218 imza Orman Müdürlüğü’ne teslim edildi

Milas’ın Ekizköy Akbelen Mahallesi’nde geçtiğimiz hafta kesilen ağaçlar nedeniyle bölgede yaşayan vatandaşlar ve Muğla Çevre Platformu üyeleri, damgalama ve kesim işlemlerinin durdurulması için topladıkları imzaları Milas Orman İşletme Müdürlüğü’ne teslim etti.

218 imza Orman Müdürlüğü’ne teslim edildi

28 Kasım’da Ekizköy Mahallesi’nin Akbelen Mevkisi’nde Orman Müdürlüğü tarafından kesilen yaklaşık 15 ağaç nedeniyle bölgede yaşayan vatandaşlar ve Muğla Çevre Platformu üyeleri imza kampanyası başlattı. Damgalama ve kesim işlemlerinin durdurulması talebiyle başlatılan imza kampanyası kapsamında 218 imza toplandı. Toplanan imzalar, vatandaşlar tarafından Milas Orman İşletme Müdürü Çetin Akkaya’ya teslim edildi. 
Müdürlük önünde bir açıklama gerçekleştiren İkizköy-Karacahisar-Çamköy’lüler, “28 Kasım Perşembe günü Ekizköy Akbelen Mevkisinde yer alan, birkaç ay önce Orman İşletmesi tarafından kesilmek üzere damgalanan orman alanında kesim ihalesi dosyası için ‘deneme kesimi’ adı altında ağaç kesimi yapıldı. Biz zeytinden, tarladan gelinceye kadar yapılan bu kesimde 14 yetişkin kızılçam ağacımızı kaybettik. Çok üzgünüz. Biz İkizköy, Karacahisar ve Çamköy köylüleri olarak, birkaç ay önce işaretlenmesi yapılıp madene kurban edilmeye çalışılan, içinde anıt ağaçların da olduğu yerdeki ormanı kestirmemeye kararlıyız! Bu orman, biz yöre köylülerinin canı, kanı. Kaldı ki, bu ormanın hiçbir işe yaramayan, ülkeye maliyeti getirisinden fazla olan termik santrallere kömür yaratmak için kesileceğinin de farkındayız. Ne yazıktır ki, hiçbir yetkili çıkıp da bu ormanın neden kesildiğini açıkça dile getirmiyor! Ama biz biliyoruz ve kestirmeyeceğiz! Sonuna kadar hakkımızı arayacağız ve kestirmeyeceğiz! Yeter diyoruz! Bu sorgusuz sualsiz orman katliamlarına Yeter! Havamızın, suyumuzun, yaşamlarımızın kirletilmesine yeter! Biz buralıyız ve artık bizi yerimizden yurdumuzdan etmeye çalışanlara izin vermeyeceğiz; burada kalacağız. Bunun için uygulanan tüm yaptırımlara yeter diyoruz!” dedi.
Vatandaşlar ayrıca, “Buranın havası, suyu Milas, Bodrum, Güllük, Havalimanı ve tüm bölgenin, tüm Muğla’nın havası, suyu demek! Hepimizi, kömür karası uğruna, susuz, havasız, yersiz, yurtsuz bırakmak için yapılan tüm planlara yeter!” ifadeleri kullandı.


 

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık