uygulayıcılarını cesaretlendirdiğini, FETÖ hıyanet çetesini AKP iktidarının adeta hizmetine sunarak devlete yerleşmesini sağladığını ifade etti.

12 EYLÜL 2010 ‘YETMEZ AMA EVET’ REFERANDUMU 15 TEMMUZ’UN BAŞLANGICIDIR

ıklamasının daha sonraki bölümünde Türkiye Cumhuriyeti’ni ele geçirerek tamamen yıkma ve bir uydu bir FETÖ devleti kurma projesinin 12 Eylül 2010 referandumunda  ‘yetmez ama evetçi’ okumuş yazmış demokrat görünümlü ahmak veya kripto hainlerin desteği sayesinde büyük bir zemin elde ettiğini belirten Çıray, ‘ Ergenekon, Balyoz ve bütün diğer irili ufaklı kumpaslar işte edilen bu zemin üzerinde hayata geçirildi. Böylece 12 Eylül 2010 yetmez ama evet referandumu 15 Temmuz’a giden yolu döşedi; Ergenekon, Balyoz ve bütün diğer irili ufaklı hain kumpaslar da bu yolun stratejik durakları oldu.”

VESAYET YIKILIYOR DİYENLER SİNSİ BİR VESAYETİN YÜKSELMEKTE OLDUĞUNU GİZLEDİLER 

Çıray, açıklamasına  şöyle devam etti: “Bütün bunlar Meclisin de battal kılınması sürecini hızlandırdı. Türkiye Cumhuriyetinin varoluşuna mührünü vuran yüce Meclisin, 2010 referandumuyla güç kaybedeceği açıktı. 2014 Ağustos’undan sonraki gelişmelerle, 2015’de dört ay arayla yaşadığımız iki genel seçim ve 15 Temmuz 2016 kanlı FETÖ hıyanet kalkışmasına kadar geçen sürede yaşananlar Meclis’in gitgide gücündeki eksilmeye ve işlevsizleştirilmeye başladığına ilişkin önemli ipuçları vermektedir. Böylece 15  Temmuz hıyanet darbe, kalkışma, kaos ve iç savaş teşebbüsüne TSK’nın kurumsal olarak çökerten ve Meclis’i de zayıflatan çok karanlık  bir vesayet odağı ve gücüyle getirildik. Bedelinin ilk taksitini de devletini korkunç bir işbirlikçi şer ve hıyanet çetesinin elinden 251 vatandaşımızı demokrasi şehidi vererek ve Yüce Meclis’in ve TSK’nın ağır hasar almış olmasını utancıyla ödedik.”    

 FETÖ’YÜ ARAŞTIRMA KOMİSYONU’NUN RAPORUNU MECLİSE GETİRİN

Çıray, 15 Temmuz’un üçüncü yıldönümü vesilesiyle yaptığı açıklamaların son bölümünde  bu menfur   ve meşum hıyanet kalkışmasının en ağır sonucunun Türkiye Cumhuriyetinin temel kurumlarını adeta  çökertmesi olduğunu belirterek, şunları söyledi:

“15 Temmuz kalkışmasını Türk Milletinin tüm kesimlerinin katkısıyla bastırılmasından hemen sonra yüce Meclisin devreye girmesini ve bir soruşturma komisyonu açılmasını istedik. 15 Temmuz FETÖ Darbesini Araştırma Komisyonu olarak adlandırılan Komisyonumuz meclisin onayıyla faaliyet geçti ve CHP’yi temsilen seçilen üç kişiden biriydim. Tüm engellemelere ve Komisyon’un battal hale getirilmesine karşın raporumuz muhalefet şerhiyle tamamlandı. Ancak bu raporu AKP’li tüm Meclis Başkanları nihai raporumuz yayınlanmadı ve Meclis’e getirilmedi. Şimdi buradan TBMM Başkanı Sayın Mustafa Şentop’a sesleniyorum: FETÖ’yü Araştırma Komisyonu olarak bilinen Komisyon’un raporunu basıp TBMM’nin tartışmasına açın!”

FETÖ HIYANETİ ANCAK MECLİS TEKRAR TARİHSEL İŞLEVİNE KAVUŞUNCA AYDINLANACAK

“Menfur 15 Temmuz FETÖ hıyanet  ve kalkışması ‘Allah’ın lütfu’ olarak   değerlendirildi; bahsedilen lütuf da mutlak bir tek adam rejimi olarak tecelli etti. Ne yazık ki, tek bir insan için lütuf olan, millet için tam tersi olabiliyor. Bunu fark eden Türk Milleti son yerel seçimlerde aldığı tutum ile büyük kayıplarını telafi etmenin derdinde. Bu kayıpların telafisi ancak Atatürk’ün siyasi ve askeri dehasıyla 20. Yüzyılın başında kurduğu kurumları 21. Yüzyılın koşulları içinde ayağa kaldırmamız ile olacaktır. Elbette her şeyden önce ayağa kaldırmamız gereken kurum Türkiye Büyük Meclisi’dir. Türkiye Büyük Milleti Meclisi tarihsel anlam ve işlevine uygun bir anlayışla yeniden varlık bulduğu an, 15 Temmuz karanlığının sorumlularını ve arka planıyla  aydınlatma imkânına kavuşacaktır. Bu aynı zamanda  hukukun üstünlüğüne ve kuvvetler ayrılığına dayalı bir 21. Yüzyıl anayasal cumhuriyeti ve toplumu olmamızı sağlayacak!”   

 

15 TEMMUZ ŞEHİT VE GAZİLERİMİZE İHANETİ AYDINLATMA BORCUMUZ VAR 

Aytun Çıray açıklamasını bu çerçevede şöyle noktaladı:

“15 Temmuz’da kanlı FETÖ darbe, kalkışma, kaos ve iç savaş teşebbüsünü hayatları pahasına bastıran sivil veya asker-polis demokrasi şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize saygılarımı sunuyorum. Onların fedakarlıkları, üstümüze düşen her şeyi eksiksiz bir şekilde yapma sorumluluğunu bize her an hatırlatıyor.”    

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık