1963’DEN BERİ EN ÇOK YAĞIŞ ÖNCEKİ GECE YAĞDI, SAĞANAK YAĞIŞ SU BASKINLARINA NEDEN OLDU

Önceki gece etkili olan gök gürültülü sağanak yağış sebebiyle Milas’ta bazı iş yeri ve evlerin girişlerini, zemin katlarını, otopark alanlarını su bastı. Şiddetli rüzgar ise bazı ağaç dallarını kırdı, tabelaları devirdi.

1963’DEN BERİ EN ÇOK YAĞIŞ ÖNCEKİ GECE YAĞDI, SAĞANAK YAĞIŞ SU BASKINLARINA NEDEN OLDU
  • 25 September 2019, Wednesday 17:24

Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünün uyarılarının ardından Milas’ta önceki gece saatlerinden itibaren etkili olan sağanak yağış, kentin özellikle çevre yolu altyapısı olmayan bölgelerinde su baskınlarına neden oldu. Gece yarısından sonra başlayan ve dün sabah da bir sure devam eden sağanak yağış, gündelik hayatı olumsuz etkiledi.

Konuyla ilgili olarak Millas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, dün bir basın toplantısı yaparak, durum hakkında bilgi verdi. Meteorolojinin uyarısını alldıktan sonra hem Milas Belediyesi hem de Büyükşehir ekiplerinin hazır beklediğini, zaten bir aydır, yağışlar başlamadan mazgal temizliklerini yaptıklarını belirten Başkan Tokat, gelen bütün sıkıntılı yerlere ekiplerin müdahale ettiğini belirtti. Gece saat 02:00 ile 04:00 saatleri arasında, Havalimanı Meteoroloji İstasyonunun verdiği bilgiye göre, Milas merkezde m2’ye 115,60 kilogram yağış düştüğü bilgisini veren Başkan Tokat, “uzunca yıllardan sonra ilk kez, iki saatlik sağanak sonrası Balavca Deresi taştı. Balavca’nın kenarındaki yollar, altyapı suyu çekene kadar bir sure sular içinde kaldı. Meteoroloji İstasyonu Müdürü, bu şiddette yoğun bir yağışın Milas’ta 1963 yılından beri görülmediğini belirtti. Altyapımız bu kadar şiddetli yağmura karşın, kısa sure sonra bu suları tahliye etti. Ama bazı yerlerde, ne kadar mazgal temizliği yapsak da, mazgallarda yine tıkanmalar oldu. Mesela Cumhuriyet Mahallesi Camii önündeki mazgal bir gece once kesilen çimlerin dolması nedeniyle tıkanmış. Müdahale edilip açıldı. Bütün vatandaşlarımıza geçmiş olsun diyorum. Bu arada şunu özellikle belirteyim. Çevre Yolumuz, kentin neredeyse ortasında kaldı ve altyapısı yetersiz. Şimdi Akkent tarafından başlayan Çevre Yolumuzun yapımı işi, altyapısı ile birlikte bittiğinde ve bizim yaptığımız kentin altyapısı ile entegrasyonu yapıldıktan sonra, özellikle çevre yolu civarında bu nedenle gerçekleşen su baskınları da sona erecek” dedi. Çevre yolunun altyapısının Karayollarının sorumluluğunda olduğunu, bu nedenle bu bölgelerin etrafında su birikmelerinin önüne geçilemediğini belirtti.

Aşırı yağışlardan dolayı, bazı noktalarda su baskını yaşandı. Araçlar, yükselen sulardan geçemedi. Beçin Mahallesi’nde bir apartmanın, iş yerinin zemin katını ve avlusunu su bastı. Gece iş makinesiyle suyun tahliyesi için çalışma yapıldı. Park alanındaki araçlar da biriken su altında kaldı. Öte yandan Burgaz ve Güneş mahallelerinde de bazı evleri su bastı. Cumhuriyet Mahallesi’nde ise şiddetli rüzgar sebebiyle bir ağacın dalı kırıldı. Hacıapti Mahallesi’nde de ova tarafında bazı evler su baskınına uğradı, tavuklar telef oldu.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık