Yeni sezon konser çalışmaları başladı

ÖNDER Haber -

Yeni sezon konser çalışmaları başladı
  • 28 September 2016, Wednesday 6:46

İlçemizde, yıllardır verdikleri başarılı konserlerle büyük beğeni kazanan Türk Musıkisi Derneği, Türk Halk Müziği Derneği, Milas Belediyesi Senfonik Kent Orkestrası ve Türk Halk Müziği Topluluğunun yeni sezon çalışmalarına başladıkları bildirildi.

Milas Belediyesi Basın Bürosundan verilen bilgiye göre, haftanın belirli günlerinde Prof. Dr. Aşkıdil Akarca Sahnesinde yaptıkları çalışmalarla yeni sezon konserlerine hazırlanan dernek başkanları ve topluluk şefleri Cemil Zeybek, Ahmet Algur, Tuncay Mızrak ve Şakir Doğruer, Belediye Başkan Yardımcısı Zeynep Mat’ı makamında ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi verdiler.

Yaptığı konuşmada, koro ve saz ekiplerinin tamamının Milas halkından oluştuğuna ve gönüllülük esasına dayalı amatör ruh ve profesyonel sanat anlayışıyla Milas’ın sanat yaşamına önemli katkılarda bulunmak istediklerine değinen Türk Halk Müziği Topluluğu şefi Ahmet Algur, amaçlarının Milas adına güzel şeyler yapmak olduğunu belirtti.

Çalışmaların hafta içi akşamları saat 20.00 ile 23.00 arasında Prof. Dr. Aşkıdil Akarca Sahnesinde gerçekleştirdiklerini belirten Senfonik Kent Orkestrası şefi Tuncay Mızrak; tüm sanat ever Milas halkını bu sanatsal çalışmalara katılarak sosyal yaşama katkıda bulunmaları için eğitim ve etkinliklere davet ederek, sanata ve sanatçıya verdikleri değer ve destek için Milas Belediyesi’ne, Başkan Yardımcısı Zeynep Mat’a ve Başkan Muhammet Tokat’a teşekkür etti.

Dernek ve topluluk üyeleri, kendi adlarına verecekleri Yılbaşı ve Bahar konserlerinin dışında Milas Belediyesi tarafından düzenlenecek “Milas Müzik Günleri” kapsamında da konserler vermek istediklerini belirttiler.

Senfonik Kent Orkestrası şefi Tuncay Mızrak, Kent Orkestrası olarak, her ayın belirli günlerinde ‘enstrümantal klasik müzik dinletisi’ yapmayı hedeflediklerini de sözlerine ekledi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Yardımcısı Zeynep Mat ise, dernek ve topluluk yöneticileri ile üyelerine yeni sezon çalışmalarında başarı dileyerek; “Gerek Türk Halk Müziği Korosu gerekse Musiki Derneğinin, her geçen gün yeni üyelerin katılmasıyla daha da güçlendiğini ve başarılı olduğunu, yoğun ilgi ve katılımla gerçekleştirilen konserlerde görüyorum. Gönüllülük esasıyla başladığınız ve örnek teşkil eden birlik, beraberlik ve uyumlu çalışmalarınızdan dolayı başta koro şeflerimizi, değerli koro ve saz görevlilerini kutluyor, başarılar diliyorum. Biz sizleri seviyoruz ve her zaman yanınızda olduğumuzu belirtmek istiyorum” dedi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık