Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Öğrenciler ve öğretmenler fotoğraflarla yarışacak

Muğla Gazeteciler Cemiyeti (MGC)’nin girişimleriyle Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa düzenlenen ve bu yıl 4’üncüsü gerçekleştirilecek fotoğraf yarışmasının protokolü, Muğla Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Süleyman Akbulut ve Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay tarafından imzalandı. Geçtiğimiz yıllarda sadece orta öğretim düzeyindeki öğrenciler arasında düzenlenen yarışma, bu yıl il genelindeki öğretmenleri de kapsayacak. Yarışmada dereceye giren öğrenci ve öğretmenler Muğla Gazeteciler Cemiyeti tarafından fotoğraf makinesiyle ödüllendirilecek.

Öğrenciler ve öğretmenler fotoğraflarla yarışacak
  • 22 December 2022, Thursday 10:23

Muğla Gazeteciler Cemiyeti ile Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen ancak yaşanan pandemi nedeniyle ara verilen fotoğraf yarışmasının bu yıl 4’üncüsü gerçekleştirilecek. Daha önce üst üste 3 yıl lise öğrencileri arasında düzenlenen ve fotoğraf makinesi ödüllü yarışmanın içeriğine bu yıl öğretmenler de eklendi.

“Kadrajım Mavi Yeşil” adıyla gerçekleştirilecek yarışmada öğrenciler, doğanın uyanışı, yeşerme, yaşama tutunma, doğal felaketler sonucu iyileşme gibi konuları sanatsal bakış açısıyla yansıtmak üzere “Diriliş” temasıyla yarışacak. İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesindeki resmi/özel okullarda görev yapan tüm öğretmenlerin yarışacağı kategorinin teması ise, “Temiz Enerji Kaynakları, Kirletici Unsurlar ve Sürdürülebilirlik” olarak belirlendi.

Düzenlenen yarışmaya ilişkin düzenlenen protokol, Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda, Muğla Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Süleyman Akbulut ve Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay tarafından imzalandı.

Her yarışmacının 1 fotoğraf ile katılabileceği yarışmanın birincileri Muğla Gazeteciler Cemiyeti tarafından fotoğraf makinesi ile ikinciler akıllı saat, üçüncüler ise bluetooth kulaklık ile ödüllendirilecek. Yarışmanın başvuruları 1-15 Mart 2023 tarihinde Milli Eğitime ait MEYBİS sistemiyle alınmaya başlanacak. Yapılan başvurular 15-22 Mart 2023 tarihinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine kurulacak komisyon tarafından değerlendirildikten sonra 27-31 Mart 2023 tarihinde Muğla Gazeteciler Cemiyeti ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından oluşturulacak seçici kurulun değerlendirmesine sunulacak. Yapılan değerlendirme sonucunda dereceye giren öğrenci ve öğretmenler 4 Nisan 2023 tarihinde ilan edilecek ve Mayıs ayında gerçekleştirilecek olan çevre şenliğinde ödüller takdim edilerek, eserler sergilenecek.

Proje kapsamındaki protokol töreninde konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay, “Muğla Gazeteciler Cemiyeti tarafından kurumuzla yapılan işbirliği sonucu daha önceki yıllarda geleneksel hale dönüşmüş olan fotoğraf yarışmasını bu yıl yeniden başlatmanın memnuniyetini yaşıyoruz. Daha önceki yıllarda lise öğrencileri arasında düzenlediğimiz yarışmamızı, bu yıl daha kapsamlı hale getirerek öğretmenlerimizi de projeye dahil ettik. Çevresel duyarlılık içeren temalarımız sonucu ortaya çıkacak fotoğrafları ve elde edilecek sonuçları merakla bekliyor olacağız. Bu yarışmada amacımız, Mavi Yeşil Okullar Projesi kapsamında dikkatleri çevre ve sürdürülebilirlik kavramlarına çekecek yaşamdan kesitler yakalamanın yanında, öğrenci ve öğretmenlerimizin duygu ve düşüncelerini farklı bakış açıları ile fotoğraf karelerine dökmeleri ve görsel sanat çalışmaları aracılığıyla sergileyebilmelerini sağlamak olacak. Paydaşımız Muğla Gazeteciler Cemiyeti’ne bu anlamlı işbirliği için teşekkür ederim” dedi.

Muğla Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Süleyman Akbulut da protokol töreninde yaptığı konuşmada, “Bu proje, meslek kuruluşlarımız ile kamu kurumları paydaşlığının en güzel örneklerinden birini oluşturuyor. Göreve geldiğimiz 2015 yılında girişimde bulunduğumuz Milli Eğitim Müdürlüğümüzün olumlu yaklaşımlarıyla başlattığımız ve üst üste 3 yıl boyunca sürdürdüğümüz ve Cemiyet olarak dereceye giren öğrencilerimizi fotoğraf makineleriyle ödüllendirdiğimiz fotoğraf yarışmasına ülkemizde yaşanan pandemi süreci nedeniyle ara vermiştik. Projemizi yeniden hayata geçiriyor olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Çevre duyarlılığını ön planda tutacak temalarla gerçekleştireceğimiz yarışmaya bu yıl ortaöğretim öğrencilerinin yanı sıra, il genelindeki öğretmenlerimizi de dahil etmemiz, projemizi daha da anlamlı hale getirmiştir. Açıkçası dereceye girecek eserleri zorlanarak değerlendireceğimiz bir süreci yaşayacağımızı düşünüyorum. Eserlerin sergilenmesi ve ödül töreni sürecinin Mayıs ayındaki çevre etkinliklerinde gerçekleştirilecek olması, sürece daha da farkındalık katıyor. Bu işbirliğine başından beri titizlikle katkı ve imza koyan paydaşımız İl Milli Müdürlüğümüze ve müdürlük bünyesindeki AR-GE ekibine teşekkürlerimi sunuyorum. Cemiyetimiz olarak farkındalık içeren çalışmalarımızı aralıksız sürdüreceğiz.” dedi.  

 

   

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis