19 Mayıs, resmi törenle kutlandı

ÖNDER Haber / Melih KAŞKAR -

19 Mayıs, resmi törenle kutlandı

Kurtuluş mücadelesinin en önemli tarihleri arasında yer alan, ülkemizin düşman işgalinden kurtuluş meşalesinin yakıldığı, Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal’in Samsun’a çıkışı günü olan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, tüm yurtta olduğu gibi ilçemizde de resmi törenlerle kutlandı.

Atapark’ta düzenlenen resmi törene, başta Milas Kaymakamı Eren Arslan ve Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat olmak üzere ilçemiz protokol üyeleri, siyasi parti temsilcileri, Meslek Odaları ve Sivil Toplum Örgütlerinin yöneticileri, ilçemizdeki okulların öğretmen ve öğrencileri, yine ilçemizdeki spor okulları ile Güreş Eğitim Merkezi öğrenci-sporcuları katıldı.

Milas Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından Atatürk anıtına çelenk sunumuyla başlayan program, saygı duruşunda bulunulması ve Milli Marşımızın okunmasıyla sürdü.

Öğrenciler tarafından sunulan halk oyunları gösterisinin ardından program, Milas Mehmet Güçlü Güreş Eğitim Merkezi öğrencileri ve özel spor okullarında eğitim gören öğrencilerin Judo-Taekwando ve karate gösterileriyle devam etti.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı resmi kutlama töreninin gündüz bölümü, kent içinde yapılan ‘Gençlik Yürüyüşü’ ile sona erdi.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlama programı -gazetemizin baskıya girdiği saatlerde-Milas Belediyesi tarafından 20.30’da Atapark’tan başlatılacak olan ‘Fener Alayı’ ve saat 21:30’dan itibaren Atatürk Kültür Merkezi’nde (Açık Hava Tiyatrosu) başlatılacak olan ve Müzik Öğretmeni Ali Çakır yönetimindeki Karma Gruplarla Gençlik Konseri ile sürüyordu.

19 Mayıs töreninin akşamki bölümünde ise Milas Belediyesi’nce Fener Alayı düzenlenecek.

Resmi törenler sırasında, 19 Mayıs’ın anlam ve önemi üzerine herhangi bir konuşma yapılmazken, tören sırasındaki gösterilerin, gençlerden ziyade, çocukların 23 Nisan Şenliklerindekini anımsattığı gözlendi. Gençlerin bulunduğu liselerden katılım az ve düzensizken, geçmişten hatırladığımız bir törensel gençlik yürüyüşü de yoktu...

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık