Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Yakında Hizmete Girecek Milas OSB’yi Milletvekilleri Demir ve Gökcan Ziyaret Etti

Yaklaşık Bin dönümlük alanda çalışmaları devam eden Milas OSB’yi, AK Parti Muğla Milletvekilleri M. Yavuz Demir ve Yelda Erol Gökcanbir ziyarette bulundu. Yanlarında AKP İlçe Yöneticileriyle OSB alanına gelen milletvekillerine, Milas OSB Müteşebbis Heyeti Başkanı Kaymakam Eren Arslan ve Milas OSB Müdürü Haluk Onaran tarafından, bilgi verildi.

Yakında Hizmete Girecek Milas OSB’yi  Milletvekilleri Demir ve Gökcan Ziyaret Etti

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca Muğla’nın ilk organize sanayi bölgesi olarak planlanan Milas Organize Sanayi Bölgesinde (OSB) altyapı çalışmalarının tamamlanmasıyla kısa sürede fabrikalar kurulmaya başlanacak. Milas OSB’de 2 bin kişiye istihdam alanı oluşacak.

Yaklaşık Bin dönümlük alanda çalışmaları devam eden Milas OSB’yi, AK Parti Muğla Milletvekilleri M. Yavuz Demir ve Yelda Erol Gökcanbir ziyarette bulundu. Yanlarında AKP İlçe Yöneticileriyle OSB alanına gelen milletvekillerine, Milas OSB Müteşebbis Heyeti Başkanı Kaymakam Eren Arslan ve Milas OSB Müdürü Haluk Onaran tarafından, bilgi verildi.

Çalışmaları 1999 yılındabaşlatılan Milas OSB’nin, fabrikalarını yapmak üzere hak sahiplerine yer teslimlerinin başlayacağı ve şimdiye kadar inşaat, tekstil, makine, gıda, entegre tesislerde yatırım yapmak üzere 93 talep alındığı belirtilerek, elektrik, yol, internet gibi altyapı çalışmaları tamamlanan alanda parsel düzenleme ve hafriyat çıkarma işlerinin devam ettiği belirtildi.

Yavuz Demir, alanda yaptığı inceleme sonrası, Milas Organize Sanayi Bölgesinin 1999 yılında gündeme gelmesine rağmen, projelendirmeyle ilgili uzun yıllar süren sorunlar yaşandığını söyledi. Yatırımlara ve ekonomik gelişmişliğe önem veren AK Parti hükümetleri sayesinde Muğla’nın önemli yapıtaşlarından biri olan OSB’nin bugün itibariyle tamamlanma aşamasına geldiğine vurgu yapan Demir, “Burası çok büyük bir alan. Gerek deniz, gerek havalimanına yakın olması itibariyle çok cazip bir bölge. Buradaki çalışmalar büyük bir hızla sürüyor” dedi.

OSB’de yatırım yapmak isteyenlere de her türlü desteğin sağlandığını vurgulayan Demir, “Bir dönem geçmişteki yüklenici firmalardan kaynaklı sorunlar yaşandı ancak bu sorunlar şimdi aşıldı. İktidarımız bu projenin sonuna kadar arkasında. Büyük sanayi firmalarımız gerekli araştırmaları yaptıktan sonra buranın stratejik önemini vurguluyorlar. Herkes için çok karlı bir yatırım olacak. Ayrıca bölgemiz için de önemli bir istihdam oluşacak. OSB Müteşebbis Heyetimiz de Ankara bağlamında işleri çok ciddi takip ediyorlar. Biz de iktidar milletvekilleri ve il başkanlığımız nezdinde her türlü desteği sağlıyoruz. Burası çok yakında işadamlarımıza teslim edilecek. Devletimizin ciddi gücüyle yapılan bu yatırımda katkı veren Ticaret ve Sanayi Odası’na, Belediyeye, emeği olan herkese teşekkür ederim.” diye konuştu.

“MİLAS, PARLAYAN YILDIZ OLACAK”

AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan, Milas Organize Sanayi Bölgesi’yle Milas’ı ‘parlayan yıldız’ olarak nitelendirerek yaptığı açıklamada, “Milas, geçmiş yıllarda ticari hayatın canlılığıyla söz edilen bir yerdi. Muğla’nın ilk OSB’si olması itibariyle Milas, Muğla’nın parlayan yıldızı olacak. Çünkü bir organize sanayi bölgesi bitmeden ikinci başlanılamıyor. O nedenle bölgenin hem ekonomik, sosyal, kültürel hem de istihdam anlamında kalkınması için çok önemli. Turizm cenneti Muğla diyoruz. Bir tarafta kültürü, turizmi, doğası, bu kez de inşallah OSB’yle ciddi bir atak yapacak” diye konuştu.

ORMAN YANGINI BÖLGESİNDE İNCELEME

Demir, Gökcan ve beraberindekiler OSB incelemesinden önce Milas’taki Cehennem Deresi mevkiinde çıkan orman yangını bölgesinde soğutma çalışmaları hakkında bilgi aldı. Milletvekilleri, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin Muğla’daki yangınlarda bizzat görev başında olduğunu belirterek, bölge halkına geçmiş olsun dileklerini iletti.

ENGELLİ GENCE ZİYARET

Milletvekilleri, ardından 75. Yıl Milas Devlet Hastanesi’nde bir süredir tedavi gören 17 yaşındaki engelli Soner Çubukçu’yu ziyaret ederek, sağlık durumu hakkında hastane yöneticilerinden bilgi aldı. Milletvekilleri, ailenin her zaman destekçisi olacaklarını belirtti.

 

Editör: Gülçin Erşen
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık