Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Muğla’da 21 Şubat Dünya Rehberler Günü kutlandı

Muğla Turist Rehberleri Odası (MUTRO), 21 Şubat Dünya Rehberler günü dolayısıyla yemek düzenledi. Düzenlenen yemekte meslekte belli bir yılı dolduran rehberlere, Rehberler Odası tarafından plaket verildi. 

Muğla’da 21 Şubat Dünya Rehberler Günü kutlandı

Muğla’da düzenlenen yemeğe Muğla İl Kültür Turizm Müdür Yardımcısı Filiz Karacaağaç, Marmaris TÜRSAB Başkanı Suat Esin, odaya kayıtlı rehberler ve aileleri katıldı. 
Muğla Turist Rehberleri Odası Başkanı Turgay Esen, ‘21 Şubat Dünya Rehberler Günü’ kapsamında düzenlenen programda, 11 Mart 2013’ten bu yana faaliyet gösteren odanın tüm ilçelerde 423 üyesi olduğunu, bunlardan 315'inin aktif rehberlik yaptığını söyledi.
Esen konuşmasında kaçak yapılan turlar konusunda uyarılarda bulunurken, “Çıkılan turlarda acentelerle mutlaka sözleşme yapın. Yapmış olduğunuz gezilerde gördüğünüz eksiklikleri mutlaka bize bildirin. Hepimiz bölgede aktif rehberlik yapıyoruz. Antik kentlerde, şehir merkezlerinde gördüğünüz sıkıntıları, odamıza bildirirseniz, hızlı şekilde çözmeye çalışıyoruz. Muğla'da kayıtlı 153 antik kent var. Ama malumunuz sadece birkaçını biliyoruz. Gitmediğimiz antik kentlere daha fazla gezi yapmalıyız. Özellikle bu sene Strotanikeia'ya biraz ağırlık verdik. 2020'nin 'Patara Yılı' olması sebebiyle Tlos, Ksantos ve Letoon'u da birleştirip değişik turlar isteyen acenteler de var. Bizler de bu konuda gerekli çalışmaları yapacağız. “ dedi. 
Yapılan konuşmaların ardından meslekte belli bir yılı dolduran rehberlere, Rehberler Odası tarafından plaket verildi. 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık