Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

16. Uçurtma Festivali başlıyor

Bodrum’da 7’den 70’e herkese heyecan veren uçurtma festivali, 8 Mayıs Pazar günü gerçekleştirilecek.

16. Uçurtma Festivali başlıyor

16 .Bodrum Uçurtma Festivali, 8 Mayıs Pazar günü 10.00-17.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek. Pandemi dolayısıyla iki yıldır yapılamayan festival, Bodrum’un en büyük halk organizasyonu olarak değerlendirilirken; 7’den 70’e katılan herkese neşe veriyor.

Yayınlanan programa göre etkinlikler; saat 10.00’dan itibaren Gümbet Yeldeğirmeni Mevkisinde başlayacak. Saat 17.00’ye kadar devam edecek olan festivalde, Bodrum semaları binlerce rengarenk uçurtmalar ile renklenecek. 

Festival kapsamında her yaşta insan, çocukluğuna dönerek uçurtma ile birlikte engelleri gökyüzünde kaldıracak. Bu sene ‘bilgini paylaş’ sloganıyla binlerce katılımcı eğitim için uçurtmalarıını gökyüzüne salacak. Pide, keşkek,börek, dondurma, etli pilav, pamuk ,şekeri, lokma, mandalin gazozu gibi birçok ikramın da ücretsiz olarak sunulacağı 16. Bodrum Uçurtma Festivali’nde, sadece Bitez Gülümser Mehmet Danacı Ortaokulu Okul Aile Birliği tarafından uçurtmalar ücretli olacak.Uçurtmalara ödenecek ücretlerin tamamı ise okula gelir olarak bağışlanacak. 

Her uçurtmanın eğitim için bir tuğla olacağı festivalde, yerel sanatçılardan müzikler, palyaço gösterileri, yüz boyama, uluslararası dansçılar, folklor gösterisi ve ilk kez seyirci ile buluşacak Bodrum Uçurtma Orkestrası muhteşem bir performansla izleyenleri büyüleyecek.

‘Bilgiyi paylaşalım’ sloganıyla bu yıl yola çıkan festival, bu yıl da Miyase Karlıova Organizasyon öncülüğünde Bodrum Kaymakamlığı, Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Bodrum Belediye Başkanlığı işbirliği ile ve birçok kurumsal firmanın gönüllü olarak desteği ile gerçekleşecek. 

Her yıl olduğu gibi Bodrum’un resmî ‘Yılın Annesi’ yine Ortakent Yahşi Engelliler Okulu ve Rehabilitasyon Merkezi tarafından belirlenecek ve muhteşem hediyeler verilirken duygusal anlar yaşanacak. Ayrıca Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte oluşturulan jüri tarafından Uçurtma Yarışmalarında birçok bisiklet sahibini bulacak. 

Etkinliği organize eden Miyase Karlıova, “8 Mayıs Anneler Günü’nde, pazar günü; annenize çocukluğunu hatırlatmanın en güzel hediye olduğunu düşünüyorsanız ve onun çocuk ruhu ile buluşmanın verebileceğiniz en büyük hediye olduğuna inanıyorsanız Bodrum Gümbet Yel Değirmenleri mevkiinde hem eğlenceli zamanlar geçirmek hem de eğitime katkıda bulunarak bilgiyi paylaşmak adına katkı için sizleri de tüm ikramların ücretsiz olduğu 16. Bodrum Uçurtma Festivali’ne davet ediyoruz.” dedi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis