22 Temmuz’a kadar sürecek

ÖNDER Haber -

22 Temmuz’a kadar sürecek

2016 yılı Engelli Kamu Personeli Yerleştirme başvurularının 13-22 Temmuz 2016 tarihleri arasında yapılabilleceği ve başvuru yapacak adaylara her türlü bilgilendirme ve danışmanlık için Muğla Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Milas M. Önal Karadeveci Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi, Menteşe Sosyal Hizmet Merkezi ve Fethiye Sosyal Hizmet Merkezi müdürlüklerinin görevlendirildiği bildirildi.

Muğla Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, en az % 40 ve üzerinde çalışabilir engelli olanların yararlanabildikleri sınav-başvuru modeli içinde adayların tercihlerini 13-22 Temmuz 2016 tarihleri arasında internet yoluyla ÖSYM’ye gönderebilecekleri, ÖSYM internet adresinden (www.osym.gov.tr) tercih gönderme işlemlerinin 22 Temmuz 2016 Cuma günü saat 23.59’da sona ereceği belirtildi.

Adayların, tercihte bulunabilmeleri için, 2016-EKPSS’ye girmiş veya 2016-Kura ile yerleştirme için başvuru yapmış olmasının gerektiğine dikkat çekilen ve Muğla Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ali Akkuzu imzalı açıklamada daha sonra şu bilgilere yer verildi:

Tercihlerin geçerli olabilmesi için tercihlerin ÖSYM’ye internetle gönderildiği gün itibarıyla, sınava girilen öğrenim düzeyindeki bir okuldan veya programdan mezun olunması zorunludur. Tercihlerin internetle ÖSYM’ye gönderildiği gün itibarıyla mezun durumda bulunmayan adayların, yerleştirilmeleri yapılmış olsa bile, atamaları yapılmayacaktır.

Kuraya, 657sayılı Devlet Memurları Kanununun 48’inci maddesinin 6’ncı fıkrasında belirtilen askerlik şartını taşıyan adaylar başvurabilecektir. (Askerde bulunan adaylar tercih yapabileceklerdir. Ancak, yoklama kaçağı veya bakaya durumda bulunan adayların tercihte bulunmamaları gerekmektedir.)

EKPSS/kuraya; “Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı ve Engellilerin Devlet Memurluğuna Alınmaları Hakkında Yönetmelik” hükümlerine uygun en az % 40 ve üzerinde çalışabilir engelli olanlar başvurabileceklerdir. Sağlık kurulu raporlarında % 40’tan daha az engelli olduğu belirtilen adaylar EKPSS ve kuraya başvuramazlar.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık