Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Yörük Türkmen Derneği’nden güzel bir etkinlik..

MİLAS MÜZESİ’Nİ ZİYARET ETTİLER

Yörük Türkmen Derneği’nden güzel bir etkinlik..

Milas Yörük Türkmen Derneği, benzer dernek ve kurumlara da örnek olacak bir etkinliğe imza attı. Üyelerini toplayarak, çoluk-çocuk, Milasımızın geçmişiyle ilgili bilgi almak, çocukların nerede yaşadıklarına dair bir fikir edinmelerini sağlamak amacıyla, Milas Müzesi’ni ziyaret ettiler.

Dernek Başkanı Mevlüt Kiriş, ziyaretlerinin nedenlerini de basınla paylaştığı bilgi notunda şöyle özetledi:

“Sevgili arkadaşlarımız, bugün (Pazar günü), dernek olarak Milas Müzemizi ziyaret ettik. Önceliğimiz Milas ve Milas’ın tarihi değerlerini anlamak, anlatmak ve yaşatmak

İzmirde Efes, Urfa’da Göbekli Tepe’yi dünya tanıyor ve ziyaret ediyor
Ancak Daha önceki medeniyetlere başkentlik yapmış, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemlerine ev sahipliği yapmış Milas’ı öncelikle biz Milaslılar tanımıyoruz. Bu yüzden tanıtamadık.
Milas’ımızı ekonomik anlamda canlandırmak için denizini, tarihi yerlerini, bitki örtüsünü, tarım ve hayvancılığını tanıtmayı amaçlıyoruz. Bu yüzden biz de dernek olarak üyelerimiz ve çocuklarımız ile bu güzelliği ziyaret ettik.
Müzemizin giriş ücreti çok cüzi miktarda. 18 yaş altı, engeliler, öğretmenler ve 65 yaş üstü ücretsiz olması da çok güzel.
Bir Milaslı olarak Milas’ımızın tarihi güzelliklerini ziyaret etmeye davet ediyorum. Önce kendi ilçemizi, kendi ilimizi tanımalıyız, daha sonra diğer yerleri ziyaret etmek lazım.
Milas Müze Müdürlüğümüz rehber eşliğinde tanıtım yapıyor. Bütün müze personeline ve müdür beye güler yüzü ve ilgili davranışlarından dolayı şahsım ve derneğimiz adına teşekkür ediyorum” dedi.

 

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis