100. yıla sade tören

Milas’ta koronavirüs salgını nedeniyle çocukların ve vatandaşların katılamadığı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı töreninde, protokol üyeleri tarafından Atatürk Anıtı önüne çelenk bırakıldı.

100. yıla sade tören

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu lideri Mustafa Kemal Atatürk'ün çocuklara armağan ettiği, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak kutlanan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) 100'üncü kuruluş yıl dönümünde, yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle törenlere katılım sınırlı oldu. Düzenlenen törene Milas Kaymakamı Eren Arslan ve Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat’ın yanı sıra çok sayıda protokol üyesi, idareci, STK ve siyasi parti temsilcisi katıldı.
 
Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal’ın Atatürk Anıtı önüne çelenk bırakması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın seslendirilmesinin ardından Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un mesajı okundu. Her yıl Atapark ile Milas Belediyesi Toplantı ve Düğün Salonu’nda renkli görüntülerin oluştuğu kutlama töreni ise bu yıl yapılmadı.
MARŞ HAZIRLANDI
Milas İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, TBMM’nin 100. Yılı dolayısıyla marşlar hazırladı. ‘100. Yıl Marşı’ ve ‘Ben Türk çocuğuyum’ isimli marşlar, Milas halkınca büyük beğeni aldı.
23 NİSAN DOĞUMLU ÖĞRENCİLERE ZİYARET
Milas İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ayrıca, çelenk sunma programı sonrasında 23 Nisan doğumlu 2 öğrenciyi ziyaret etti. Ziyaretler kapsamında öğrenciler için doğum günü pastası kesildi ve hediyeler verildi.
 
BELEDİYEDEN KUTLAMA

Öte yandan Milas Belediyesi de gün boyunca kent anons sistemi aracılığıyla ve Muğla Büyükşehir’den gönderilen gezici anons araçlarıyla, Milas’ta yaşayan vatandaşlara günün anlam ve önemine ilişkin müzikler dinletti. Belediye, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 100.yılında "Karia Masalları Projesi" çerçevesinde Eğitimci-yazar Erdal Kara'nın yazıp yönettiği "Karia’ya Mavi Yolculuk" adlı animasyon filmini dün saat 15.00'den itibaren Youtube üzerinden 4 gün boyunca tüm çocuklara sundu.
Dün gece saat 21:00’de ise, Milaslılar, bayraklarla ve balonlarla süsledikleri pencereler ve balkonlarından, anons araçlarıyla da paylaşılan İstiklâl Marşı’nın hep bir ağızdan söylenmesine katılarak, 23 Nisan’ın yüzüncü yılını, anlamlı bir şekilde kutladılar.

 

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 1 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık