20-23 Ekim tarihleri arasında Bodrum’da yapılacak

ÖNDER Haber -

20-23 Ekim tarihleri arasında Bodrum’da yapılacak

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Turizm Fakültesi’nin ev sahipliğinde  20-23 Ekim tarihleri arasında Bodrum’da yapılacak olan 17. Ulusal Turizm Kongresi’ne akademisyenlerden rekor sayıda katılım gerçekleşeceği bildirildi.

Konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, ilki 1990 yılında yapılan ve her yıl değişik üniversitelerde düzenlenen, turizm alanının en köklü ve prestijli etkinliği olan kongreye akademisyenlerden şimdiye kadarki en yoğun katılımın sağlanacağına dikkat çekildi.

MSKÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ozan Bahar, Yürütme Kurulu Başkanı olduğu kongreyle ilgili olarak yaptığı açıklamada;

“Çok saygın, çok köklü bir yere sahip olan Ulusal Turizm Kongresi’nin amacı; yurt içindeki yükseköğretim kurumlarının etkinliklerine bilimsel katkı ve danışmanlık sağlamak, saygın bir bilimsel toplantılar dizisi oluşturmaya katkıda bulunmak ve turizm alanındaki makale çalışmalarını teşvik etmektir. Bununla birlikte Bodrum’da gerçekleştirdiğimiz ve ilimiz için çok büyük önem arz eden 17. Ulusal Turizm Kongresi ile Türkiye’nin çeşitli üniversitelerinin başta Turizm Fakülte ve Yüksekokulları olmak üzere; diğer sosyal bilimler alanındaki bölümlerden değerli akademisyenler ile ülke ve bölge turizminin önemli isimlerini bir araya getirerek ülke turizminin önündeki sorunları ve çözüm önerilerini tartışarak hem reel sektöre hem de akademik çalışmalara katkıda bulunmasının sağlanması amaçlanmıştır. Kongre ana temasının “Akademi-Sektör Buluşması” olarak tercih edilmesinin nedeni de zaten bu beyin fırtınasının birlikte yapılmasının istenmesidir.

Ülkemizde 15 Temmuz’da yaşanan darbe girişimine ve sıkıntılara karşın ülkemizin dört bir köşesinden bildirileriyle çok büyük ilgi gösteren tüm akademisyenlerimize ve turizm alanındaki duayen hocalarımıza teşekkür ediyorum. Çok emek sarf edilen ve özveriyle düzenlenen bu kongre hem sektör hem de güzel Muğlamız için çok önemlidir. Bu saygın kongrenin turizmin incisi Muğlamızda yapılmasından ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nin  ev sahibi olmasından dolayı gurur duyuyorum. İkinci bir gururu, kongreye rekor katılımın sağlammış olmasından ötürü yaşıyorum. Kongremize 189 bildiri gelmiş, 160’ı kabul edilmiş, 148 bildiri yayınlanmıştır. Daha önceki 10 kongrenin ortalama bildiri sayısı 65’tir. 148 bildiri ile 17. Ulusal Turizm Kongresi tüm zamanların rekorunu kırmıştır. Kongremize 61 üniversiteden 272 akademisyen ve 60 sektör temsilcisi iştirak etmektedir.

 Kongremizi maddi olarak destekleyen Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Bilimsel Araştırmalar Proje Birimi’ne, Güney Ege Kalkınma Ajansı’na, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası’na, Bodrum Ticaret Odası’na, BESİAD’a, Türk Hava Yolları’na, Grammy Travel Service’e, Detay Yayıncılık’a, Muğla Arı Yetiştiricileri Birliği’ne, Otel Satın Alma Müdürleri ve Eğitimi Derneği’ne, Nazar Unlu Mamulleri’ne, Bodrum Harvard Dil Okulları’na, Kaplan İnşaat’a en derin şükranlarımızı sunuyoruz.

Ayrıca, işbirliği içerisinde olduğumuz Kültür ve Turizm Bakanlığı, Muğla Valiliği, Muğla Büyükşehir Belediyesi, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Güney Ege Kalkınma Ajansı, Bodrum Belediyesi, Milas Belediyesi, Bodrum Deniz Ticaret Odası, TÜRSAB, TÜROFED, TUREB ve diğer Meslek Örgütleri, Sivil Toplum Kuruluşlarına katkılarından ötürü teşekkürü bir borç bilirim. Sektör ve Akademi temalı kongremizin yine aynı başlıklı özel panelini konuşmalarıyla kıymetlendirecek olan TÜRSAB Başkanı Başaran ULUSOY’a, TUREB Başkanı Zeki APALI’ya, TUROFED Başkanı Osman AYIK’a, Oxford Brookes Üniversitesi’nden Prof. Dr. Levent ALTINAY’a, AKTOB Başkanı Yusuf HACISÜLEYMAN’a, TUADER Başkanı Muharrem TUNA’ya en derin saygılarımı sunarım.

Bize inanan, desteğini esirgemeyen Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü ve Değerli Hocam Prof. Dr. Mansur HARMANDAR’a ve elbette kongrede emeği geçen fakültemizin değerli hocalarına, araştırma görevlilerine ve idari personeline çok özel bir teşekkür etmek isterim.

Ve eklemek isterim ki bu, üretken üniversitemiz ve güzel Muğlamız için yapacağımız çalışmaların sadece başlangıcıdır. Şehrimize ve üniversitemize şimdiden hayırlı olmasını temenni ederim” dedi.

272 bilim insanının katılacağı 17. Ulusal Turizm Kongresi 3 gün sürecek ve kongre sonunda önümüzdeki yılın ev sahibi belirlenerek ‘devir teslim töreni’ yapılacak.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık