“Yeni bir kent ortaya çıkarmaya çalışıyoruz”

ÖNDER Haber / Oktay ÇAYIRLI –

“Yeni bir kent ortaya çıkarmaya çalışıyoruz”

Milas Belediyesi tarafından ilçemizde 2014 – 2015 yıllarında yapılan çalışmaların değerlendirilerek bilgi aktarıldığı toplantı dün saat 14’te Milas Belediyesi Toplantı ve Düğün Salonu’nda gerçekleştirildi. Salon tamamen dolarken, toplantıyı izlemeye gelenlere kanepeler ve soğuk içecekler sunuldu.

 

Tanıtım filminin gösterimiyle başladı

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Muğla eski milletvekillerinden İrfettin Akar, Fevzi Topuz, Belediye Meclis Üyeleri, CHP Muğla İl Başkanı Mürsel Alban, CHP Milas İlçe Başkanı Suat Özcan, Milas’taki Meslek Odaları ile Sivil Toplum Örgütü temsilcileri, Mahalle Muhtarları, Milas Belediyesi birim amirleri ve çalışanları, Milas İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Selçuk Tomakin, CHP Milas İlçe Örgütü yönetici ve üyeleri ve vatandaşların katılımıyla gerçekleşen toplantı Milas Belediyesi tarafından ilçemizde yapılan çalışmaların yer aldığı tanıtım filminin gösterimiyle başladı.    

 

“Bilmeniz gereken her şeyi sizlerle paylaşacağım”

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından sunumunu yapmak üzere Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat kürsüye davet edildi.

Salonda bulunanlara “Hoş geldiniz” diyerek konuşmasına başlayan Başkan Tokat, “Bugün demokrasinin gereği olarak, bir yerel yöneticinin yapması gereken etkinliği yerine getiriyoruz. Geçen yıl seçimler nedeniyle yapamamıştık. Bu yıl geleneğimizi yeniden düzenliyoruz. Yerel seçimlerden sonraki, yani büyükşehirden sonraki iki yıllık çalışmalarımızı, yaptıklarımız ve yapamadıklarımızı, olumlu ve olumsuz taraflarımızı, hedeflerimizi sizlerle paylaşacağım. Ağırlıklı olarak 2014 ve 2015 yılları arasında yapılan çalışmalar hakkında bilgi aktaracağım. Toplum olarak bilmeniz gereken her şeyi sizlerle paylaşacağım” dedi.

 

“Belediyemizin şu anda toplam 73 milyon borcu bulunuyor”

Sunumunu 2014 ve 2015 yılı bütçeleri hakkında bilgiler aktararak sürdüren Başkan Tokat, “Büyükşehir yasasının ardından hizmet ettiğimiz nüfusumuz 132 bin oldu. Bu doğrultuda İller Bankası’ndan bizlere aktarılan miktar ise arttı ama çok küçük bir miktarda. Belediyemizin şu anda toplam 73 milyon borcu bulunuyor. 20 milyonu kapanan belde belediyelerden gelen borç. Bir kısmı özel, bir kısmı kamu borcu. Daha önce belediyemizin gelirleri arasında yer alan su, kanalizasyon, itfaiye, otogar, otopark, mezbaha gelirleri de büyükşehre gitti. Ayrıca, Milas Belediyesi’nin görev yaptığı alanda, şimdiye kadar emlak vergisi olarak aldığımız miktarlar da, Büyükşehir yasası gereği 5 yıl muafiyete girdiğinden artık alınamıyor. Bu da 53 milyonu buluyor. Su gelirleri, mezbaha, otogar, otopark gelirleri kaybımız 15 – 20 milyon arasında. Yani büyükşehir yasasından sonra belediyemizin kaybı 73 milyon civarında. Tüm bu kayıplara rağmen İller Bankası’nın belediyemize olan desteği ortada” dedi.

 

“Çok zorlu bir çalışmaydı, ama yaptık”

Belediye bütçesi ile ilgili bilgiler veren Başkan Tokat daha sonra Milas Belediyesi’nin diğer birimleri tarafından yapılan çalışma ve bu çalışmalar karşılığında ödenen miktarlar hakkında bilgi aktardı.

Milas Belediyesi tarafından yapılan projelerle hayata geçirilen projelerle ilgili de bilgiler paylaşan Başkan Tokat, Fen İşleri Birimi tarafından yapılan çalışmalara konuşması sırasında biraz daha fazla zaman ayırarak, “İller Bankası vasıtasıyla Türkiye’deki en büyük altyapı çalışması ilçemizde yapıldı. 277 kilometre uzunluğunda bir hat döşendi. Altyapı nedeniyle üstyapının büyük bir bölümü bozuldu. Altyapı, kredisi hazır bir çalışmaydı. Ama üstyapı herhangi bir kredisi olmayan kendi imkanlarımızla yaptığımız bir işti. Milas Belediyesi tarafından, altyapı sonrası yapılan yol çalışmaları 2 milyon metrekareye yaklaştı. Bunu yapmak mecburiyetindeydik. Bir yıl süre içerisinde bu çalışmayı büyük ölçüde bitirdik. Çok zorlu bir çalışmaydı, ama yaptık” dedi.

 

“Çok rahatladım”

Altyapıdan sonra tekrar oluşacak olan üstyapı ile Milas’a yeni bir imaj ve yeni bir kimlik kazandırılmaya çalışıldığını dile getiren Başkan Tokat, “Tarihi alanları ayağa kaldırarak, yeni yapılan alanları da çağdaş görünüme kavuşturarak yeni bir kent ortaya çıkarmaya çalışıyoruz. Bu çalışmalar kolay olmadı, olmuyor. Milas Belediyesi tarihinde en fazla tepki alan, küfür yiyen yönetimi belki de biz olduk. Bizim bu riskleri göze almamız lazımdı. Daha önce yağmurlu günlerde en tedirgin zamanlarımı yaşardım. Ancak altyapı sonrasında, büyük yağışlarda bile hiç bir su birikintisi oluşmuyor, çok rahatladım” dedi.

Milas Belediyesi tarafından yapılan çalışmaların, Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından önümüzdeki günlerde yapılacak olan yol çalışmalarından sonra daha da ön plana çıkacağını belirten Başkan Tokat, “Büyükşehir yasasının ardından ilçemizdeki bazı bulvar ve yollar Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluk alanına dahil oldu. Bu yollarda da önümüzdeki günlerde düzenleme çalışmaları yapılacak. Bu çalışmalar bittikten sonra halkımız, yapılan çalışmaları daha iyi fark edecek. Kentteki değişim büyükşehir çalışmalarından sonra daha da iyi fark edilecektir” dedi.

 

Projeler, projeler ...

Balavca Deresi ıslah projesi, Kültür Merkezi projesi gibi projeler ve ayrıca Milas Belediyesi tarafından önümüzdeki süreçte yapılması planlanan çalışmalarla ilgili de bilgiler aktaran Başkan Tokat, “Baltalı Kapı ile Çevresi Restorasyon Sokak Sağlıklaştırma Projesi’ni, Hacı İlyas Meydanı ile Çevresi Restorasyon Sokak Sağlıklaştırma Projesi’ni, Arasta İkinci Etap Restorasyon ve Sokak Sağlıklaştırma Projesi’nin tamamlanması ve uygulanmasını, Balavca Islahı ve Peyzaj Projesi’ni, Kültür Sarayı yapım işini, Merkez ve Beldelerde Pazaryeri projelerini, Kent Arşivi ve Müze Projesi’ni, Ören ve Güllük Sahil Düzenlemesini, Organize Sanayi Bölgesinin tamamlanmasını, özellikle köyden ve beldelerden mahalleye dönen yerler başta olmak üzere 132 mahallemizde eşit ve adil altyapı, üstyapı çalışmalarının yapılmasını, belediyemizin modern bir hizmet binasına kavuşmasını hedefliyoruz” dedi.

Hedeflerini de salonda bulunanlarla paylaşan Başkan Tokat, konuşmasını “Son iki yıllık süreci kapsayan zamanla ilgili vereceğim hesabın bilançosu budur. Herhangi bir şekilde hiçbir şeyi gizli saklı tutmadan, samimi ve dürüst olarak sizlerle neleri paylaşmamız gerekiyorsa paylaştık. Ben bu yılki vatandaşlarımıza bilgi aktarma, hesap verme yükümlülüğümü yerine getirdiğimi düşünüyorum. Benimle birlikte hizmet eden başta Belediye Başkan Yardımcılarımıza, Belediye Meclis Üyelerimize, Belediye Çalışanlarımıza, Kaymakamımıza, Daire Müdürlerimize, bizlere her türlü çalışmada destek veren, yanımızda olduğunu bildiğimiz Büyükşehir Belediye Başkanı’na ve personellerine, sivil toplum örgütü yöneticilerine, Gazilerimize, Muhtarlarımıza, tüm hemşehrilerimize ve basınımıza teşekkürü bir borç biliyorum” dedi.

Başkan Tokat, toplantıdan sonra tebrikleri kabul etti.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık