23 Nisan kutlu olsun!

Melih KAŞKAR -

23 Nisan kutlu olsun!

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, ilçemizde de düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Sakarya İlkokulu/Ortaokulu sorumluluğu ve koordinesinde gerçekleştirilen ve ilçemiz protokolünün katılacağı kutlama etkinlikleri, yarın sabah 09:30’da Atatürk anıtına çelenk sunumuyla başlayıp Sakarya İlkokulu/Ortaokulu bahçesinde sürecek. Bayram, ayrıca ilçemizdeki tüm ilk/orta okullarda da çeşitli etkinliklerle kutlanacak.

Bayram kutlamaları, dün bazı makamların sembolik olarak çocuklara bırakılması geleneği ile başlatıldı.

 

Kaymakamlık makamında

Programın bu bölümünde Kaymakamlık makamına, Sakarya İlkokulu Müdürü Ali Akarca, okul arkadaşları ve anne ve babasıyla birlikte gelen Sakarya İlkokulu Öğrencisi Renk Özkan oturdu.

 

Milas Belediyesi Başkanlığı’nda

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat da makamını Merkez İlkokulu Öğrencisi Duru Önde’ye  bıraktı.

Milas Belediyesi Basın Bürosundan verilen bilgiye göre, Merkez ilköğretim okulu Müdürü Halil Mert, okul öğretmenleri ve öğrenci arkadaşlarıyla Milas Belediye Başkanlık makamına gelen ve görevi devralan Önde, Belediye çalışmaları hakkında bilgi aldı. Bu sırada, bütün öğrencilerin bayramını kutlayan Başkan Tokat, kendisini ziyaret eden çocuklara belediyenin sorumlulukları ve çalışmaları hakkında bilgi verdi.

 

‘Oyuncak Müzesi’

Balavca deresi islahı, Kültür Merkezi, Kapalı Spor Salonu, Sokak Hayvanları, Okullara çocuk oyun alanları ve okul bölgelerinde trafiğin denetlenmesi gibi birçok konuya değinen Çocuk Başkan Önde, birim yöneticilerine de bu konularla ilgili talimatlar verdi.

Önde; bu arada, en büyük hayalinin Milas’ta bir ‘Oyuncak Müzesi’ açılması olduğunu belirterek bu konuda çalışma yapılmasını istedi.

Makamında konuklarını ağırlayan Başkan Tokat, tüm çocukların bayramlarını kutladı ve “Derslerinizi çok iyi çalışın ve kendinizi her alanda geliştirmek için gayret gösterin. Bol bol kitap okuyun. Ailenize, sevenlerinize, vatanınıza ve milletinize hayırlı evlatlar olarak yetişeceğinizden eminim” ve Duru Önde’nin “Milas’ın ilk kadın başkanı olması”nı diledi.

 

Diğer makamlarda

İlçemizdeki 23 Nisan Çocuk Bayramı kutlama programı kapsamında gerçekleştirilen makam ziyaretlerinde Milli Eğitim Müdürlüğü koltuğuna Semiha Altunkan İlkokulu Öğrencisi Şevval Kaya, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Milas Meslek Yüksek Okulu Müdürlüğü koltuğuna Beçin İlkokulu Öğrencisi Ceylin Nur Köse ve Beçin Ortaokulu Öğrencileri Naciye İrem Bol ve Sedat Ökdem, Milas Jandarma Karakol Komutanlığı koltuğuna Cumhuriyet İlkokulu Öğrencisi Şakir Temizel ve Milas İlçe Emniyet Müdürlüğü koltuğuna da Dr. Mete Ersoy İlkokulu Öğrencileri Emir Atilla Güldaş, Öykü Gül, Kadir Solmaz ve Elif Tuğçe Ceylan oturdular.

 

Yarın

23 Nisan Çocuk Bayramı kutlamaları, yarın saat 09:30’da Atatürk anıtına çelenk sunumu ile başlayıp saat 09:45’ten itibaren Sakarya İlk/Ortaokulu bahçesinde sürecek.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal marşımızın okunmasıyla başlayacak olan kutlamalarda daha sonra, günün anlam ve önemini belirten konuşma yapılacak. 23 Nisan Çocuk Bayramı dolayısıyla yapılan Şiir, Resim ve Kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verilecek.

Şiirlerin okunması, Halk Oyunları gösterisi ve Anasınıfı 1., 2., 3. ve 4. sınıf öğrencilerinin ront gösterilerinin ardından Oratoryo dinletisi ve Jimnastik gösterisi ile sürecek olan program Koro dinletisi ile sona erecek.

 

Mesajlar

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla gazetemize ulaşan mesajlar ise şöyle …

 

Muğla Milletvekili Hasan Özyer

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluş yıldönümü olan 23 Nisan, Türk Milleti’nin en parlak sayfalarından biri olarak tarihteki yerini almıştır.

23 Nisan, Türkiye Cumhuriyeti için çok önemli ve özel bir tarihtir. Çocuk Bayramı olmasının yanı sıra, ülkemizde mili egemenliğin temelinin atıldığı bir tarihtir.

TBMM’nin açıldığı, yeni bir döneme geçildiği tarihtir 23 Nisan. Ülkemizin tüm dünya çocuklarına armağan ettiği, dünyadaki ilk ve tek bayramdır.

Kanadalı ünlü yazar Marshall Mcluhan, özellikle elektronik iletişimin ve teknolojinin yaygınlaşmasıyla birlikte, dünyanın küçük bir köy olacağını ifade etmekteydi. Doğrudur, artık küreselleşen dünyamız küçük bir köye dönüştü. Ancak, genel anlamda baktığımızda dünya sadece büyüklere değil, tüm çocuklara yetecek kadar büyüktür. Dünyadaki var olan kaynakları tüketmekte insanlar, maalesef sınırsız bir davranış sergilemektedir.

Kaynaklarımız, iktisadi bir şekilde değerlendirilir, adalet sağlanır, barış ve huzur olursa, dünya tüm çocuklara cennet olabilir. Her günümüz bayram olur. Bunu gerçekleştirme ümidimiz de çocuklarımızdır.

Gelişen bilim ve teknolojiye bağlı olarak, bizlere göre çok daha iyi eğitim alan, daha donanımlı bireyler olarak yetişen çocuklarımız; kültürde, sanatta, edebiyatta, sporda, bilimde, siyasette yeni ufuklar açacak ve geleceğin yöneticileri olarak daha iyi bir dünya kuracaktır.

Çocuklarımızın, dünyayı dönüştürecek fikirler üreten, eleştirel düşünen, kendine güvenen, çağın ruhunu anlayan, teknolojiye hakim, araştırıcı, girişimci, ufku ve vizyonu geniş bireyler olması, geleceğimiz açısından büyük önem taşımaktadır.

Dünya neredeyse ışık hızıyla gelişip ilerlerken, buna seyirci kalmamız düşünülemez bile. İnanıyorum ki; çocuklarımız da, gelişmelere paralel olarak düşünecek, üretecek ve mutlu bir gelecek inşa edecektir.

Kavga yerine dostluğun, hakaret yerine hoşgörü ve sağduyunun hakim olduğu bir dünyayı hep birlikte kurma dileklerimle, her günümüzün bayram havasında geçmesini temenni ediyorum.

Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün milletimize ve çocuklarımıza armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum.

 

Muğla Valisi Amir Çiçek

Değerli Muğlalılar, Sevgili Çocuklar ve Gençler,

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ ifadesinin ışığında milli egemenliğimizin bütün dünyaya ilan edilişinin, milletimizin yeniden doğuşunun simgesi olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 97. yıldönümünü büyük bir coşkuyla idrak etmenin mutluluğu içerisindeyiz.

Necip milletimizin azim ve kararlılıkla başlattığı var olma mücadelesinin bağımsızlığa en son adımı bu kutlu günde atılmış ve ulusal egemenliğimizin tescillendiği 23 Nisan günü, aziz Atatürk tarafından ‘Milletimizin aydınlık geleceği ve omuzlarında demokrasiyi yükseltecek nesil’ olarak görülen çocuklarımıza bayram olarak armağan edilmiştir.

En önemli zenginliğimiz olan çocuklarımıza sahip çıkmak, geleceğimize sahip çıkmaktır. Aziz Atatürk, dünya tarihinde çocuklara bayram armağan eden tek lider, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dünyada kutlanan tek çocuk bayramı olmuştur.

Aziz milletimiz, muasır medeniyetler seviyesinin ötesine geçme ve kendi iradesi ile kendini yönetebilme yolunda büyük bir azim ve kararlılık göstermiştir. Bunun için de dünyada eşi benzeri görülmemiş bir bağımsızlık ve ulusal egemenlik mücadelesine girerek, tarihe muhteşem bir kurtuluş destanı yazdırmıştır. Geçtiğimiz yıl 15 Temmuz’da hain darbecilere karşı dünyada emsali görülmemiş bir mücadele sergileyen aziz milletimiz, milli iradesine 23 Nisan şuuru ile sahip çıktığını tüm dünyaya bir kez daha göstermiştir. İşte bu nedenle, ecdadımızın hainlere fırsat vermeden birlik, beraberlik ve dayanışma duygularıyla kurduğu Cumhuriyeti ilelebet yaşatacağımıza inancımız tamdır.

Bu inanç ve düşüncelerle 23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlarken, başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere, bizlere bağımsız ve hür bir ülke bırakan Birinci Meclisimizin cesur ve fedakâr üyelerini saygı ve şükranla anıyorum. İstiklal mücadelesinde özveriyle görev almış Anadolu’nun her bir evladına Allah’tan rahmet diliyorum. Bu anlamlı günde coşkumuz ve neşemizi artıran değerli evlatlarımızın ve tüm milletimizin bayramlarını en kalbi duygularla kutluyorum.

 

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün

Türkiye Büyük Millet Meclisi, yani halkımızın hür iradesinin temsil edildiği, duvarlarında Atatürk’ün “Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir” yazan karar mekanizması 23 Nisan 1920 yılında bütün yurttan zorlu şartlarda gelebilen mebuslarımız tarafından kuruldu. 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkan, Erzurum, Sivas kongrelerini düzenleyen Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ülkemizi işgalcilerden kurtarmak için halkımızın bir araya gelmesini ve Ankara’da halkın temsilcileri ile bir meclisin kurulmasını sağladı. Halkın hür iradesi ve görüşlerinin temsil edildiği meclisin açıldığı tarihi de; savaşların olmadığı, barışın hüküm sürdüğü tertemiz bir dünyada büyümeleri gereken tüm dünya çocuklarına armağan etti. Bizler de Atamızın çocuklara armağanı 23 Nisan’ı çocuklarımızla, hep birlikte doyasıya kutlamalı ve bizleri bir araya getiren, bir arada tutan ulusal bayramlarımıza sahip çıkmalıyız. Bütün çocuklarımızın Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyor, bu özel günü çocuklarımıza armağan eden Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı ve minnetle anıyorum.

 

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat

Bugün, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılış tarihi olan 23 Nisan 1920 gününün, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklara armağan edilişinin 97. yılını kutluyoruz.

23 Nisan 1920 günü, Cumhuriyet ve Demokrasi yolunda atılmış en büyük adımdır. Devletimizin yönetim sisteminde bu tarihle başlayan büyük değişim, 29 Ekim 1923’te Cumhuriyetin ilanı ile sonuçlanarak, Türk milletinin ufku açılmıştır.

Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, ilk Meclisin açıldığı 23 Nisan 1920 gününü ulusumuza Çocuk Bayramı olarak armağan etmiş, bu yönüyle de dünya ölçeğinde eşsiz bir lider olduğunu bir kez daha göstermiştir.

Türk Milleti, dün olduğu gibi bugün de Atatürk ilke ve devrimlerinden ayrılmayacak, Cumhuriyetin temel niteliklerini en iyi şekilde koruyup muhafaza edecektir. Millet olarak amacımız, akıl ve bilimin ışığında ilerleyerek, çağdaş bir toplum olarak sonsuza kadar varolabilmektir.

Cumhuriyetimizin en önemli kuruluş felsefesi olan “Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir” sözünün anlam ve önemini çok iyi kavramış bir millet olarak, gelecek nesillerimize daha modern bir Türkiye bırakacağımızdan hiç şüphem yoktur. Ülkemize ve yarının büyükleri olacak çocuklarımıza en temel görevimiz budur.

Tüm ulusumuzun ve çocuklarımızın bayramını en içten duygularımla kutluyor, bu vesileyle, bugünleri bizlere armağan eden Büyük Önderimiz Atatürk’ün aziz hatırası önünde saygı ile eğiliyorum.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık