Yüzde 50 hibeli tarımsal makine-ekipmanlar üreticilere teslim edildi

​​​​​​​Muğla’da 334 üretici makine-ekipman desteğinden faydalandı.

Yüzde 50 hibeli tarımsal makine-ekipmanlar üreticilere teslim edildi

Milas İlçesinde makine ekipman desteğinden faydalanan 65 üreticiye Milas Ziraat Odası’nda düzenlenen törenle makine ve ekipmanları teslim edildi. Ayrıca Milas Ziraat Odası Başkanlığı tarafından tüm katılımcılara ücretsiz fide ile her mahalleye mısır tohumu verildi. 

Törene; Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke, Muğla Tarım ve Orman İl Müdürü Barış Saylak, Ziraat Odası Başkanı Kahraman Akar, Milas Süt Birlik Başkanı Ali İhsan Gezgin, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, muhtarlar ve üreticiler katılım sağladı.

Törende ilk konuşmayı üretici Ali Osman Üstündağ yaparak verilen destekten memnuniyetini dile getirdi ve Muğla’daki tüm üreticileri devletin imkan ve desteklerinden faydalanmaya davet etti.

Milas Ziraat Odası Başkanı Kahraman Akar üreticilere verilen her imkan ve destekten duydukları memnuniyeti dile getirdi. Ziraat Odası başkanlığı olarak görevi devraldığı ilk günden bu yana üreticinin yanında olduklarını söyleyen Akar, “Bugün de misafirlere fide ve 132 mahallemizin her birine %50 hibeli mısır tohumunu temsili olarak veriyoruz. Bu hizmetlerimiz ve çalışmalarımız sahada devam edecek” dedi.

“TARIM ADINA KİM BİR TAŞ ÜSTÜNE TAŞ KOYARSA, ONUN YANINDAYIZ”

İl Müdürü Barış Saylak törendeki konuşmasında bugüne kadar Muğla genelinde bin 56 üreticiye, 30 farklı makine ve ekipman desteği verdiklerini söyledi.  Muğla’da uygulanmakta olan Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Projesi kapsamında 2023 yılında; 334 yatırımcı ile makine-ekipman sözleşmesi imzalandığını belirten Saylak, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bakanlığımız tarafından Makine-Ekipman desteklemesine ait açıklanan sonuçlara göre bu sözleşmelerin toplam yatırım bedeli; 13 milyon 321 bin liradır. Buna göre yatırımcılarımıza proje sonunda 6 milyon 660 bin 501 TL hibe ödemesi yapıyoruz. Yine 2023 yılı ekonomik yatırımlara başvuranlar arasından 7 yatırımcının projesi kabul edildi, bunların toplam proje tutarı da 40 milyon 203 bin 210 TL, hibe tutarı ise 17 milyon 357 bin 240 TL’ dir.”

Muğla il genelinde üretimi ve üreticiyi destekleyen uygulamaların artarak devam ettiğini söyleyen İl Müdürü Barış Saylak, bu çerçevede Milas İlçesinde hayata geçirilen projeleri de kısaca özetledi. Saylak, “Zeytinde Verimsizliğin Tespiti projemizde önemli çalışmalar yaptık. Ayrıca erken uyarı sistemiyle oluşabilecek olumsuzlukları önceden üreticilerimize bildiriyor, tedbirlerin alınmasını sağlıyoruz. Özellikle ülkede rekor sayıda 10 bin koyun 400 koç dağıtımı yaptığımız projemizle ilimizin küçükbaş hayvancılığının büyümesine katkı sunduk. Amacımız üretmek ve üretene destek olmak. Tarım adına kim bir taş üstüne taş koyarsa onun yanındayız onu destekleriz. Ari işletme sayısını arttırmaya yönelik projemizin yanında Buzağı Kalkanı, Buzağım Doğdu İhbar hattı önem verdiğimiz diğer çalışmalarımız. Üreticilerimiz başta olmak üzere tarıma destek olan herkese teşekkür ediyor, siz yeter ki üretin diyoruz.” dedi.

Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke de konuşmasında Milas İlçesinin tarımsal potansiyelinden ve farkındalıklarından söz etti. Bu başarı hikayesinde üreticilerin payının büyük olduğunu ifade eden Kaymakam Böke, Milas’ta görev yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Üreticilerin yeni makine ve ekipmanlarının hayırlı olmasını dileyen Böke, bir kadın üreticiye makine-ekipman takdimi sırasında “Zeytin silkme makinesini ben de kullandım. Kullanımı çok konforlu ve çok kolay. Bereketli hasatlar diliyorum” dedi.

Konuşmaların ardından, protokol üyeleri törenle üreticilerin makine-ekipmanlarını teslim etti, Milas Ziraat Odası da üreticilere birer hediye takdim etti.

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık