YSK HALK İRADESİNE DARBE YAPTI !

Erdoğan günlerdir YSK üzerinde iptal baskısı kuruyordu. Bahçeli ve tüm medya organlarıyla baskı sonucunda İstanbul seçimleri iptal ettirildi.

YSK HALK İRADESİNE DARBE YAPTI !

 6 Mayıs 2019 Türkiye Demokrasi tarihine kara bir leke olarak geçecektir. YSK’nın İstanbul seçimlerini yenilenmesi kararı tamamen siyasi olup AKP-MHP blokunun istemi doğrultusunda alınmış bir karardır.

YSK aldığı bu kararla 16 milyon İstabullunun özgür iradesini yok saymış ve siyasi iktidardan yana taraf olduğunu açıkça göstermiştir. YSK’nın aldığı bu karar daha önceki seçimlerde aldığı kararlarla çelişmekte olup ülkemizde Anayasa da belirtilen “HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜ”  ilkesinin yerine “EGEMENLERİN HUKUKUNUN’’ üstün olduğunu göstermiştir. Bu karar ayrıca aynı sandık kurulları ile yapılan daha önceki seçimleride tartışmalı ve şaibeli duruma getirmiştir.

YSK’nın bu kararı kabul edilemez. 31 Mart yerel seçimlerinde Ankara, Mersin, Diyarbakır, Adana, Antalya gibi pek çok büyükşehir belediyesini yitiren AKP-MHP bloku ülke ekonomisinin % 45 inden fazlasına  sahip  İstanbul’un kaybını hazmedemedi.

İktidar son derece anti demokratik koşullarda devletin. Belediyelerin ve %90 ını kendisine bağladığı yandaş yazılı ve görsel medyanın  girdiği seçimde yenilgiyi hazmedemeyip İstanbul seçimlerini iptal ettirerek istanbul’daki yandaş cemaat, vakıf, tarikat, müteahhit ve akrabalara aktardığı maddi kaynaklardan vazgeçmek istemediğini göstermiştir.

AKP ve MHP sözcülerinin seçimlerde sürekli olarak dillendirdiği BEKA söyleminin kendilerinin, koltuklarının, yandaşlarının bekası olduğu ve bu Beka içinde İstanbul’u ne yapıp edip geri almak istemektedirler. Siyasi iktidar İstanbul’un maddi kaynaklarının, milyarlarca liranın yandaşlara ve vakıflara aktarılmasının açıklanmasına getirdiği yayın yasağı işledikleri suçunun teşhir edilmesini önlemeye çalıştığı gibi aldırdıkları mahkeme kararı ile bilgisayarların veri tabanlarının kopyalanmasını durdurması işledikleri suçların, yolsuzlukların ortaya çıkmasını engellemeye çalışmaktadır.

Bu kararla AKP-MHP blokunun ülkeye ve halka karşı her türlü kötülüğü yapabilecek bir gözü dönmüşlük içinde olduğunu ortaya koymuştur. Erdoğan ve Bahçeli siyasi gelecekleri için ve eteklerine topladıkları rant şebekesinin çıkarları için ülkeyi bir bataklığın içine atmaktan çekinmemişlerdir.

Bu kararla sandık devrilmiş, demokrasi rafa kaldırılmıştır.

Tüm Emekli Sen olarak Demokrasiden, Haktan, Hukuktan, Adaletten yana olan tüm kişi ve kurumları  Sayın Ekrem İmamoğlu’nu seçen İstanbul halkının iradesine çıkıp  ve sandıkta kazanılanın masa başında yitirilmesine, çalınmasına izin vermemeye çağırıyoruz.

Tüm Emekli Sen olarak YSK’nın 6 mayıs darbesinin geri püskütülerek,baharın kışa dönmesine izin verilmemelidir diyoruz.

Halkın iradesine sahip çıkalalım, Zorbalığa Teslim olmayalım!

Tüm Emekli Sen Milas Temsilciliği

 

Beğendim 2 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık