"VAPURLU YAĞ", MİLAS ZEYTİN HASAT ŞENLİĞİNDE MEMECİK FİDANI DAĞITTI

    Logosundaki vapur resmi nedeniyle "vapurlu yağ" olarak bilinen Kristal Yağları, Ayvalık Zeytin Hasat Şenliğinde üreticilere "Ayvalık" türü zeytin fidanı dağıtmasının ardından şimdi de Milas 6. Zeytin Hasat Şenliğinde Milaslı üreticilere sertifikalı memecik zeytin fidanı dağıttı. 

* Kristal Yağları, "son dönemde orman yangınları, ağaç kesimleri, ağaç sökümleri ve bunun gibi zeytin ağacı popülasyonunu tehdit eden unsurlarla mücadele etmek için" proje başlatmıştı.

* "Kristal Üretici el ele" adıyla başlatılan proje kapsamında Ayvalık bölgesinde Ayvalık türü, Milas bölgesinde ise memecik türü toplam 10 bin zeytin fidanını üreticilere ücretsiz olarak dağıtılacak.


    Kristal Yağları Genel Müdürü Christopher Dologh, üreticilere zeytin fidanı dağıtmalarının bir sosyal sorumluluk projesi olduğunu belirterek "Amacımız, Türk zeytinyağının kalite çıtasını yükseltmekle birlikte Türkiye'de son dönemdeki orman yangınları, ağaç kesimleri, ağaç sökümleri ve bunun gibi zeytin ağacı popülasyonunu tehdit eden unsurlarla da mücadele etmek. Başladığımız fidan dağıtımı projemiz, aynı zamanda da bir sosyal sorumluluk projesidir. Bu projeler ile kendi üzerimize düşen görev ve sorumluluğu da üstlenmiş bulunuyoruz" dedi.  
    "Kristal, Üretici el ele" sloganıyla yola çıktıklarını ve fidan dağıtımı kampanyasını başlattıklarını belirten Christopher Dologh "Amacımız Ayvalık Bölgesinde Ayvalık çeşidi, Milas bölgesinde bölgenin karakteristik çeşidi olan Memecik çeşidi zeytin ağaçlarının çoğalması ve zeytinyağı kalitesinin yükselmesidir. Fidan dağıtımı ve dikimi Mart - Nisan dönemlerinde yapılacağından Ayvalık Hasat Festivali programında 1 yaşındaki sertifikalı fidan dağıtımı projemizi sembolik olarak başlattık. Şimdi de Milas 6. Zeytin Hasat Şenliği'nde yine sembolik olarak memecik türü zeytin fidan dağıtımı yapacağız. Fidan dikim zamanı olan Mart - Nisan döneminde ise Milas bölgesinde memecik türü, Ayvalık bölgesinde Ayvalık türü, bir yaşında, sertifikalı 10 bin zeytin fidanını üreticilere ücretsiz olarak dağıtacağız" diye konuştu.  

 

a

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık