2018 yılının son muhtarlar toplantısı yapıldı

İlçemizde her ay düzenli olarak gerçekleştirilen Muhtarlar Toplantısı’nın Aralık ayı toplantısı gerçekleşti. 2018 yılının son toplantısında muhtarlar, yine bildik sorunları dile getirdiler.

2018 yılının son muhtarlar toplantısı yapıldı
  • 26 December 2018, Wednesday 9:48

Milas Halk Eğitimi Merkezi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya; Milas Kaymakamı Eren Arslan, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Hayrettin Fidan, İlçe Emniyet Müdürü Turgay Ava, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, İlçe Tarım Müdürü Eşref Arslan, Milas İlçe Müftüsü Ali Saim Doğru, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Ergun Kırova, İlçe Sosyal Hizmetler Müdürü Mehmet Kızılca, MUSKİ İçme Suyu 1. Bölge Şb. Müdürü Güray Emiroğlu ve muhtarlar katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını Milas Kaymakamı Eren Arslan yaptı. Kaymakam Arslan; “2018 yılında sonuçlandırdığımız işler oldu, sonuçlanması için sürecin devam ettiği çalışmalar oldu. Bunların büyük bir kısmı da genel bütçe ile ilgili yatırım programına alınması gereken işler ve bunlar da sıraya konuldu. 2019 yılında refah içerisinde bir yaşam sürdürmek dileğimizdir” dedi ve sözü muhtarlara bıraktı.

Toplantıda ilk söz hakkını alan Boğaziçi Mahalle Muhtarı İbrahim Köksal, mahalleye yapılan karakol ve Milas-Bodrum Karayolu, Boğaziçi Kavşağı’na yapılan trafik sinyalizyon ışıkları için teşekkür etti. Toplantıya katılan Kemikler Mahalle Muhtarı ise, yağan yağmurlarla birlikte Gökçeler’den gelen Koca Dere’nin taşması sonucu mahalledeki bazı evlere zarar verdiğini belirterek,  MUSKİ tarafından döşenen büzlerin yetersiz olduğunu ve değiştirilmesi gerektiğini söyledi.

İsmetpaşa Mahalle Muhtarı Mevlüt Korkmaz ise mahalledeki bazı yolların tek yön olması talebini yinelerken, Dörttepe Mahalle Muhtarı Hüseyin Felek ise mahallesinde Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nce kurs açılması isteğinde bulundu.

Toplantıda, İlçe Sosyal Hizmetler Müdürü Mehmet Kızılca da bazı konularda açıklamalarda bulundu. Kızılca, Ekim 2018 tarihinden beri hizmet vermeye başladıklarını belirterek; “Evde bakım hizmetleri bizim sorumluluğumuzda ve başvuruyu ancak birinci derece yakınları yapabilir. Evde bakım hizmetinden yararlanacak kişinin de en az yüzde 40 engelli olması şartı var. Hanedeki kişi başına 967 liradan aşağı geliri olanlar bu haktan yararlanabilir. Bu anlamda muhtarlardan isteğimiz, mahallelerindeki bu konudaki tüm aksaklıkları bizlere bildirmeleridir. Mahalledeki engelli ve bakıma muhtaç yaşlılar varsa bize bildirin. Bizde gizlilik esastır. Asla bilgi paylaşımında bulunmuyoruz. Bize iletilen her konuda yardımcı olmaya hazırız” dedi.

Toplantıda yine bazı mahalle muhtarlarından, yol, su, elektrik ve telefonla ilgili problemler aktarılırken, 2018 yılının son muhtarlar toplantısının sonunda Milas Kaymakamı Eren Arslan; “İhtiyaçlar sınırsız, kaynaklar ise sınırlıdır. Doğru iletişim, doğru koordine hepimizi çözüme daha kolay ve çabuk ulaştırır. Bizler, zaruri ihtiyaçları hızlı bir şekilde karşılamaya çalışıyoruz. Bu noktada derdinizi doğru bir şekilde anlatmanız, usulüne uygun biçimde aktarmanız önemlidir” diyerek, 2019 yılının ilçemiz, ülkemiz ve tüm insanlık için sağlık, huzur ve bereket getirmesini diledi.

 

Editör: Adem KANKAYNAR
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık