2023 VE ÖNDER GAZETESİ

Yayın hayatımızın 51. Yılını tamamlamaya doğru ilerlerken, 1972 Nisan ayından beri yayın hayatını sürdüren gazetemiz ÖNDER, 2023’e bazı yeniliklerle giriyor.

2023 VE ÖNDER GAZETESİ
  • 03 January 2023, Tuesday 9:52

Bilindiği gibi, kamuoyunda dezenformasyon yasası olarak bilinen yasa, TBMM’de Ekim 2022 ayında kabul edilmişti. Bu yasanın pek çok özelliği bulunuyor.

Bunlardan biri, internet teknolojisindeki baş döndürücü gelişmeler ışığında, piyasada pek çok internet haberciliği yapan internet sitelerinin oluşmasıydı. Haklı olarak, onlar da, yazılı basın gibi devletten destek bekliyorlardı. Bu desteğin niteliği, resmi ilan alma hakkına sahip yazılı basın organları gibi ilan desteği almaktı. Bu yasa ile, habercilik yapan internet siteleri süreli basın organı olarak kabul edildi, hem de her önüne gelenin bir bilgisayar ve hatta cep telefonu ile, herhangi bir kurala bağlı olmaksızın, çoğu kez de yalan yanlış haberler vermesinin önüne geçildi.

Bu konuyla ilgili düzenleme yapma yetkisi de, yine bu yasa ile Basın İlan Kurumu’na görev olarak verildi. Basın İlan Kurumu, hangi haber sitelerinin internet haber sitesi sayılabileceği ile ilgili koşulları belirleyerek, herkesi bunlara uymaya davet edecek. İlan alma koşulları da yine bu süreçte belirlenecek. 1 Nisan 2023’den itibaren de, internet üzerinden yayın yapan haber sitelerinin, koşullara uyum sağlayanlarına, Basın İlan Kurumu aracılığıyla ilan desteği verilecek.

Bu arada, yıllardır habercilik yapan bizim gibi Anadolu Basını temsilcilerinin haklarının kaybolmaması için de titiz bir çalışma yürütülüyor. Resmi ilan alma hakkına sahip Anadolu Basını temsilcilerinin, bu süreçten olumsuz etkilenmemesi için, Basın İlan Kurumu aracılığıyla verilecek internet ilanlarının yayınlanacağı internet sitelerini, zaten var olan internet siteleri ve ‘ilanbis’ sistemi üzerinden yer verdiği ilanlar nedeniyle, herhangi bir bekleme süresine gerek olmadan, internet medyası olarak kabulüne karar verildi. Yani yerel gazetelerin internet siteleri bekleme süresine tabi olmadan, ilan alabilecek.

Kabul edilen yasayla henüz yeni bir ilan kalemi de belirlenmediğinden, yazılı basından gidecek olan ilanlar, bu şekliyle, gazetelerin internet sitelerinden de yayınlanmaya devam edecek.

Bu ise, onyıllardır habercilik faaliyetini sürdüren gazetelerin, mevcut ekonomik koşullardaki sıkıntılarını oldukça artıran bir durum.

Bu nedenle, Basın İlan Kurumu’nun kabulüyle, zaten Anadolu’nun pek çok yerinde uygulanan bir durumu, 2023’den itibaren Milas’ta da uygulayacağız. Milas’ta yine haftada 6 gün gazete yayını yapılacak. Milas’ta resmi ilan alma hakkın sahip üç gazete var. ÖNDER, MENTEŞE ve GAZETE MİLAS. Bu gazeteler haftada ikişer gün basılı olarak yayınlanacaklar. İnternet haber siteleri ise haftanın tüm günlerinde kesntisiz internet haberciliğini sürdürecekler.

Bu kapsamda, gazetemiz ÖNDER, 2023 Ocak ayından başlamak üzere, haftanın Salı ve Cuma günleri yayınlanacak. MENTEŞE ve GAZETE MİLAS da diğer ikişer gün yayınlanacaklar.

Bütün okurlarımızı, yeni dönemde de gazetemize ve www.milasonder.com inernet sitemize sahip çıkmaya davet ediyor, 2023’ün hepimizin beklentilerinde bir dönüm noktası olmasını diliyoruz.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık