Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Engelli Bireylere Akülü Sandalye

Menteşe Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenen 1. Ulusal Boğa Güreşleri Muğla Şampiyonasından elde edilen gelirle alınan akülü sandalyeler, engelli bireylere teslim edildi.

Engelli Bireylere Akülü Sandalye

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş’ün ev sahipliğinde Konakaltı İskender Alper Kültür Merkezinde düzenlenen akülü sandalye teslim törenine, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Muğla Boğacılar Derneği Başkanı Ümit Arslan, Muğla Engelliler Derneği Başkanı Emine Çakıroğlu, Muğla İl ve İlçeleri Muhtarlar Derneği Başkanı Hayrettin Akay, 32. Bölge Muğla Eczacı Odası Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Serkan Tekin, muhtarlar, engelli bireyler ve aileleri katıldı. 
Törende konuşan Muğla Boğacılar Derneği Başkanı Ümit Arslan, “Bu yıl ilk kez ulusal ölçekte düzenlediğimiz boğa güreşlerimiz ile geleneklerimize ve kültürümüze sahip çıkıyoruz. Ayrıca elde edilen gelirle sosyal projelere destek oluyoruz. Bayırda bu yıl ilkini düzenlediğimiz boğa güreşlerine destek olan belediyemize ve hayırsever iş adamlarımıza teşekkür ediyorum.  Onların destekleri sayesinde bugün 10 engelli bireyimizin akülü sandalye ihtiyacını karşıladık. ” dedi. 
Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, boğa güreşlerinin bölgede önemli bir kültürel değer olduğunu belirterek, “Boğa güreşleri özellikle bölgemizde yaşayan, yaşatılan bir kültür. Her yıl geleneksel olarak düzenlenen boğa güreşleri bu yıl ilk kez Bayır mahallemizde ulusal bir boyuta taşındı. Engelli bireylerimizin yararına düzenlenen bu güreşler ile engelli bireylerimize akülü sandalyeleri alındı. Şuan 10 engelli bireyimizin yeni akülü sandalyesi oldu. Engelli bireylerimiz için yapılan projelerde yer almaktan çok mutluyuz. Çünkü onların yüzündeki bu gülümseme her şeye değer.  Bu noktada Muğla Boğacılar Derneğimizi ve hayırsever vatandaşlarımızı kutluyorum. Menteşe Belediyesi olarak, engelli bireylerimizin hayatını kolaylaştırıcı projelerde yer almaya, engelli bireylerimizin ve ailelerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. “ dedi. 
Törende boğa güreşlerinin özellikle Menteşe’de kültürel bir etkinlik olduğunu belirten Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, “Boğa güreşleri bu yıl ilk kez Bayır mahallemizde ulusal bir boyuta taşındı. Sosyal sorumluluk içermesi bakımından çok önemli olan boğa güreşlerinin tek bir yerde yapılması da ayrı bir önem taşıyor. Bayır Mahallemizdeki arena, tribünler gerekirse yeni düzenlemeler ile çok daha iyi bir yer haline gelecektir. İlki yapılan ulusal boğa güreşlerinin devamının da geleceğine inanıyorum.  Geleneksel kültürümüzün önemli bir parçası olan boğa güreşlerinin böylesi önemli sosyal sorumluluk içeren projeler içerisinde yer almasını da destekliyorum.” dedi. 
Konuşmaların ardından Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün tarafından Muğla Boğacılar Derneği Başkanı Ümit Arslan’a teşekkür plaketi takdim edildi. 
 

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık