2021 zorlu bir üretim yılı oldu

Pandemi, kuraklık, doğal afetler, girdi maliyetlerindeki fahiş artışlar gibi olumsuz durumlar karşısında üreticilerin zor bir üretim yılı geçirdiğine dikkat çeken Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği Genel Başkan Vekili ve Milas Süt Birliği Başkanı Ali İhsan Gezgin, pandemide önemi bir kez daha anlaşılan üretimin, sekteye uğramaması için üreticilere verilen desteklerin yeni yılda da artırılarak devam etmesi gerektiğini söyledi. 

2021 zorlu bir üretim yılı oldu
  • 02 January 2022, Sunday 12:18

*Hem üreticinin hem de tüketicinin kazanacağı bir üretim modeli 
Milas Süt Birliği’nin ortaya koyduğu “üretim modeli” ile hem üreticinin hem de tüketicinin kazançlı olduğunu anlatan Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği Genel Başkan Vekili ve Milas Süt Birliği Başkanı Ali İhsan Gezgin, 70 milyon liralık Süt İşleme Tesisi yatırımıyla yeni dönemde üyelerinin ürettiği sütü ve eti işlenmiş ürün olarak “Birlik güvencesiyle” tüketiciye sunmayı hedeflediklerini belirtti. 
*Birlikten kuvvet doğdu: Üreten de tüketen de kazandı
Milas’ta süt üreticilerini aynı çatı altında buluşturan, birlikte olmanın verdiği güçle hem üyelerine hem de tüketicilere kazandıran Milas Süt Birliği, yeni yatırım ve projeleri ile ekonomik ve sosyal hayata katkı sunmaya devam ediyor. 
Tarihte bilinen 27 antik kente ev sahipliği yapan medeniyetler beşiği Muğla Milas’ta süt üreticilerini birlik çatısı altında bir araya getiren Milas Süt Birliği, 3 bin kişilik dev bir aileyle ilçede üretimin lokomotifi olarak ülke ekonomisine katkı sunuyor.
Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği Genel Başkan Vekili ve Milas Süt Birliği Başkanı Ali İhsan Gezgin, Milas Süt Birliği’nin hem üreticiyi koruyan hem de tüketiciyi koruyan örnek üretim modelini anlattı. 
BİR İDİK, BİRLİK OLDUK, ÜRETİCİNİN GÜCÜ OLDUK
Milas Süt Birliği ailesi olarak, “Bir İdik, Birlik Olduk, Üreticinin Gücü Olduk” sloganıyla yola devam ettiklerini ifade eden Başkan Gezgin, Birliğin hizmetleri hakkında şunları söyledi: “Birliğimiz uygun fiyat ve ödeme koşullarında birçok kalemde üretim malzemesini üyelerine sunuyor. Üyelerimize sütte kalite, buzağı bakımı ve hayvancılık konularında eğitimler veriyoruz. Sürdürülebilir üretim için gerekli olan önlemleri alarak, gerekli yatırımları yaparak üyelerimizi geleceğe hazırlıyoruz. Sağlık protokolü ile Birlik üyelerimize, üyelerimizin eş ve çocuklarına sağlık hizmetlerinde indirim imkânı sağlıyoruz. Birliğimiz aynı zamanda tüm üyelerine Ferdi Kaza Sigortası yaptırarak, üyelerini SGK kapsamında bulunmayan ‘sürekli sakatlık ve ölüm’ risklerine karşı sigortalatmıştır.” 
KALİTE BAZLI ÜRETİMDEN ÖDÜN VERMİYORUZ
Milas Süt Birliği’nin Çiğ Süt Yenileşim Merkezi’nde, üyelerin ürettiği sütten alınan numunelerin tam teşekküllü laboratuarda düzenli olarak test edildiğini söyleyen Gezgin, “Birliğin yarınlara dair yatırım ve çalışmaları sayesinde, tüm üyelerimiz ‘kalite bazlı ödeme’ sistemine sorunsuz bir şekilde geçebilecek altyapıya sahip olarak, süt üretimini sürdürüyor. Sütte kaliteden ödün vermiyoruz.” dedi.
ÜRETİCİ DE TÜKETİCİ DE MEMNUN
Milas Süt Birliği kuruluşu olan Birliğim Gıda’da; üyelerin üretimi çiğ sütü, et ve et ürünlerini, bunun yanında yöresel ürünleri de tüketiciye Birliğim Gıda güvencesi ile sunduklarını ve yeni şube çalışmalarının sürdüğünü anlatan Gezgin, yıllık cirosu 300 milyona ulaşan Milas Süt Birliği’nin, OSB’deki Süt İşleme Tesisi için hafriyat ve tesviye çalışmasına başladıklarını, 70 milyon liralık yatırımla oluşturacakları tesiste süte ve ete değer, istihdama ise katkı sunacaklarını söyledi. 
Milas’ta geçtiğimiz yaz yaşanan orman yangınlarının ardından, afetten etkilenen çocukların umutlarını yeşertmek için Geleceğimizi Yeşertiyoruz Projesi’ni hayata geçirdiklerini kaydeden Başkan Gezgin, psikologlar ve resim öğretmenleri eşliğinde afet mağduru çocuklara resim atölyesi düzenlediklerini, fidanları toprakla buluşturduklarını ve tüm öğrencilere kırsalda eğitim için en büyük ihtiyaçları olan tabletle destek verdiklerini kaydetti.
2021 ZOR BİR YIL OLDU
Pandemi, kuraklık, doğal afetler, girdi maliyetlerindeki fahiş artışlar gibi olumsuz durumlar karşısında üreticinin zor bir üretim yılı geçirdiğine dikkat çeken Başkan Gezgin, soğutulmuş çiğ sütteki fiyat revizyonu kararının anlamını yitirmemesi için mutlak suretle girdi maliyetlerindeki artışın baskılanması ve üretici desteklemelerinin arttırılarak devam etmesi gerektiğine vurgu yaptı. 
Tarımın ve hayvancılığın stratejik bir alan olduğunun pandemi ile bir kez daha anlaşıldığına vurgu yapan Başkan Gezgin, süt üretiminin lokomotifi olan küçük ölçekli aile işletmelerine, gerçek üreticilere verilen devlet desteklerinin yeni yılda artırılarak devam etmesi gerektiğini söyledi.  
Yeni yıl tebrikinde bulunan Başkan Gezgin, “Bu vesile ile yeni yılın öncelikle sağlık, mutluluk, huzur ve bereket getirmesi dileğiyle… Tüm halkımıza, üreticilerimize, çiftçilerimize sağlık ve bereket dolu yeni bir yıl temenni eder, mutlu yıllar dilerim.” dedi.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık