“Sorunların çözümünde muhtarların da öneri ve görüşleri dikkate alınsın”

ÖNDER Haber / Oktay ÇAYIRLI -

“Sorunların çözümünde muhtarların da öneri ve görüşleri dikkate alınsın”

19 Ekim Muhtarlar Günü ilçemizde düzenlenen etkinliklerle kutlandı… Etkinlik programı kapsamında ilçemizde 20 yıl ve üzerinde görev yapmış olan muhtarlara çalışmalarından ve hizmetlerinden dolayı plaket ve teşekkür belgesi verildi…

19 Ekim Muhtarlar Günü, dün ilçemizde düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

İki bölüm halinde düzenlenen etkinliğin ilk bölümü saat 10.30’da Atatürk anıtı önünde gerçekleştirildi. Milas Muhtarlar Derneği Başkanı Mehmet Çoban ve muhtarlar tarafından anıta çelenk sunulmasıyla başlayan anıt önündeki program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla sona erdi.

Yerel yönetimlerin

yardımcısıdır

Etkinliğin ikinci bölümü ise Milas Halk Eğitimi Merkezi Toplantı Salonu’nda düzenlendi.         

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Milas Muhtarlar Derneği Başkanı Mehmet Çoban, “5 Ekim 2015 tarihinde alınan kararla 19 Ekim Muhtarlar Günü ilan edilmişti. Bu kararın alınmasında emeği olan kurum ve kuruluşlara, katkısı olan siyasi partilere ve kişilere ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. Yerel demokrasinin en eski örneğini temsil eden muhtarlar 1829 yılından bu yana gece gündüz her an mahalle halkının hizmetinde. Halkın oyları ile seçilmiş muhtarlar mahalle sakinlerinin kamu kurumlarıyla ilişkilerinde aracılığının yanında, tarafsız çağdaş ve Atatürkçü bir kamu yönetimi anlayışı içinde görev yapma mutluluğu içindedir. Muhtarlar kutsal görevlerinin yanında yerel yönetimlerin yardımcısıdır. Biz muhtarların da sorunların çözümünde öneri ve görüşlerimizin dikkate alınması öncelikli isteğimizdir. Mahalle halkımızın hizmetinde olmaktan ve Türkiye Cumhuriyeti’nde görev yapmaktan onur ve gurur duyarız” dedi.

 

Yerleşim yerlerinin

sinir uçları

Dernek Başkanı Çoban’ın ardından, Dernek Üyesi Derince Mahalle Muhtarı Saldıray Çetin kürsüye gelerek muhtarlar adına bir konuşma yaptı. Köy ve mahallelerin yerleşim yerlerinin sinir uçları olduğuna dikkat çeken Çetin, “Bu sinir uçlarının sorunlarını en iyi şekilde bilen ve takip eden kişiler muhtarlarımızdır” dedi.

 

Sizlerin ne şartlarda

görev yaptığınızı

iyi biliyorum

Program daha sonra Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat’ın konuşmasıyla devam etti.

Başkanlık görevini muhtarlarla sürekli iletişim içinde olarak sürdürdüğünü belirten Başkan Tokat, “Ben de bir muhtar çocuğuyum. Hem yerel yönetici olarak, hem de muhtar çocuğu olarak, bugün burada sizlerle olup, sizlerin gününü kutlamaktan dolayı mutlu ve gururluyum. Muhtarlık müessesesi demokrasi ve hizmet açısından çok önemli. Biz yerel yöneticiler sorumluluklarımızı imkanlarımız dahilinde yerine getirmeye çalışıyoruz. Türkiye’de yapıları ve çalışma alanları olarak çok ilginç belediyeler var. Milas Belediyesi de onlardan bir tanesi. Mahalle sayımız oldukça fazla ve bu mahallelerin büyük bir bölümü de kırsal kesimde. Bu alanlara hizmet etmek kolay değil. Ama sizlerin de katkılarıyla çalışmalarımızı yapıyoruz. Görev süremiz boyunca bizlerle yaptığınız işbirlikleri ve yol göstericiliğinizden dolayı da ayrıca teşekkür ediyorum. 12 yıl muhtarlık yapmış bir babanın evladı olarak sizlerin ne şartlarda görev yaptığınızı iyi biliyorum. Aile ve çalışma şartlarınızı en iyi bilenlerdenim. Bu açıdan biz yerel yöneticilerin görevlerinin kolaylaştırıldığı kadar sizlerin de görevlerinin kolaylaştırılması için çalışıyoruz. Plan ve programlar kapsamında sizlerden mahalleleriniz için gelen tüm talepleri ve istekleri yerine getirmeye çalışıyoruz” diyerek konuşmasının sonunda muhtarların gününü kutladı.

 

Tüm muhtarlarımızın

gününü kutluyorum

Etkinliğin son konuşmacısı olarak kürsüye gelen Milas Kaymakamı Fuat Gürel ise, muhtarlık müessesesinin, salonda bulunan herkesin çocukluk dönemlerinden itibaren tanıdığı bir müessese olduğunu belirterek, “İçişleri Bakanlığı, Büyükşehir Belediyeleri ve yerleşim yerlerinde muhtarlarla ilgili birimler oluşturuldu. Muhtarlık müessesesi Osmanlı’dan Türkiye Cumhuriyeti’ne ulaşmış bir müessese. Büyükşehir yasası gereği ilimizde bulunan köy muhtarlıkları mahalle muhtarlıklarına dönüştürüldü. Her ne kadar kırsaldaki çalışmaların hemen hemen tamamı farklı kurumlara dahil edilse de kırsaldaki vatandaşın gözünde muhtar halen daha sorunların çözümü için birinci makam olarak görülüyor. Birçok sorunu tek başına kendi imkanlarıyla çözmüş muhtarlarımız var. Ben, tüm muhtarlarımızın gününü kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından 20 yıl ve üzerinde görev yapmış olan muhtarlara, ilçemizin en yaşlı ve en geç muhtarına, daha önceki iki muhtarlık derneğinin birleşmesinde emeği geçenlere plaket ve teşekkür belgeleri törene katılan ilçemiz protokolü tarafından verildi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık