23 bin öğrenci eş zamanlı deprem tatbikatı yaptı

1-7 Mart Deprem Haftası’nda deprem gerçeğiyle yüzleşmek amacıyla Milas'ın 129 okulundaki yaklaşık 23 bin öğrenci, eş zamanlı deprem tatbikatına katıldı.

23 bin öğrenci eş zamanlı deprem tatbikatı yaptı

Tatbikat, saat 10.00’da Milas'taki tüm okullarda eş zamanlı olarak gerçekleştirildi. Sirenin çalmasıyla tüm okullarda acil koduyla alarm verildi.  Sıralarının yanına çökerek, kollarıyla kendilerini depremden koruyan öğrenciler, daha sonra öğretmenlerinin gözetimi eşliğinde binayı tahliye etti. Tahliye işlemi sırasında öğrencilerin heyecanı, öğretmenlerin soğukkanlılığı dikkat çekti. Öğrenciler daha sonra bahçedeki güvenli alanda toplanarak gelecek talimatları bekledi.
Milas İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü İş Sağlığı ve Güvenliği Bürosu tarafından gerçekleştirilen tatbikat için yetkililer, Merkez İlkokulu’nda tatbikatı yönetti. Şube Müdürü Türker Yurtsever ve İSG Büro yetkilisi Hasan Onur, depremden önce ve sonra yapılması gerekenleri öğrencilere hatırlattı.
Çeşitli okullarda ise tatbikatın kapsamı genişletildi. Okullarda deprem tatbikatının ardından yaşanabilecek yangın v.b. olaylar için Muğla Büyükşehir Belediyesi Milas İtfaiye Grup Amirliği ekipleri çeşitli eğitimler verdi.
Ortalama bina tahliye süresinin Milas genelinde başarılı olduğu öğrenildi. 
 

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık