CHP Yönetiminden Milas’a teşekkür ziyareti

A.Coşkun EFENDİOĞLU -

CHP Yönetiminden Milas’a teşekkür ziyareti

Referandum oylaması sürecinde Milas’ta alınan sonuçlarla ilgili olarak, CHP Muğla İl Başkanı Mürsel Alban, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ve CHP Muğla Milletvekilleri Akın Üstündağ, Ömer Süha Aldan ve Nurettin Demir, dün CHP Milas ilçe binasına gelerek, partililere bir teşekkür ziyareti yaptılar.

 

Tarihe, ‘mühürsüz oyları sayım başlarken geçerli ilan eden YSK kararı’yla geçecek!

CHP ilçe binası önünde toplanan kalabalığa ilk önce CHP Milas İlçe Başkanı Suat Özcan hitap etti.

Zorlu bir referandum süreci yaşandığını belirten Özcan, manipülasyon, baskılar ve oy hırsızlıklarıyla sürecin ‘evet’ lehine bittiğinin ilan edildiğini belirterek, bu seçimin siyasi tarihimize, ‘mühürsüz oyları sayım başlarken geçerli ilan eden YSK kararı’yla geçeceğini belirtti.

Suat Özcan, referandum sürecini Milas’ta il ve ilçe yönetiminin organizasyonuyla yoğun bir şekilde geçirdiklerini belirterek, “Sonuçlar da çalışmalarımızın başarıyla sonuçlandığını gösteriyor” dedi ve sözü, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat Tarihi Kentler Birliği toplantısında olduğundan, başkanvekili olan Zeynep Mat’a verdi.

 

“Kendimizi kazanmış gibi görüyorum”

Zeynep Mat, “İlçe ve Belediye yönetimimizle, Kadın ve Gençlik Kollarımızla düzenli bir çalışma yaptık. Milas’ta başarılı bir sonuç da aldık. Ben aslında çok az bir farkla kaybettiğimiz açıklansa da kendimizi kazanmış gibi görüyorum. Emeği geçen bütün partili arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

 

“Milas’ta ulaştığımız % 72’ye varan ‘Hayır’ oyu büyük başarı”

Daha sonra konuşan Muğla Milletvekili Nurettin Demir, “İlimizdeki her altı seçmenden biri Milas’ta. Bu nedenle de Milas’ta ulaştığımız % 72’ye varan ‘Hayır’ oyu büyük başarı. Genel başkanımızın önderliğinde güzel ve başarılı bir çalışma yaptık. Ama bilinen olaylar sonucunda şüpheli bir seçim sonucuyla karşı karşıya kaldık. Ofsayttan atılan bir golle mağlup ilan edildik. Ama bu aslında maçın birinci yarısı. İkinci yarıda, bu birlikteliği sürdürürsek, tekrar parlamenter sistemi geri getirme imkanımız vardır. Maç daha bitmemiştir” dedi.

 

“Bizzat kendisi yaptı”

Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan da, “Herkese Hayır’lı günler” sözleriyle başladığı konuşmasında, Milas’ta yaptıkları bir çalışma sırasında, bir vatandaşın YSK’nın nasıl davranacağı sorusu üzerine kendisinin, “YSK başkanını tanırım. Kendisiyle de konuştum. Bana, hiç bir suistimale yer vermeyeceklerini belirtti” dediğini söyleyerek güldü ve “Meydan vermedi ama bizzat kendisi yaptı” dedi.

Aldan, seçim sonucunu belirleyen 1 milyon 500 bin mühürsüz oy olduğunun ve bunun 1 milyon 300 binin ‘Evet’, geri kalanının ‘Hayır’ olduğunun saptanmış olduğunu; eğer bu karar olmasaydı, ‘Hayır’ın seçimi kazanmış olacağını belirterek, “Şimdi diğer itirazları yaptıktan sonra AİHM’e gidiyoruz. Ama oradan da ‘ihlal’ kararı çıkar, ama ‘iptal’ kararı vermez. Yani biz bu Anayasa’ya önümüze bakacağız” dedi.

Ömer Süha Aldan, ayrıca, “Özellikle gençlerimize sesleniyorum, bu sıralar provokasyona gelip AKP’nin paramiliter güçleriyle çatışmayla neticelenecek bir olaya girmemelidirler, buna çok özen göstermelidirler” sözleriyle, olası provokasyonlara karşı uyardı.

Aldan, “İkinci olarak da, muhalif kesimlerdeki dostlarımızla temasımızı kesmeden, önümüzdeki süreç benzer birliktelikleri gereksindiği için, tersine daha da geliştirmeliyiz” uyarısında bulundu.

“2019’da, demokrasiden yana olanlar ve tek adamlıktan yana olanlar kutuplaşmasını yaşayacağız. Bu nedenle bugünden çalışmalarımızı kesmeden, bu dostlarımıza bu konuyu anlatmalıyız. Bizim de bu iki günlük gezimizdeki amacımız, bütün ilçeleri dolaşıyoruz, bu demokrasi cephesine, referandum sürecindeki katkıları, gayretleri için teşekkür etmektir” dedi.

 

“Onlar da aslında yenildiklerinin farkındalar”

Daha sonra konuşan Muğla Milletvekili Akın Üstündağ ise, “Son derece önemli bir referandumu geride bıraktık. Bütün yetkilerin tek adama verildiği sistem, bilinen olumsuzluklarla geçti. Ama ‘evet’ cephesi, kazanmalarına rağmen bir ‘zafer’ havasında değil farkettiğiniz gibi. Çünkü onlar da aslında yenildiklerinin farkındalar” dedi. Akın da, referandum sürecinde çalışan tüm partililere ve oy veren vatandaşlara teşekkür etti.

 

Kutlama ve teşekkür

Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün de konuşmasında, “Sizleri kutlamaya, tebrik etmeye geldik. Hepinize ve bütün Milaslılara ben gönülden teşekkür ediyorum” dedikten sonra, Muğla’nın 30 büyükşehir içinde ‘Hayır’ oylarının en yüksek çıktığı büyükşehir olduğunu belirterek, “Bu sonuca sadece CHP olarak değil, aynı hedefe çok daha geniş bir kitleyle ulaştık. Oluşturulan bu birliktelik, şimdiye kadar ilktir ve çok değerlidir. Bunun geliştirilerek geleceğe taşınması gerekir. 2019’a bugünden itibaren çalışmaya başlamak gerekiyor” dedi ve tüm partililere ve Milaslılara, ulaşılan sonuç için teşekkür etti.

 

“Oy hırsızlıklarıyla ülke çapında kaybettiğimiz açıklandı”

Ziyarette son olarak CHP Muğla İl Başkanı Mürsel Alban konuştu ve “İki gündür tüm ilçelerimizi, teşekkür etmek için dolaşıyoruz. Denilebilir ki kaybedilmiş seçim için teşekkür mü olur? Biz Muğla’da kaybetmedik. Buna karşın, oy hırsızlıklarıyla ülke çapında kaybettiğimiz açıklandı. Bundan sonra her sandığı korumaya 5’er kişi göndermeliyiz. YSK’nın başına ise 5000 kişi göndermeliyiz” diyerek, önümüzdeki dönemin artık çok daha önemli olduğunu ve çalışmaya şimdiden başlanması gerektiğini belirtti.

Alban, “Sadece partililerimize değil, aynı yolda yürüdüğümüz diğer siyasi partilerimize, kurum ve kuruluşlarımıza da teşekkür ediyoruz” dedi.Milas’a teşekkür ziyareti

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık