Yerli Turizm Acenteleri ‘Milas Kültür Rotası’nı inceledi

ÖNDER Haber / Melih KAŞKAR -

Yerli Turizm Acenteleri ‘Milas Kültür Rotası’nı inceledi

Muğla Büyükşehir Belediyesi organizasyonuyla ilçemize gelen İzmir ve Aydın Bölge Turizm Acente Temsilcileri ilçemizde gezi ve inceleme programı gerçekleştirdiler. Tabiat ve Kültür varlıklarının yanı sıra Milas yemek kültürünün incelendiği programda temsilcilere Milas Belediyesi KUDEB sorumlusu Arkeolog İsmail Ernur Öztekin tarafından bilgiler verildi.

İzmir ve Aydın bölge acentelerine yerli turizme dönük olarak “Kıyıdan Kırsala” sloganı adı altında Muğla ve çevresine ait Turizm destinasyonlarını tanıtmak amacıyla Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen aktif yerli turizm yapan 17 acentenin 35 temsilcisi Milas’a gelerek çeşitli incelemelerde bulundu.

Dün Menteşe’den başlayan daha sonra Datça’da inceleme yapan acente temsilcileri buradan feribotla Bodrum’a geçti. Bodrum incelemesinin ardından Milas Çöllüoğlu Hanı’na gelen acente temsilcilerine Milas Belediyesi tarafından yöresel yemekler ikram edildi.

Belediye Başkan Vekili Ahmet Kılbey ve Başkan Yardımcısı Zeynep Mat’ın da katıldıkları yemek sonrası temsilcilere Milas Belediyesi’nin Kültür yayınlarından hediye edildi.

Baltalı Kapı, Hekatomnos Anıt Mezarı, Hacıali Ağa Konağı, Çöllüoğlu Hanı, Arasta, Salı Pazarı, Gümüşkesen Anıtı, Hacıilyas Meydanı ve Macar Evlerinden oluşan Milas Kültür Rotasını inceleyip çeşitli notlar alan Acente yetkilileri daha sonra ilçemizden ayrıldı.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık