“Kültür Turizmi Kapsamında Milas”

ÖNDER Haber / A. Kemal KAŞKAR -

“Kültür Turizmi Kapsamında Milas”

41’inci Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında 20 Nisan Perşembe günü Milas Kent Konseyi’nin katkılarıyla,  “Kültür Turizmi Kapsamında Milas” konulu panel düzenlendi …

Turizm konusunda toplum farkındalığını artırmak, turizm bilincini oluşturmak, iç turizmi canlandırmak ve yurttaşlarımızın turizm hareketlerine daha etkin katılımını sağlamak amacıyla bu yıl 18 - 22 Nisan tarihleri arasında kutlanmakta olan 41. Turizm Haftası etkinlikleri sürüyor.

Bu etkinlikler arasında yeralan ve Milas Kent Konseyi’nin katkılarıyla düzenlenen “Kültür Turizmi Kapsamında Milas” konulu panel, önceki gün Milas Belediyesi Prof. Dr. Aşkıdil Akarca Salonu’nda yapıldı.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Turizm Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hüseyin Çeken’in yönetiminde gerçekleşen panele konuşmacı olarak katılan Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Öcal Usta “Turistik Ürün Planlaması ve Milas”, Arel Üniversitesi Rektör Yardımcısı İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Derman Küçükaltan “Niçin Kültür Turizmi? Kim Kültür Turisti?” ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muzaffer Demir de “Milas Çok Kültürel Tarihi Dokusunun Turizm Potansiyeline Yansımaları” başlıkları altında sunumlarını yaptılar.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, Milas Belediye Başkan Yardımcısı Zeynep Mat, Milas Kent Konseyi Başkanı Yrd. Doç. Dr Mehmet Günlük, bazı Öğretim Üyeleri ve Öğretim Görevlileri, Üniversite öğrencileri, bazı muhtarlar ve yurttaşlardan oluşan kalabalık bir topluluğun izlediği panelin sonunda katılımcılara teşekkür plaketleri verildi.

 

Son etkinlikler

41’inci Turizm Haftası etkinlikleri, dün gazetemizin yayın hazırlıklarının tamamlanmak üzere olduğu saatlerde Ören - Alatepe Spor Şenliği ile sürüyordu.

Turizm Haftası’nın son günü olan bugün, Milas Dağcılık Kulübü ve AKUT Milas Birimi tarafından Kapıkırı’nda doğa yürüyüşü gerçekleştirilecek.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık