23 Nisan coşkuyla kutlandı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Atapark Meydanı’nda düzenlenen törenle kutlandı. Yüzlerce çocuğun katıldığı tiyatro, dans ve ront gösterilerinde duygu yüklü anlar yaşandı. Çocuklar, Ata’sının hediye ettiği bayramda doyasıyla eğlendi.

23 Nisan coşkuyla kutlandı
  • 23 April 2022, Saturday 12:07

Milas’ta,  23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, düzenlenen törenle kutlandı. Tören; Milli egemenliğimizin ilan edilişinin 102. yılı dolayısıyla, Atapark Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Daha sonra bir konuşma gerçekleştiren Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, “23 Nisan 1920, dört bir taraftan acımasızca saldırılan vatanı, bayrağı, ezanı ve istikbali için yılmadan mücadele eden, bu uğurda şehit olan aziz milletimizin Anadolu’da yeniden dirilişinin ve şahlanışının tarihidir. Tüm imkânsızlık ve zorluklara rağmen; inanç, azim ve sabırla verdiği bağımsızlık mücadelesini zaferle taçlandıran ecdadımız, 23 Nisan 1920’de Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni açarak milli iradenin gücünü tescil etmiştir.” dedi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün, gelecek nesillere verdiği önemin bir göstergesi olduğunu vurgulayan Bal, şöyle konuştu: “Sevgili çocuklarımız, unutmayın ki, sizler bu dünyanın gerçek sahipleri, sizler soylu bir geçmişe sahip olan asil Türk Milletinin geleceğisiniz. Türkiye'yi bugünkü seviyeye getiren nesillerin izinden gideceğinize ve daha yukarıya çıkaracağınıza, Küçük omuzlarınızla değil, kocaman yüreklerinizle taşıyıp yükselteceğinize, Dünya’da lider ülke Türkiye yapacağınıza, zorluklar karşısında yılmayacağınıza inancımız tamdır.  Varlığınızdan güç aldığımız sevgili çocuklarımız ve gençlerimiz, bu konudaki en büyük teminatımızı sizler oluşturmaktasınız. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin ilk başkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, Milli Mücadelenin tüm kahramanlarını, geçmişten günümüze vatan ve mukaddesat yolunda canını feda eden şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyorum.”

Kutlamalar, öğrencilerin okuduğu şiirler, çeşitli gösteriler ve ödül töreni ile devam etti. Dr. Mete Ersoy İlkokulu 4-D sınıfı öğrencilerinin “Milli Mücadele Kahramanları ve TBMM’nin temsili açılışı ile 1-B sınıfı öğrencilerinin ‘Atatürk Çocukları’ isimli gösterileri, alanda bulunanlara duygu yüklü anlar yaşattı.Minik öğrencilerin sunduğu dans ve ront gösterileri ise izleyenlerden tam not aldı. 

Atapark Meydanı’nda gerçekleştirilen kutlama törenleri, Milas Belediyesi’nin gerçekleştirdiği etkinlikler ile devam etti.

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 1 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 1

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık