1 Mayıs’ta Menteşe’de!

ÖNDER Haber / A. Kemal KAŞKAR -

1 Mayıs’ta Menteşe’de!

1 Mayıs İşçi Bayramı’nda Muğla merkez ilçesi Menteşe’de de yürüyüş ve miting yapılacak.

Miting Tertip Komitesi’nden yapılan açıklamada, 1 Mayıs Pazartesi günü saat 10’da Migros yanında buluşmayla başlayacak olan eylem, Muğla Büyükşehir Belediyesi Sosyal Kültürel Alan’da yapılacak mitingle sürecek.

Tertip Komitesi, 1 Mayıs Birlik, Dayanışma ve Mücadele Günü’nde yurttaşlarımızı; OHAL’e, Güvencesizleştirmeye, Taşerona, KHK’lara, İhraçlara, Sürgünlere, Hukuksuzluğa, Faşizme, Darbeye Karşı HAYIR’la 1 Mayıs alanlarına, Demokrasi, Özgürlük, Eşitlik ve Barış mücadelesine omuz vermeye çağırdı …

 

Mesaj

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat’ın, 1 Mayıs İşçi Bayramı dolayısıyla gazetemize iletilen mesajı ise şöyle:

1 Mayıslar dayanışmanın, temel hak ve özgürlüklerin arandığı, savunulduğu günlerdir.

1 Mayıs barış demektir, 1 Mayıs hak demektir, 1 Mayıs dayanışma demektir. Üretenle, tüketen arasında uçurumun olmaması demektir. Geçim ve gelecek kaygısının bulunmadığı, iç demokrasinin tam anlamıyla oturduğu toplumlarda 1 Mayıslar kazanılmış temel hak ve özgürlükler sayesinde huzurlu bir şekilde kutlanabilirken, ülkemizdeki sosyal adaletsizlik ve eşitsizlik yüzünden bayram havası yerine gerginlik içerisinde kutlanmaktadır. Kutlama alanlarının seçiminde bile huzursuzluğun yaşandığı ülkemizde gerginliklerin yaşanmadığı, temel hak ve özgürlüklerin eşit bir şekilde sağlandığı demokratik ve sosyal bir devlet anlayışıyla Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün çizdiği yolda, gösterdiği ülküye emin adımlarla yürüyerek, ülkemizi hak ettiği çağdaş uygarlık seviyesine taşımak için el ele barış ve dayanışma içerisinde çalışmalıyız.

Hizmet için üretimin her kademesinde bulunan tüm çalışanların, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü en içten duygularımla kutlar, sevgi ve saygılar sunarım.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık