19 Mayıs’a coşkulu kutlama

Milas’ta 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, çeşitli etkinliklerle kutlandı. Kurtuluş Savaşı’nın ilk adımı olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıktığının 104. yıldönümü dolayısıyla düzenlenen törenler ve etkinliklerde bir araya gelen gençler, Ata’nın izinde olduklarını gösterdi.

19 Mayıs’a coşkulu kutlama

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı resmi töreni, saat 9.00’da Atapark Meydanı’nda yapıldı.

Törene Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke, Garnizon Komutanı Albay Muammer Mersincik, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Cumhuriyet Başsavcısı Salih Kılıç, İlçe Emniyet Müdürü Yılmaz Lima, İlçe Spor Müdürü Durmuş Tayfun Uslu, siyasi parti ilçe başkanları, sivil toplum örgütü başkan ve üyeleri ile vatandaşlar katıldı.

Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü’nün çelengi İlçe Spor Müdürü Durmuş Tayfun Uslu tarafından Atatürk Anıtı’na sunuldu. Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından sona erdi.

CHP VE İYİ PARTİ’DEN ALTERNATİF KUTLAMA

Cumhuriyet Halk Partisi Milas İlçe Örgütü ile birlikte İYİ Parti Milas İlçe Örgütü tarafından resmi törenin ardından geleneksel hale gelen alternatif kutlama gerçekleştirildi. Alternatif törende Belediye Başkanı Muhammet Tokat, İlçe Başkanı Tüze Çetinkaya, İYİ Parti İlçe Başkanı Gürsel İnce, Atatürkçü Düşünce Derneği Milas Şubesi Başkanı Veysel Özlap ve üyeleri ile siyasi parti kadın ve gençlik kolları başkanları ile geçmiş dönem milletvekilleri yer aldı. CHP Milas İlçe Başkanlığı, İYİ Parti Milas İlçe Başkanlığı ile Atatürkçü Düşünce Derneği Milas Şubesi tarafından da Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu.  

GÖSTERİLER BEĞENİ İLE İZLENDİ

Milas Şehit Metin Özcan Stadyumu’nda gerçekleştirilen 19 Mayıs etkinlikleri, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İlçe Spor Müdürü Durmuş Tayfun Uslu yaptı.

Daha sonra Milas Yörük-Türkmen Kültür Derneği üyeleri folklor gösterisi yaptı. Ali Çakır şefliğinde Milas Lisesi öğrencilerden Açelya Atalay-Memleketim, Hatice Altıntaş -Aldırma Deli Gönül türkülerini seslendirildiği müzik dinletisi yoğun alkış aldı.

Öğrencilerin müzik dinletisinin ardından Milas Gençlik Spor Kulübü tarafından kick boks, muay thai, karate ve stepten oluşan sportif gösterileri izleyenleri adeta büyüledi.

Gençlik Haftası dolayısıyla gerçekleştirilen turnuvaları kazanlara madalyalarını, Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke, Garnizon Komutanı Albay Muammer Mersincik, Milas Belediye Başkanı Avukat Muhammet Tokat, İlçe Emniyet Müdürü Yılmaz Lima, Milas İlçe Spor Müdürü Durmuş Tayfun Uslu verdiler. Ödül töreni sonrasında saha içerisinde topluca hatıra fotoğrafı çektirildi.

Gösterilerin ardından tören geçişi gerçekleştirildi. Milas protokolü; bayrak flamalar ve izcilerin arkasında yürüdü. Tören geçişi, izleyicilerden yoğun alkış aldı. Geçişin ardından stadyumda kurulan panayır alanında çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.

Editör: Sercan Ergin
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık