Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

“14 bin 700 taşeron karayolu işçisi kadro bekliyor”

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin dün TBMM Genel Kurulu’nda söz alarak kadro alamayan karayolları işçilerinin kadro talebini dile getirdi.

“14 bin 700 taşeron karayolu işçisi kadro bekliyor”
  • 22 December 2022, Thursday 10:21

“Şu soğuk havada, karda kışta, biz sıcak yatağımızda uyurken fedakârca çalışan, yollarımızı açan karayolları işçilerine kadro verilmesi şart. 14 bin 700 işçi verilen sözlerin tutulmasını, kadro almayı bekliyor” diyen Girgin konuşmasında şunları söyledi:

“KADROLULARLA AYNI İŞİ YAPIYORUZ, KADRO HAKKIMIZ”

“Karayolları işçileri diyor ki: "Bizler yıllardır Karayollarında Karayolları işçisinin yaptığı işi yapıyoruz, beraber çalışıyoruz. Karla mücadele, trafik, yama olmak üzere tüm bakım işlerini bizler de yapıyoruz. Birlikte çalıştığımız arkadaşlarımız 2015-2016 yılında kadro alırken biz kadro alamadık.

İHALE TÜRÜ YÜZÜNDEN KADRO YOK!

HGS tebligat biriminde asıl işi yapanların ihale türü çağrı merkezi olarak planlandığı için kapsam dışı kaldı, arkadaşlarımız kadro alamadı.

696 sayılı KHK'de "Danışmanlık hizmetleri, personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alımı kabul edilmez." ibaresinden dolayı, Karayolları müşavir danışmanlık işçileri de kadro alamadı. İhalede "danışmanlık hizmeti" yazıyor ama Karayolları işçileriyle aynı işi yapıyoruz." Karda, kışta, 7/24 çalışan Karayolları işçilerine hakkı olan kadro verilsin, tüm işçiler kadroya alınsın.”

KAMUDA BİR TAŞERON İŞÇİ KALMAYACAĞI GÜNE KADAR MÜCADELE EDECEĞİZ!

Girgin şunları ekledi:

“Yol-İş Sendikası Genel Başkanı Ramazan Ağar da anahtar teslim iş yapan karayolları işçilerinin kadroya alınması gerektiği yönünde birçok açıklama yaptı.

Bu haftaki Grup Konuşmasında Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu da "Taşeronlara kadro sözünü biz verdik. İktidar kadrolarını teslim etmek zorunda kaldı. Hala 150 bine yakın taşeron işçi kadro bekliyor“ diyerek, taşeron işçilerinin taleplerinin haklılığını dile getirdi.

Son olarak “Kamuda hizmet veren tüm taşeron işçileri bir an önce kadroya alınmalı. Verilen sözlerin tutulması şart” diyen Girgin “Kamuda bir taşeron işçi kalmayacağı güne kadar mücadele edeceğiz!” dedi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis