“Yeni Hastane 2 yılda tamamlanacak … Veteriner Fakültesi’nin yeri tamam …”

Oktay ÇAYIRLI -

“Yeni Hastane 2 yılda tamamlanacak … Veteriner Fakültesi’nin yeri tamam …”

AKP Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, referandum çalışmaları kapsamında dün ilçemizde bazı ziyaretlerde bulundu. İlk olarak saat 11’de parti binasında partilileriyle buluşan Öztürk, daha sonra Milas Muhtarlar Derneği’ni ziyaret etti.

Muhtarlarla bir araya gelerek referandum sürecini anlatan Öztürk, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, “Verdiğiniz yetkiye göre bir KHK’lık işiniz var. Belediyeleri kapatamazlar ama muhtarlıklar yerel yönetim değildir. Muhtarlıkları isterse bir kararname ile kapatabilir” açıklamasına tepki göstererek “Söylenenlar akıl ve mantık dışı. Böyle bir şey olamaz. Tam tersine halkımızın gözü kulağı olan muhtarlarımız AK Parti döneminde Cumhurbaşkanımızın ve bizlerin ilgisine mazhar oldular. Bizler her zaman muhtarlarımızın yanında olduk ve olmaya da devam edeceğiz. Birileri sayın Cumhurbaşkanımızın ve bizlerin siz muhtarlarımıza verdiğimiz önemin farkına varmışlar ve mesnetsiz şeylerle bizimle sizlerin arasını açmaya çalışıyorlar” dedi.

Öztürk, Milas Çevre ve Arı Koruma Derneği’ni ziyaretinde ise dile getirilen istek ve talepleri, önümüzdeki günlerde Muğla’yı ziyaret etmesi beklenen Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’ye ileteceğini belirtip, Muğla’nın sahip olduğu doğal zenginliklerin koruması konusunda duyarlı olmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.

 

STK’larla bir araya geldi

AKP Milas İlçe Başkanı Levent Akyer ve bazı yönetim kurulu üyeleri ile birlikte TARİŞ Milas Zeytin ve Zeytinyağı Tarım ve Satış Kooperatifi, TARİŞ Pamuk Kooperatifi, Avcılar ve Atıcılar Derneği ile Milas Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı’nı ziyaret ederek referandum ile ilgili görüş alışverişinde bulunan Öztürk, daha sonra 75. Yıl Milas Devlet Hastanesi’ne geçti.

 

2 yılda tamamlanacak

Öztürk daha sonra, Emek Mahallesi’nde Sodra Dağı eteklerinde çalışmalarına başlanan Yeni Devlet Hastanesi alanında incelemelerde bulundu.

Mevcut hastanede her gün yaklaşık 2 bin 250 hastaya hizmet verilmeye çalışıldığını belirten Öztürk, “Milas için yeni devlet hastanesi projemiz olduğunu her fırsatta dile getiriyorduk. Şu anda çok güzel bir alanda hastane için çalışmalara başlanıldı. 2 yıl gibi bir sürede inşallah tamamlanacak. 105 dönümlük arazi üzerinde 150 normal, 50 yoğun bakım ünitesinde olmak üzere toplam 200 yatak kapasiteli olacak olan hastanemiz, Milas’ın 30 yıl gibi bir süreçteki yükünü kaldıracak. Sadece binalarla ilgili çalışmalarımız yok. Personel konusunda da gelişmeler yaşıyoruz. 75. Yıl Milas Devlet Hastanesi’nde 8 uzman arkadaşımız daha göreve başladı. Milas’a yakışan bir hastaneyi kazandıracağız” dedi.

 

Eski Hastane,

Diş Merkezi olacak

Yeni Devlet Hastanesinin hizmete girmesinin ardından şu anda kullanılan 75. Yıl Milas Devlet Hastanesi binasıyla ilgili de düşüncelerinin olduğunu belirten Öztürk, “Yeni hastanemiz hizmete girdikten sonra inşallah mevcut hastane binamızı da yine Milas’ın büyük ihtiyaç duyduğu Ağız Diş Sağlığı Merkezi’ne dönüştürmeyi planlıyoruz” dedi.

 

Fakültenin yeri tamam… TOKİ çalışmaları sürüyor…

Yeni hastane binasının yapıldığı alanda Veteriner Fakültesi ve TOKİ konularında da açıklamalarda bulunan Öztürk, “Yaklaşık iki yıldan beri uğraştığımız Milas Veteriner Fakültesi yeri için önemli gelişmeler var. TKİ’den yapılan yer talebi sonuca ulaştı. Atılacak olan birkaç imzayla Veteriner Fakültemizin de yerini temin etmiş oluyoruz. İnşallah kısa süre içerisinde Milas’a ikinci fakültenin kazandırılmasını da sağlayacağız. Ayrıca Milas’ta topluk konut yapılması için de çalışmalarımız sürüyor” dedi.

Öztürk, gün içinde Akçalı, Karahayıt ve Sakarkaya mahallelerini de ziyaret etti ...

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık